5 terase din Cluj unde s-ar putea să ne întâlnim vara aceasta

Home $ Articole $ 5 terase din Cluj unde s-ar putea să ne întâlnim vara aceasta

Vară, vară, hai odată! Acesta a fost gândul meu în ultimele două săptămâni, când vremea parcă ne juca feste: astăzi soare, mâine vânt, ba chiar și câțiva stropi de ploaie. Din fericire, timpul frumos se anunță a fi foarte aproape de noi, așa că avem numai motive de bucurie. Abia aștept momentul în care vom spune un răspicat adio spațiilor închise și ne mutăm discuțiile, glumele sau întâlnirile importante afară, la o terasă. Localurile s-au pregătit deja pentru sezonul cald, încât cu greu poți alege spre care să te îndrepți. Noi le-am inspectat pe majoritatea, iar unele ne-au furat mai multe priviri admirative încât am decis să le trecem în lista noastră de must come back this summer. De ce? Foarte simplu, aduc ceva nou. Fără alte argumente, îți ofer ocazia să descoperi singur 5 terase din Cluj unde s-ar putea să ne întâlnim vara aceasta.

DOT
Fără doar și poate, zilele însorite nu trebuie irosite. De altfel, nici nu poți refuza compania soarelui în timp ce savurezi bucățică cu bucățică brunch-ul delicios cum numai la DOT găsești. Știu, povestea e veche, deoarece laud acest local de fiecare dată când prind ocazia, dar crede-mă, e suficient să guști o singură dată dintr-un toast servit aici, pentru a-ți dori să vii din nou și din nou. La mine așa s-a întâmplat. M-am îndrăgostit de prima dată de interiorul care mă trimite cu gândul la țări străine, iar dacă mă așez la o masă pe terasă, cu greu mă mai ridic de acolo. Până la urmă, e nevoie doar de vreme bună, atmosferă primitoare și mâncare gustoasă ca să nu mai vrei să pleci acasă.

Adresă: str. Potaissa, nr. 10
Orar: luni: 08:11 – 17:56; marti – vineri: 08:11 – 23:54; sâmbăta—duminică: 09:14 – 23:58

Samsara Foodhouse
Desprinsă parcă din povești, terasa de la Samsara Foodhouse așteaptă pe oricine își dorește să uite pentru câteva clipe de agitația orașului și să evadeze într-un spațiu înconjurat de verdeață. Aceeași tematică green se respectă și în ceea ce privește meniul exclusiv vegetarian, numai bun în zilele de vară când simți nevoia să lași deoparte mâncărurile cu prea multă carne. Acest local este ideal pentru întâlnirile cu oameni dragi, fiindcă ambianța plăcută vă va încuraja să depănați amintiri vechi și să creați altele noi. O seară de neuitat se trăiește mai ales atunci când se desfășoară evenimente muzicale, așa că îți propun să arunci o privire în calendarul nostru să fii la curent cu următoarele concerte specifice Samsara.

Adresă: str. Cardinal Iuliu Hossu, nr. 3
Orar: luni – duminică: 11:00  – 23:00  

Vorbe
Nu știu care este părerea ta, însă unul dintre momentele mele favorite este acela când primesc un telefon neașteptat de la un prieten care îmi spune cam așa: Ai vrea să ieșim astăzi în oraș? Dacă stresul facultății nu îmi amintește că trebuie să termin un proiect până ziua următoare, răspunsul meu va fi mereu afirmativ. Tot ce rămâne de făcut este să-i întreb și pe restul prietenilor din gașcă dacă nu vor să ni se alăture și ta-dam, ne strângem cu toții la Vorbe. Doar unde altundeva? Pe terasa aflată la intrare în local se pune țara la cale, se discută planuri mărețe și… se bea un cocktail răcoritor ce merge mână în mână cu o vară călduroasă.

Adresă: str. Clemenceau, nr. 3
Orar: luni – duminică: 10:00 – 23:00

Visuin
Discutam mai sus despre cum DOT ne-a furat privirile de la o primă vizită, însă același sentiment l-am încercat și la câțiva pași distanță, atunci când am trecut pragul barului Visuin, deschis de puțină vreme, în februarie, mai exact. Cine știe, poate zona are o atracție pentru localurile de calitate? Dar să revenim la poveștile noastre. După cum spuneam, Visuin te face curios să descoperi gustul băuturilor de autor, să încerci noi combinații sau arome și să te lași îndrumat de băieții de la bar care îți ghicesc preferințele numai din câteva cuvinte. Chiar dacă terasa nu este foarte spațioasă, odată ce ai ocupat un loc și ai decis ce vrei să bei, nu mai ai nevoie de nimic altceva. Doar tu, paharul tău și raze de soare. Atât. Sau o mică gustare dacă ți se face foame.

Adresă: str. Fortăreței, nr. 12
Orar: luni – sâmbătă: 17:00 – 01:00; duminică: închis

Cut & Crust
Indiferent de anotimp și de condițiile meteo, pentru o pizza de la cut & crust aș ieși din casă fără să mă gândesc de două ori. Îmi este suficient să îmi imaginez blatul acela care ți se topește în gură și nenumăratele sortimente pe care nu am reușit să le încerc deocamdată, încât aș fugi la local imediat ce termin acest articol. Bineînțeles, am mereu la îndemână opțiunea de a comanda online, însă cum aș putea în acest fel să am sentimentul unei vacanțe? Serios vorbind, atunci când vreau să mă simt departe de casă, îmi e suficient să petrec câteva momente pe terasa de la cut & crust. Acolo, într-un colț de Grigorescu unde forfota orașului pare să fie dată uitării, am parte de un răsfăț culinar ce mă transpune în cu totul alt film.

Adresă: str. Donath, nr. 65
Orar: luni – vineri: 12:00 – 15:00; 18:00 – 22:00; sâmbătă – duminică: 12:00 – 22:00

La ce terase ne întâlnim vara aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!