Pe tine în ce zonă culinară te găsim la Street Food Festival?

Home $ Articole $ Pe tine în ce zonă culinară te găsim la Street Food Festival?

by | May 7, 2019 | Articole

Vremea asta de afară nu are nicio șansă să mă indispună pentru că mentally sunt deja în weekend, mă scufund într-un bean-bag și un pahar de vin, mănânc ceva delicios și vânez cu privirea toți vendorii prezenți, încerând să-mi aleg următoarea țintă. Unde sunt? La Street FOOD Festival, bineînțeles. Mult a fost și parcă acum, când mai sunt doar câteva zile, nu mai am deloc răbdare. Dar Street Food Festival, festivalul care a adus aromele interesante și preparatele apetisante aproape de gurmanzi și pofticioși, dă startul evenimentelor și anul acesta. Festivalul începe peste doar două zile și va avea loc ca în fiecare an pe Aleea Stadionului. Anul acesta, pe lângă preparatele interesante și aromele apetisante, cei prezenți se vor putea bucura de o adevărată călătorie în jurul lumii.

Noutățile de anul acesta de la Street FOOD Festival nu sunt puține, pentru că zona festivalului va fi mai frumoasă ca niciodată. Trebuie să știți că întregul perimetru este gândit ca fiind un punct de intersecție culturală și culinară între diferite regiuni ale lumii.

Prima oprire o fac cu siguranță în zona intitulată – American Dream, nu de alta dar trebuie să aflu și eu de ce suspină atât de multă lume după visul acesta culinar. Eu suspin doar după burgeri, dar na, preferințele nu se discută. American Dream este zona dedicată culturii americane și preparatelor lor specifice, asta nu era foarte greu de ghicit. După ce treci poarta de aici, pentru câteva ore…sau pentru mai multe, te vei simți ca în SUA. Decoruri speciale, momente artistice specifice și diferite activități te așteaptă.

Little Asia. Din America, zburăm într-o clipită peste oceanul albastru și ajungem direct la Asia, unde ne așteaptă preparate gustoase și arome orientale. Ba mai mult, în zona respectivă sunt așteptați și iubitorii de ceai care vor avea ocazia să participe la un workshop realizat în parteneriat cu Institutul Confucius. Eu una voi sta departe de ceai, întruncât îmi este la fel de simpatic ca și cafeaua, dar voi găsi cu siguranță câteva preparate care să-mi stârnească curiozitatea.

Ne întoarcem în Europa, în zona La vita e bella, cu specific italienesc. Pizza și pastele vor fi nelipsite aici, iar pofticioșii vor putea savura preparatele favorite într-un decor elegant și boem. Chiar dacă la prima impresia ați vrea să ocoliți această zonă, you can never have too much pizza or pasta, așa că ne întâlnim pe aici.

Cabrones este zona latino din cadrul festivalului, unde persoanele prezente se vor putea bucura de preparate culinare cu specific Mexican, precum și de momente artistice speciale. Sincer vă zic, odată ajunsă aici, nu știu dacă voi mai avea vreo tragere de inimă să mai explorez. Sau să merg acasă, că tot veni vorba. Paella și un pahar de Sangria, ce ți-ai putea dori mai mult de la viața asta?

Dar pentru că spiritul meu curios nu poate sta locului, voi ajunge mai mult ca sigur și în Green Village, zona din festival unde lumea va găsi producători locali cu produse bio. ”Locali” și ”bio”, uite două cuvinte care ar trebui să ciulească pe loc multe urechi. În această zona vom putea să ne bucurăm de produse realizate chiar în Cluj sau de la Centrul de Cercetări Biologice Jibou. Mai vedem noi la fața locului ce mai găsim acolo.

Alte zone din festival care vor putea fi explorate de către cei prezente sunt How Much is the Fish, zona cu specific mediteranean și zona All in for Food unde pofiticioșii vor găsi diferite preparate. Cine mai așteaptă cu nerăbdare Street FOOD Festival? It can`t be just me.

Street FOOD Festival este un eveniment realizat de: Agenția Why Not & Flavours
Prezentat de: Kaufland România
O Experiență Staropramen
Susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!