10 lucruri de care trebuie să ții cont când mergi la Street Food Festival

Home $ Articole $ 10 lucruri de care trebuie să ții cont când mergi la Street Food Festival

by | May 8, 2019 | Articole, Recomandări

Dacă ar fi după unii dintre noi, am fi deja pe Aleea Stadionului, să fim siguri că suntem primii care văd ce suprize ne-au pregătit organizatorii Street Food Festival anul acesta. Vorbește lumea că vom avea parte de o ediție cu totul și cu totul specială, așa că am pus niște întrebări în stânga și în dreapta și am aflat mai multe, vă spunem și vouă ca să știți la ce să vă așteptați începând de joi. Spoilers alert!

1. S-ar putea să intrați un pic dezorientați pe poarta festivalului. Nu pentru că e joi / vineri și nici nu mai aveți habar cum vă cheamă de la câte task-uri v-au căzut în cap săptămâna asta, ci pentru că Street Food Festival îmbracă haine noi în 2019. Te vor aștepta 7 zone, fiecare cu specificul culinar, decorul, vibe-ul și numele ei. Am povestit mai multe despre ele ieri, în articolul de aici.

2. În weekend e posibil să plouă pe alocuri, dar măcar gradele sunt mai ridicate. Nu-i nici primul eveniment la care ne luptăm cu vremea, nici ultimul, eu sunt însă sigură că suntem trecuți prin ploile clujene și cam toți deținem o pelerină simpatică. Va mai ploua și cu tot felul de oferte culinare care mai de care mai atractive. În cazul acestora vă pot recomanda doar să vă lăsați papilele gustative să facă dansul ploii și să vă bucurați de moment.

3. Mulți oameni te vor întreba agasant: ”Cât mai poți mânca la Street Food Festival, că ești acolo de ore bune?” Spune-le de muzica live, reprezentațiile stradale, show-ul de improvizație, photobooth, workshop-uri, filme și alte chestii faine care se întâmplă în perimetrul evenimentului. Știi cum e lumea, cineva trebuie să le deschidă ochii.

4. Folosește repere care sunt de când lumea și pământul pe Aleea Stadionului, și nu cele care au apărut odată cu festivalul dacă vrei să nu te învârți în cerc după prietenii tăi. Nu de alta, dar ”Sunt lângă truck-ul cu burgeri” va isca foarte multe frustrări, ”Sunt lângă muzică” iar nu este un indiciu foarte bun pentru că vor fi mai multe zone ”muzicale” anul acesta, iar dacă îi spui că ești la poartă, prietenia e gata pentru că sunt 4 porți și ce fain ar fi să vă așteptați câte jumătate de ceas în părți opuse ale festivalului, nu?

5. S-ar putea să te bată tot mai tare gândul să devii vegetarian / vegan sau măcar să te apuci de luat în serios hashtag-ul acela cu #healthylifestyle pe care îl folosești obsesiv pe Instagram. Te va convinge zona Green Villege, găsești prea multe opțiuni acolo ca să-i reziști.

6. Mai bine lași mașina acasă. Nu pentru că nu ai unde să o parchezi (să nu se înțeleagă greșit, dar chiar nu ai unde), ci mai ales pentru că îți vor face cu ochiul foarte multe cocktail-uri și băuturi interesante. Spoiler alert: sunt acolo cei de la Visuin și cu asta cred că v-am convins. În plus, barurile vor afișa și ele câteva pahare foarte arătoase, sau poate te bate gândul să participi la unul dintre atelierele de mixology oferite de Monin.

7. Se va lăsa, cel mai sigur, cu dans. Nu de alta, dar vor fi acolo Moonlight Breakfast, Robin and the Backstabbers, Byron, The Mono Jacks, Taraf de Caliu și DJi locali care vor avea grijă să o faci, fie că realizezi pe moment, fie că vezi în pozele de a doua zi. Oh, pozele de-a doua zi…

8. Vei face exerciții de dicție. Știu că deja cauți autorul articolul ca să vezi care e nebuna care îți scrie că vei face exerciții de dicție la un festival unde tu mergi să te relaxezi, să mănânci ceva bun, să te întâlnești cu prietenii, dar stai un pic. Spune ”Onion bhaji” sau ”Philly Cheesesteak”. Repetă astea și ne vedem la Tom Cooks și la Indivan să vedem cum comanzi.

9. Frumos ar fi să bei berea dintr-un pahar reutilizabil. Nu ”frumos ca să dai bine în grupul tău de prieteni că ești green”, ci ”frumos față de mediu”. Berea + pahar reutilizabil = 10 lei. Paharul îl mai poți folosi pentru refill, caz în care berea va fi 7 de lei.

10. Brace yourselves, până și eu am făcut un mic dans pe scaun când am aflat-o pe asta! Așadar, dacă ajungeți acasă, vedeți ceva pe Social Media și realizați că ați ratat un truck, dar muriți de poftă, vă puteți comanda acasă. Mulțumirile merg către HipMenu, care anul acesta ne oferă posibilitatea să facem lucrul acesta (la anumiți vendori).

Știți deja – noi vom fi acolo. Voi veniți la Street Food Festival?

Street FOOD Festival este un eveniment realizat de: Agenția Why Not & Flavours
Prezentat de: Kaufland România
O Experiență Staropramen
Susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!