Eat, chill, laugh, repeat – Cum a fost la Street Food Festival

by | May 13, 2019 | Articole, Cum a fost la

Degeaba vă ascundeți acum pe la birouri, la facultate, în patul de acasă, că oricum v-am văzut pe toți la Street Food Festival. Pe unii doar adulmecând timid pe la truck-uri, încercând să aleagă cele mai bune preparate, pe alții relaxați în zonele cu muzică, cu câte un pahar de vin în mână, iar pe alții cu toată gașca de prieteni, mușcând și din stânga și din dreapta, că doar na – prietenii, vrei, nu vrei, împart bucurii, tristeți și mâncare. Au fost 4 zile intense, știu, și sper că ați rămas doar cu amintiri frumoase și mâncăruri delicioase după care oftați până următoarea dată când le veți regusta. Și pentru că ne e destul de greu să credem că s-a terminat și nici nu ne amintim unde și ce mâncam înainte de festivalul acesta, astăzi povestim mai multe despre cum a fost Street Food Festival pentru noi, ce truck-uri ne-au atras atenția, cu ce ne-am omenit și cum ne-am simțit per total. Spoiler alert: Daenerys și Jon Snow…, ah nu, spoiler pentru articol voiam să dau. Așadar, watch out, s-ar putea să se lase cu suspine nostalgice.

Încep cu câteva cuvinte despre organizare din simplul motiv că a devenit defect profesional: am ajuns și imediat mi-au sărit în ochi aspecte legate de decor, poziționarea vendorilor, cât de ”user-friendly” este evenimentul cu participanții săi și alte asemenea. Știam încă dinainte că festivalul și-a mărit perimetrul și este împărțit în 7 zone culinare, o idee pe care am lăudat-o de prima dată când am aflat de ea. Mi-a plăcut că erau bine semnalizate, simțeai efectiv trecerea dintr-o zonă în alta, și aici nu mă refer la faptul că mirosul mâncărurilor asiatice era lăsat în urmă și înlocuit de cel al burgerilor și specialităților americane, ci la schimbarea de decor, de muzică, chiar am fost bucuroasă să văd această atenție la detalii. În cazul unor vendori pe care deja îi cunoșteam și așteptam să-i revăd, a făcut și mai ușor procesul de găsire a acestora în mulțime, mai ales că, fără să exagerez, au fost o mulțime de truck-uri! Nu ne ajung 4 zile nici să povestim despre fiecare în parte.

Green Village, zona cu producători locali cu produse bio, a fost, din nou, o surpriză foarte plăcută. #HealthyLifestyle trece, ușor-ușor, de la statutul de trend la cel de normalitate, și m-am bucurat să văd că organizatorii s-au gândit să aducă și această zonă în festival. Uleiuri, dulcețuri și siropuri, pește proaspăt, paste, legume ecologice, sucuri naturale, am zărit de toate aici, iar pentru pofticioșii care aleg mereu doar ingrediente de cea mai bună calitate, Green Village chiar a fost un punct de interes.

Altfel, în ceea ce privește organizarea, eu una nu am simțit vreun neajuns. Mi-a plăcut colaborarea pe care au avut-o cu HipMenu și sper ca tot mai mulți vendori să se alăture în viitor, atenția acordată reciclării, diversitatea culinară, culturală și a activităților pe care mi-a oferit-o evenimentul. Probabil că singurul motiv pentru care nu și-au făcut apariția kilogramele acelea în plus este că am fost mereu în mișcare. Și nu doar de la un truck la altul, pentru că festivalul a avut numeroase modalități prin care să ne țină ocupați. Reprezentații stradale, concerte, muuuulte multe cornere instagramabile în care ne-am pozat până la epuizare, workshop-uri, cinema zone, activarea celor de la Overskin, dacă ar fi după mine aș merge la Street Food în fiecare zi. Slavă Domnului că nu e. În ciuda faptului că misiunea principală a participanților a fost să slow down and chill for a bit, chiar și atunci când stăteam tolăniți pe un bean-bag probabil făceam mușchi la abdomen pentru că locul răsuna constant de râsete și veselie. So we were safe.

Am zis deja că nu vorbim despre toate truck-urile (60 la număr, dacă erați curioși), dar câteva trebuie să menționez, nu mă pot abține. Bineînțeles că în prima zi, prezenți pe Aleea Stadionului pe la ora 18.00, am început cu o tură de festival, să vedem oferta completă. Lucrurile însă erau destul de evidente – ”Vedem cine-i pe aici, dar mâncăm la Cimbru”. Nu ne puteți acuza, o dragoste avem și noi – pentru tagliatta aceasta pe care am urmărit-o și până în Berlin și am văzut-o câștigând Best Snack la European Street Food Awards. A urmat desertul: clătite de la Red Barn, o nouă obsesie personală. Eu le mănânc întotdeauna pe cele cu fructe de pădure (dar mai au și alte opțiuni, să știți), dacă mâine se decid să le scoată din meniu, s-a terminat prietenia cu ei. Iar ziua am încheiat-o la stand-ul celor de la Visuin, cu o băutură pe bază de gin și… mazăre. Da, băieți ăștia fac bun orice ar face.

În zilele ce au mai urmat am mai testat Fritto Misto de la Sapori di Mare, prosecco de la Prosecco Van, Churros cu ciocolată de la Pokka because dessert goes straight to the heart so it is never too much, tagliatta de la UMAMI (Eatincluj made me do it), Marrakech Kefta cu carne de vită și berbecuț de la Marrakech Food Truck, vin(uri) de la ReWine și ne-am oprit și la Raclette evident, căci oriunde e coadă, e de interes major. Impresionantă roata de brânză elvețiană, într-adevăr, dar sper că știți că nu trebuie să așteptați Street Food ca să vă mai bucurați de o experiență asemănătoare. O găsiți și la Deusches Haus dacă comandați Kummel Bratel Sandwich, o minunăție. Cam acestea ne-au atras nouă atenția în mod deosebit anul acesta, recunoaștem că nu ne-am încumetat să le luăm la rând și ne-am ghidat după intuiție în ceea ce privește cele pe care le-am încercat pentru prima dată. Am fost norocoși.

Da, a plouat. Și menționez asta pentru că știu că a fost o preocupare constantă pe buzele tuturor, nu pentru că ar fi influențat cu ceva festivalul. Se știa dinainte că norii s-ar putea să simtă și ei miros de pancakes sau waffles și să-și facă apariția, pe mine una m-a prins ploaia acolo 3 zile din 4 și sincer vă spun că nu am văzut om care să fie oprit de câțiva stropi. Lumea se adăpostea cât turna cu găleata, poveștile continuau, venirea soarelui era inevitabilă, iar festivalul își relua cursul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, ba chiar se simțea o bucurie aparte în aer. Bucuria că putem explora din nou toate truck-urile și ne putem alege următoarea țintă. Altfel nu ar fi trecur pragul festivalului 170.000 de oameni (traficul pe parcursul celor 4 zile) curioși să guste din toate, număr record de la apariția evenimentului.

Pentru prima dată de când se organizează Street Food Festival în Cluj, am simțit aceeași datorie de a fi prezentă zilnic pe care o resimt și când are loc Untold sau Electric Castle. Singura diferență a fost că nu trebuia să mă gândesc prea mult la outfit sau la line-up, îmi luam pe mine prima bluză mai largă pe care o găseam în dulap și mă propteam în orice zonă muzicală nimeream, că nivelul de relaxare același îmi era: 100%. Cred că pentru prima dată în viața-mi scurtă mi s-a activat FOMO, the fear of missing out, și ultimele 4 zile au fost atent organizate în jurul acestui eveniment. Lucrurile au decurs destul de ușor, trebuie să recunosc, pentru că toți prietenii aveau ”bilet de intrare” (adică le era foame, basically), nimeni nu mi-a refuzat invitația (pe unii chiar i-am găsit, surprinzător, deja acolo, fugiți de la birou) și… de ce să mănânci acasă dacă poți să mergi la Street Food Festival?!

Toată distracția s-a încheiat aseară, la ora 23:00, iar la 5 h după aceea traficul a fost reluat pe Aleea Stadionului, în timp ce Parcul Hotel Sport este supraînsămânțat, iar în zonele în care gazonul a fost afectat din cauza traficului mare de persoane se pune gazon rulat. Iar noi am rămas cu nostalgia și gândul că vine ea o nouă ediție cât de curând. Umblă un zvon că prin octombrie…

Galerie foto:

Pentru voi cum a fost ediția aceasta de Street Food Festival?

Street FOOD Festival este un eveniment realizat de: Agenția Why Not & Flavours
Prezentat de: Kaufland România
O Experiență Staropramen
Susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This