Ce opțiuni (mai) ai pentru cazarea la UNTOLD 2019

Home $ Articole $ Ce opțiuni (mai) ai pentru cazarea la UNTOLD 2019

by | May 14, 2019 | Articole

Înainte de a începe să scriu acest articol, am numărat în sinea mea câte luni mai am de așteptat până când voi păși din nou în universul magic al festivalului Untold și am simțit cum un zâmbet larg mi se întinde pe față. Patru luni ar mai fi până la cele patru nopți de emoție și distracție. Deocamdată, ne aflăm în perioada pregătirilor, să zic așa. Cât timp ne întrebăm când se va anunța al doilea val de artiști, unii dintre noi își cumpără biletele sau se gândesc ce ținute extravagante vor purta. Alții, se află în situația delicată de a-și găsi un loc de cazare. Nu e treabă ușoară în această perioadă, însă am trecut în revistă ce opțiuni (mai) ai pentru cazarea la UNTOLD 2019.

O primă variantă pentru problema eu-unde-o-să-stau? este aceea te lași pe mâna festivalului. Mai bine spus, organizatorii Untold nu oferă doar o experiență de neuitat, ci și opțiuni de cazare. Chiar dacă pachetele basic sunt deja sold out, încă ai posibilitatea să alegi între premium și confort. Prețurile variază între 450 lei și 2800 lei, în funcție de beneficiile pe care vrei să le ai incluse, ori de numărul persoanelor. Da, au oferte și pentru grupuri. Pentru a veni și mai mult în ajutorul celor care au pornit în aventura de a-și căuta cazare, a fost lansată și platforma Adoptă un Untold-ist. Clujenii dispuși să primească în casele lor un nou prieten, sunt încurajați să trimită anunțuri cu locurile disponibile. Mai multe detalii legate de cazarea oferită de Untold găsești în articolul de aici.

În cazul în care numai ce ți-ai cumpărat biletul la Untold, sau intenționezi să achiziționezi unul în perioada următoare, sfatul meu ar fi să nu lași cazarea pentru ultimul moment, altfel s-ar putea să ai parte de multe răspunsuri care încep cu Ne pare rău dar… Camerele la hoteluri, pensiuni sau vile sunt la mare cerere în perioada 1-5 august, iar majoritatea au fost deja rezervate. Din fericire, o căutare atentă pe Booking ne spune că încă se găsesc locuri disponibile. Prețurile încep de la 230 lei/noapte și ajung până la ce sumă te lasă buzunarul să dai pentru cele patru nopți în care știm cu toții că nu vei dormi prea mult.

O altă opțiune ar fi să apelezi la serviciile de cazare oferite de hosteluri. Dacă nu ai avut ocazia să stai într-un astfel de loc până acum, s-ar putea să privești sceptic situația de a împărți o cameră cu niște oameni necunoscuți. Eu te sfătuiesc să vezi acest lucru prin ochi pozitivi și să îți imaginezi ce prieteni faini ai șansa să cunoști. Cine știe? Poate persoanele alături de care vei locui au venit în Cluj, la fel ca tine, pentru Untold. Uite așa, îți lărgești grupul de distracție. Ce hosteluri găsești în oraș? În zona centrală se află Zen Hostel, precum și Ove’s Home sau Transylvania Hostel. Alte opțiuni, la fel de bune, sunt și Iron Hostel & Accommodation, YouThink Hostel sau The Spot Cosy Hostel. Variante sunt destule, tot ce rămâne de făcut este să te hotărăști asupra uneia dintre ele.

Nu e niciun secret, experiența unui festival se trăiește cel mai bine alături de grupul tău preferat de prieteni. Iar dacă mergeți împreună anul acesta la Untold, mă gândesc că vă aflați în acel moment în care încercați să găsiți o soluție astfel încât să vă cazați toți în același loc. Una dintre opțiunile cele mai la îndemână ar fi să aruncați o privire pe Airbnb și să închiriați un apartament. Bineînțeles, prețurile diferă în funcție de numărul oamenilor din grup, dar să zicem că aveți nevoie de spațiu pentru 5 persoane, situație în care veți găsi oferte începând de la 400 lei/noapte. Sfatul meu ar fi să încercați opțiuni de cazare și în Florești, comună limitrofă Clujului. Nu vă speriați de distanță, căci nu este una foarte mare. În plus, transportul în comun funcționează și în această zonă, iar autobuzele vă lasă foarte aproape de spațiul festivalului.

Continuăm discuția cu Olx, un site unde anunțurile cu oferte de cazare pentru Untold merită să fie studiate, mai ales pentru faptul că sunt diversificate. Proprietarii oferă spre închiriere de la zone de camping, până la camere, apartamente, case sau chiar cabane. Fie că ai în plan să stai singur, sau alături de grupul tău de prieteni, aici ai posibilitatea să găsești exact ceea ce te interesează. Bineînțeles, prețurile variază în funcție de facilitățile dorite, dar și de distanță. În localitățile apropiate Clujului, o noapte de cazare este în jur de 30 euro. Dacă îți dorești să fii cât mai aproape de festival, atunci trebuie să crești puțin bugetul, căci există cazuri în care prețurile pot să depășească suma de 1000 euro pentru toate cele 4 nopți.

Înainte de a lua marea decizie referitoare la cazare, important este să calculezi toate posibilitățile. Așa că, în lista mea de recomandări, nu puteam să nu-ți vorbesc puțin despre căminele private din Cluj-Napoca. Acestea au disponibilitate ridicată și oferă condiții decente de odihnă atunci când nu îți mai simți picioarele de la prea mult dans. Care ar fi variantele? Aș spune în felul următor: Transgex (str. Buftea, nr. 7), Enjoy (str. Alexandru Vaida Voievod, nr.55 A) și Nicoale Cristea (str. Nicolae Cristea, nr. 28)

Se poate întâmpla situația ca niciuna dintre recomandările de mai sus să nu aibă oferte care să se încadreze în dorințele și necesitățile tale. Atunci, îți mai rămâne o singură variantă: să întrebi în stânga și în dreapta. Nu mă refer aici la clasicele „cunoștințe” care știu ele un prieten în Cluj dispus să te primească 4 nopți, ci la versiunea tehnologizată: grupurile de Facebook. Îți vine să crezi sau nu, dar există un grup dedicat celor care își caută un loc de cazare pentru perioada Untold. De asemenea, poți să postezi un anunț și în Chirie Cluj-Napoca, căci se prea poate să dai peste un apartament sau o cameră pe gusturile tale.

Acum că problema unui spațiu de cazare e aproape rezolvată, cu cine mă întâlnesc în perioada 1-4 august, la UNTOLD 2019?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!