Ce opțiuni de cazare (mai) ai pentru Electric Castle

Home $ Articole $ Ce opțiuni de cazare (mai) ai pentru Electric Castle

by | May 15, 2019 | Articole

Mai sunt ~60 de zile până când ne reîntâlnim la castel, în Bonțida, pentru cea de-a șaptea ediție Electric Castle. All things beautiful e mesajul cu care organizatorii ne așteaptă anul acesta și un lineup ce îi are ca headlineri pe Florence and The Machine, Limp Bizkit, Nils Frahm, Thirty Seconds to Mars și Bring Me the Horizon, alături de mulți alții care vor face experiența una de neuitat. Deși festivalul are loc în Bonțida, o mare parte dintre locuitori nu au participat niciodată, rezumându-se la a asculta muzica de la ei de acasă. Doar câțiva au fost tentați să experimenteze festivalul care a strâns anul trecut peste 210.000 de participanți din toate colțurile țării, dar și din afara granițelor. Anul trecut am povestit cu câțiva dintre locuitori despre ce înseamnă festivalul pentru ei și poți vedea ce ne-au spus în articolul de aici. Majoritatea participanților sunt veniți din cu totul alte localități, iar cazarea în zona festivalului este absolut necesară. În cazul în care nu ți-ai asigurat cazarea pentru perioada festivalului încă, te ajutăm să îți faci o privire de ansamblu asupra variantelor pe care le (mai) ai.

Cea mai bună variantă pentru care poți opta pentru a avea o experiență de festival completă este camping-ul din incinta festivalului. Chiar dacă ești din Cluj, să faci naveta între locuința ta și Bonțida nu e cea mai grozavă opțiune, căci vei pierde mult timp pe drum – nu pentru că nu ar exista suficiente mijloace de transport, ci pentru că drumurile sunt prea înguste pentru a asigura deplasarea rapidă a unui flux atât de mare de oameni. Been there, done that. Locuind în festival pentru cele 5 zile vei putea participa la o mulțime de activități, concursuri sau spectacole încă de la primele ore ale dimineții.

În primul rând, pentru a putea sta în camping, vei avea nevoie de o brățară care să îți permită accesul. Poți opta pentru varianta de acces general la festival și acces la Regular Camping sau Quiet Camping, adică o zonă mai liniștită, la prețul de 719 lei. Dacă îți dorești chiar mai mult, poți alege Premium Pass, ce îți va oferi acces la zonele premium ale festivalului, alături de Regular Camping sau Quiet Camping la prețul de 1019 lei. Prin aceste brățări vei avea acces toaletele și dușurile din zona de camping și vei avea acces facil la zonele festivalului.

Bun, acum că poți intra în camping, mai rămâne întrebarea unde vei dormi, sau, mai bine zis, în ce vei dormi? Dacă ai deja un cort, problema s-a rezolvat, iar dacă nu ai unul, poți opta pentru cele puse la dispoziție de festival. Există trei variante de corturi din care poți alege, iar prețurile diferă în funcție de capacitate și confort. Astfel că, un Pre-Pitched Tent, ce poate găzdui două persoane are prețul de 300 de lei, până la 5 persoane pot locui într-un Dream Tent contra sumei de 1400 de lei, iar confortul dintr-un Cozy Tent, în care pot locui două persoane, are prețul de 1500 de lei. Fiecare dintre ele include anumite elemente necesare, precum saltele, cearceafuri, sau lumini.

Pe lângă corturi, mai există și varianta de o opta pentru una dintre căsuțele de lemn din Quiet Camping, cu paturi supraetajate. White Lodge are prețul de 1990, iar Premium Lodge, este varianta îmbunătățită a celei din urmă și are prețul de 2400 de lei, ambele având o capacitate de 4 persoane. Iar cei ce au o rulotă și vin cu ea la festival, o pot parca în zona de camping și vor dispune de toate cele necesare pentru suma de 600 de lei. Variantele de cazare disponibile în festival se opresc aici, restul fiind epuizate deja.

Ar mai fi câteva soluții pe care le poți lua în calcul când vine vorba de cazare. Încă de la primele ediții, locuitorii din Bonțida devin gazde pentru festivalieri, așa că au apărut două grupuri de Facebook (cu același nume) în care sunt postate aproape zilnic anunțuri de cazare, mizând pe faptul că e o opțiune aproape de festival. Unii locuitori își oferă spre închiriere casele, iar alții pun la bătaie terenurile pentru a fi montate corturi, lăsând un număr de contact la care poți suna pentru a afla care este prețul. Cea mai bună strategie, în acest caz, ar fi să îți strângi cât mai mulți prieteni pentru a putea negocia.

Dacă vii dintr-un alt oraș, poți alege să guști puțin și din farmecul Clujului prin Airbnb, unde găsești multe anunțuri de închiriere, de la apartamente până la case. Prețul se calculează pe noapte și variază în funcție de confort, numărul de camere și zonă. Acestea încep de la 12 dolari pe noapte, adică aproximativ 50 de lei.

De asemenea, dacă alegi varianta de a te caza în Cluj, poți arunca o privire peste anunțurile de pe OLX, unde sunt multe oferte de apartamente ce pot fi închiriate pe perioada festivalului. Evident, prețurile variază și în acest caz, dar, ca exemplu, un apartament cu trei camere și două băi, sitaut în Mărăști, poate fi închiriat pe toată perioada festivalului cu 1500 de lei. În cazul în care l-ai alege împreună cu alți 5 prieteni, costul ar fi de 250 de lei de persoană.

Mai poți încerca și o variantă de pe Booking.com, unde vei găsi oferte de cazare în localitățile din apropiere de Bonțida. Majoritatea pensiunilor din afara Clujului au fost rezervate deja, iar în unele cazuri mai e disponibilă doar o cameră. Prețurile din localitățile mici sunt accesibile, spre exemplu, o cameră triplă la o pensiune din localitatea Sic poate fi închiriată cu 608 lei pentru patru nopți. Totuși, dacă alegi o cazare într-o altă localitate, trebuie să iei în considerare faptul că vei avea nevoie de o mașină pentru a ajunge la festival.

Tu ce variantă de cazare preferi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!