3 localuri recent deschise în Cluj: Urban Pizza, Old Town Bar & Prosciutteria și Kârciuma

Home $ Articole $ 3 localuri recent deschise în Cluj: Urban Pizza, Old Town Bar & Prosciutteria și Kârciuma

by | May 28, 2019 | Articole, Localuri noi

La finalul unei zile de marți (care uneori e mai grea decât una de luni), ai două opțiuni: fie ieși ca fulgerul de la lucru și te arunci pe canapea, lenevind acolo până e social acceptabil să mergi la somn, fie pui mâna pe telefon și alegi să petreci timp cu cineva drag, să-ți mai încarci bateriile cu povești și râsete. Vă recomand să optați pentru cea de-a doua variantă. Nu de alta, dar life is too short to miss spending time with a dear friend. Mai ales că avem și localuri noi deschise în Cluj, opțiunile chiar merită atenția voastră. Mai mult sau mai puțin.

Așadar, noi am fost deja în vizită la Urban Pizza, Old Town – Bar & Prosciutteria și Kârciuma, iar astăzi vă povestim și vouă cum a fost. Decideți singuri dacă porniți într-acolo sau ba.

Chiar dacă pe pagina de Facebook a celor de la Old Town veți fi întâmpinați de mesajul ”Ne deschidem în curând”, au deschis deja. Trebuie doar să dați scroll puțin în jos și să vedeți ultimele postări sau să mă credeți pe mine pe cuvânt. Îi găsiți pe Republicii, nr. 7, într-o locație chiar interesantă, din punctul meu de vedere. Avem o casă cu ferestre lungi, tavan înalt, șemineu, iar felul în care proprietarii localului au intervenit cu elemente de lemn, îmbinând foarte subtil minimalismul cu tradiționalul, creează o atmosferă foarte primitoare. Cred că, la capitolul design, a fost locul care mi-a plăcut cel mai mult din cele pe care le-am bifat în vizita aceasta pentru că nu mi-a lăsat impresia de copiat de la alții. Au două încăperi, puteți alege să stați în cea în care este și impresionantul bar, sau în cea mare, unde sunt doar mese și există și, foarte nepotrivit cu decorul, o plasmă unde puteți viziona diverse. Sper să renunțe la ea.

Acum, având în vedere numele ales, vă puteți imagina cum și în jurul a ce anume este construit meniul. Ei spun că au peste 100-120 de etichete în meniu, iar eu pot confirma. Lista vinurilor este copleșitoare și cu greu ne-am decis. Partea bună este că suficient de multe dintre ele sunt servite și la pahar, există chiar și o secțiune specială dedicată acestora. Mâncarea este prezentată sub formă de platouri – cu delicatese italienești, de brânzeturi și fructe, prosciutto etc., sau gustări – măsline verzi, parmigiano reggiano, prosciutto e melone. Atât vinurile alese, cât și platoul italian au fost peste măsura așteptărilor noastre. Sunt ușor sceptică când în meniuri apare sintagma ”delicatese italienești”, pentru că în mod sigur vi s-a întâmplat și vouă să fiți serviți cu ceva deloc italienesc. Ei bine, aici chiar nu a fost cazul. Toate preparatele din farfurie au fost delicioase și voi reveni cu siguranță la ei. Another thing, nu au încă afișat orarul pe Facebook, dar de luni – vineri funcționează în intervalul 08.30 – 14.00 și 17.00 – 23.00, iar în weekend de la ora 15.00 la 23.00.

Încep prin a vă spune că la Urban Pizza am fost deja de două ori. Și asta pentru că prima dată am găsit închis, iar orarul nu îl au afișat nici pe ușă, nici pe Facebook. După un mesaj pe pagina lor, am aflat că este deschis până la ora 20. Asta e tot ce știu, transmit și eu mai departe. Fiind localizați la parterul United Business Center, mi se pare o opțiune excelentă pentru cei care lucrează în clădirea respectivă și chiar în zonă. Am fost ieri la ora prânzului și mă așteptam să fie plin ochi (cine are chef de muncă, și nu de o pizza?!), însă pesemne că nu s-a dus încă vorba despre local. Design-ul poate fi descris ca fresh, simplu, prietenos cu grupurile mari, dar eu am simțit locația destul de rece, fără un touch personal, fără vreun element care să-mi stârnească curiozitatea sau admirația. Probabil veți spune că nu mergem să simțim emoții, mergem să mâncăm, but still.

 

Localul se ”laudă” cu faptul că aici găsiți pizza artizanală făcută în 189 de secunde. Nu am cronometrat cât a durat procesul de pregătire a pizzei, însă într-adevăr, nu cred că au depășit trei minuțele. Eu am ales una White Truffle, iar prietena mea o Margherita clasică. Ambele au fost gustoase, a mea chiar m-a surprins cu un gust nou, interesant. Mai au niște combinații interesante din câte am văzut, cum ar fi Pizza Kebab și Cheese Burger Pizza. Pe lângă asta, tot aici mai găsiți paste artizanale Gemellini și cafea de la Narcoffee. Sincer, mi se pare un mixt foarte bun și e prima dată când văd efectiv mai multe branduri cu locații fixe în Cluj lucrând împreună sub umbrela altuia pentru poftele comune ale omenirii. Probabil aș reveni pentru pizza White Truffle, dar alte motive nu găsesc având în vedere experiența și vibe-ul per total. Repet însă, este o opțiune excelentă pentru cei care lucrează în zonă.

Pentru ultima vizită am apelat la ajutorul colegei mele, Diana, căci știam că e mult mai familiară cu împrejurimile locației, locuind în Mănăștur. Kârciuma a apărut pe strada Câmpului, numărul 17, în locul unei cârciumi în adevăratul sens al cuvântului, așa că ne-a amuzat brandingul pe care și l-a ales încă de prima dată când am trecut pe lângă ea. Cu toate că se află într-o zonă cu trafic intens, fiind chiar lângă Kaufland Mănăștur, este neobservată de către mulți trecători, căci e cu spatele către hypermarket. Prin urmare, atunci când am ajuns pe la ei, pe terasa încăpătoare erau doar câteva mese ocupate, iar înauntru a fost și mai aerisit. În interior am găsit un decor simplu ce consta în multe tablouri. O motocicletă și o chitară agățate pe pereți ofereau indicii cu privire la muzica din local. Pe un alt perete puteam urmări videoclipurile unor piese rock pe un ecran înrămat în licheni.

Răsfoind meniul, am observat că erau listate mai multe opțiuni decât ne-am fi așteptat, de la cafea la freshuri sau cocktailuri, la băuturi mai tari sau vinuri. Cum vremea de afară amintește mai mult de toamnă decât de vară, noi am ales ca băutură o ciocolată caldă, iar prietenul Dianei a rămas la clasica bere. La capitolul mâncare puteți opta la ei între pizza, paste, salate sau un platou cu brânzeturi și prosciutto crudo. Noi am ales o pizza Kârciuma, desemnată cea mai bună a lor, ce combină trei tipuri de brânză cu bacon, șuncă și ciuperci, însă nu ne-a încântat nici blatul, nici toppingul. Ne rezumăm la a spune doar atât. Cred că localul e mai degrabă potrivit pentru o ieșire de seară pentru a bea ceva, sau pentru a lua o pauză pe terasă când ești în trecere prin Mănăștur. Ne-am fi dorit să venim cu o variantă la înălțimea așteptărilor noastre pentru mănăștureni, având în vedere lipsa de localuri din zonă, însă pare-se că vom mai avea de așteptat.

Stați pe aproape pentru că foarte curând revenim cu alte trei locații pe care le-am identificat drept noi pe harta Clujului. Spoiler alert: coffee lovers, you will love that! Și spuneți-ne dacă v-a atras atenția vreunul din localurile prezentate și dacă planificați vreo vizită.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!