5 motive sa participi la Beer Crafters Festival

Home $ Articole $ 5 motive sa participi la Beer Crafters Festival

by | Jun 3, 2019 | Articole

V-am mai spus că mie îmi plac motivele. Și nu le am la îndemână pentru a mă convinge pe mine să merg undeva, pentru că eu sunt mereu gata să ies din casă. Dar prietenii mei nu chiar, așa că mereu trebuie să le am pregătite. Nu de alta, dar nici nu știi cum ratezi o șansă să vă distrați grozav împreună. De data aceasta povestim despre Beer Crafters Festival, primul festival din Transivania dedicat creatorilor de bere, care revine la Cluj weekendul acesta, 6-9 iunie. Haideți să vedem rapid care ar fi motivele să ne dăm întâlnire pe Aleea Stadionului peste doar câteva zile.

Poți alege din peste 40 de varietăți de bere
Da, cum ai citit. Peste 40 de artizani berari vor fi prezenți la festival, aducând cu ei o gamă diversă de beri artizanale, de la India Pale Ale (IPA), Lager, Pils, Ale, Weissbier, Red Ale, Fruit Ale, Pale Ale, Dark Ale, Stout, până la cidru. Știu că pare o înșiruire foarte lungă de ale-ale-ale, dar ce trebuie să rețineți este că veți găsi bere pentru toate gusturile: și mai fructată, și cu concentrație mai mare de hamei (India Ale), și foarte populare la nivel mondial (cele de tip Lager), și blonde, și brune, și roșcate, chiar orice poftiți. Printre vedetele acestei ediții se numără nume cu care mulți sunteți deja familiari: 1717, Bere a la Cluj, Carol Beer, One Beer later, HOPHEAD, Baisinger, Bere cu Miere, Csikisor, Silva, Gambrinus, Kutuma, Primator, Bere din Bucovina, Paulaner, Nenea Iancu și mulți alții. Mai mult de atât, vă așteaptă la Beer Crafters Festival o selecție de beri craft cu arome deosebite, fresh, cu o textură plăcută, cu note pregnante de mango, pere si grapefruit.

… dar și 30 de vendori de mâncare
Pentru că, inevitabil, la un moment dat ți se va face foame. Și e normal să ai vendori pe aproape și opțiuni, căc toți suntem pretențioși și vrem ce-i mai bun când ieșim în oraș. Tocmai de aceea, festivalul s-a pregătit și cu un line-up culinar conceput special să complimenteze sortimentele de bere. Gurmanzii vor putea alege din o diversitate de preparate delicioase pregătite de la cei 30 de vendori: pizza, burgeri, seafood și multe altele. Vă spun câteva nume totuși, că știu că nu stați liniștiți până nu auziți date concrete. Așadar, îi veți găsi pe Aleea Stadionului pe cei de la Caravana Racilor, Delice Waffles, La Finca by Alioli, Vagabundos Fod Truck, Treponti, Bistro Viena, gata, v-am lămurit?

 

Toată familia este binevenită, inclusiv copiii
Și nu, nu vă povestesc acum despre beri fără alcool sau sucuri, ci vă spun că evenimentul este gândit în asemenea manieră încât atât pofticioșii mari, cât și jucăușii cei mai mici, să se simtă cât mai bine, într-o atmosferă perfect creată pentru ei. Astfel, în cele 4 zile, pe lângă sortimentele de bere și preparatele gustoase, vă veți putea uita grijile în unul din cele peste 2000 de locuri de șezut și relaxare, în timp ce micuții se bucură de activitățile și zona dedicată lor. Nimeni nu rămâne acasă, toată lumea merge la Beer Crafters Festival!

Există o bere specială a festivalului
Pentru că orice festival merită o bere pe măsură, aici veți găsi, într-o ediție limitată, “The Festival Beer”. Vorbim despre o bere artizanală pe bază de grâu, făurită manual după o rețetă veche, cu un gust dulce-acrișor și note subtile de fructe tropicale și banană. Este o bere blondă, produsă de cei de la Carol Beer și nu știu voi ce părere aveți, dar eu zic că sună a ieșit din casă și mers la testat, nu vi se pare?

Ai nevoie de puțină distracție la final de săptămână
Și aici vei găsi și (cel mai probabil) toată gașca de prieteni, și mâncare și beri bune, dar și muzică pentru că un DJ și un instrumentist se vor asigura în permanență că dați din picioare, chiar și pe loc, în caz că v-ați aprovizionat cu mai multe beri. Intrarea este liberă, un motiv în plus să ni te alături.

Ne vedem la Beer Crafters Festival, da?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!