Ziua Mondială a Mediului marcată la Cluj-Napoca

Home $ Știri Cluj $ Ziua Mondială a Mediului marcată la Cluj-Napoca

by | Jun 3, 2019 | Știri Cluj

Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu UTCN – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin Facultatea de Ingineria Materialelor și a Mediului invită publicul la o acțiune de ecologizare în Pădurea Făget, cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului Înconjurător. Evenimentul se va desfășura miercuri, 5 iunie, de la ora 10 (până la ora 13), iar locul de întâlnire este parcarea de lângă Hotel Sunny Hill (Vila Tușa). Peste 70 de studenți de la Facultatea de Ingineria Materialelor și a Mediului au anunțat deja că vor fi prezenți la acțiunea din Pădurea Făget, unde așteaptă și alți voluntari la câteva ore de mișcare pentru mediu.

Stabilită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, Ziua Mondială a Mediului a rămas un moment anual marcat în întreaga lume în moduri dintre cele mai diverse. Pe 5 iunie, fiecare comunitate este îndemnată să atragă atenția publicului asupra problemelor de mediu care ne afectează planeta și viața de zi cu zi.

Tema centrală promovată de ONU pentru Ziua Mediului din acest an este „Poluarea Aerului”. În acest context, Compania de Transport Public Cluj-Napoca susține în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca activitatea dedicată Zilei Mediului, asigurând la acțiunea din 5 iunie transportul voluntarilor studenți cu mijloace de transport nepoluante – 2 autobuze electrice.

La nivelul municipalității clujene sunt realizate investiții, implementate proiecte și promovate politici publice care vizează reducerea poluării aerului – direcție care va fi susținută în continuare de Primăria Cluj-Napoca prin proiecte cu finanțare europeană și de la bugetul local – precum:

  • investiții în transport public nepoluant (achiziționarea de autobuze electrice, troleibuze și tramvaie etc.);
  • încurajarea folosirii mijloacelor de mobilitate alternativă (biciclete, mașini electrice etc.);
  • proiecte pentru extinderea spațiilor verzi din municipiu;
  • reducerea impozitelor pentru clădirile verzi ș.a.m.d.

Nu în ultimul rând, la Cluj-Napoca se implementează colectarea selectivă. Astfel, de la 1 iulie 2019 se va trece la etapa colectării selective obligatorii.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!