Mix it up: sortimente de preparate și băuturi care merg perfect cu acestea #cutandcrust

Home $ Articole $ Mix it up: sortimente de preparate și băuturi care merg perfect cu acestea #cutandcrust

by | Jun 5, 2019 | Articole, Recomandări

Vi se întâmplă să vă treziți cu o poftă de-un local? Nu neapărat de un preparat de-al lor sau un signature cocktail, ci pur și simplu aveți poftă să revizitați un restaurant / bar / cafenea unde n-ați mai fost de multă vreme. Sau poate ați fost de curând și v-a plăcut atât de mult încât trebuie să reveniți cât mai repede posibil. Așa m-am trezit eu azi cu chef de mers la cut & crust. Ce-i drept, trebuie să vă mărturisesc că nici nu am exploatat la maximum noul meniu de paste (salatele mă interesează mai puțin în această perioadă a vieții), deci mă simt datoare cu o vizită, două, trei.

Și cum nu îmi place să fiu nepregătită, am aruncat o privire în meniu să văd ce combinații aș putea face între preparate și băuturi, food pairing-ul fiind o nouă curiozitate de a mea. Cine ar fi crezut că poți schimba complet experiența mâncatului prin alăturarea corectă de licoare magică? Vă spun și vouă ce mix-uri de sortimente am creat.

Pizza cut & crust + Aperol Spritz
În multe dintre cazuri, trebuie să mărturisesc că nu reușesc să explorez foarte mult meniul pentru că în fruntea listei stă pizza cut & crust, cu care a fost dragoste la prima degustare. Din punctul meu de vedere, rămâne cea mai bună și bogată în arome pizza pe care am mâncat-o în #Cluj și din proprie experiență vă spun că un Aperol Spritz alături de ea vă poate transforma și cea mai epuizantă, grea și frustrantă zi într-un curcubeu cu toate culorile intens strălucindu-vă în față.

Spaghetti AOP + Pear and Basil Tonic NA / Dirty Martini
Cel mai probabil sunteți familiari cu gustul spaghettilor AOP. Prin simpla adăugare de usturoi, ulei de măsline extravirgin și peperoncino, rezultă această farfurie care a intrat rapid în topul preferințelor multora dintre voi când vine vorba de paste favorite. Ardeii iuți conferă dish-ului o aromă ușor picantă, tocmai din acest motiv este recomandat să aveți alături ceva fresh, dar în același timp complex ca gust și care să vă distragă atenția papilelor gustative. Este recomandat, așadar, un Pear Basil Tonic, cu piure de pere, fresh de lămâie, busuioc și apă tonică. Iar dacă vreți ceva mai tare, alegeți întotdeauna un Dirty Martini.

Bufala e crudo + Bloody Mary
Îmi place mult și Bufala e Crudo. Sincer, nu are cum să nu-ți placă, mai ales dacă te dai în vânt după chestii altfel. Zic că e altfel pentru că, în primul rând, nu găsim pe ea celebrul și nelipsitul sos de roșii, iar mai apoi, ingredientele – prosciutto di Parma și mozzarella di Bufala DOP sunt adăugate după ce blatul este scos din cuptor. O nebunie pizza asta, mai ales când simți mixul de cald-rece topindu-se în gură. Musai se cere un Bloody Mary alături.

Penne al Tonno + Piure Caipi NA / Negroni
Din rândul pastelor mi-au mai atras atenția Penne al Tonno, și asta pentru că în general îmi plac preparatele pe bază de ton. Acestea m-au convins când am văzut în lista de ingrediente parmezanul Reggiano, maturat timp de 24 de luni. Pur și simplu nu ai cum să spui pas la așa ceva. Savoarea intensă a pastelor, dată de combinație dintre ton, ceapă roșie, usturoi, sos de roșii și parmezan, are nevoie de o băutură pe măsură, iar Piure Caipi, varianta non-alcoolică, cu piure de căpșuni, sirop de caramel sărat, castravete și suc de merișoare, este o opțiune excelentă. Pentru senzații tari, înlocuiți băutura aceasta cu un Negroni.

Salamino piccante e gorgonzola + Hugo
Eu am mai spus-o și aici și o să o repet pentru că nu vreau să avem probleme. Salamino piccante e gorgonzola este o pizza pentru cei curajoși, pentru că avem de-a face cu niște gusturi destul de intense, date de salamul picant și brânza cu mucegai. Eu v-aș recomanda această pizza doar dacă sunteți mereu în căutare de ceva ușor diferit și mai ales, dacă vă plac aromele foarte tari. Iar atunci când vă decideți să comandați, nu uitați să cereți și un Hugo, căci gustul de prosecco și florile de soc vor mai atenua din impactul cu ingredientele pizzei.

Tu ce preparate tinzi să combini atunci când mergi la cut & crust?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!