5 motive să alegi Pensiunea Valea Paradisului pentru un weekend aproape de Cluj

Home $ Articole $ 5 motive să alegi Pensiunea Valea Paradisului pentru un weekend aproape de Cluj

by | Jun 6, 2019 | Articole, Cazare, Ieși din oraș

Pe cât de mult iubim viața colorată a Clujului, pe atât de consumatoare de energie poate deveni, așa că, din când în când, o escapadă departe de zumzetul orașului e mai mult decât potrivită pentru a reîncărca bateriile. Noi am făcut-o chiar săptămâna trecută printr-un teambuilding la Pensiunea Valea Paradisului și dacă ai citit articolul despre cum a fost experiența, atunci știi deja că am fost încântate. Prin urmare, recomandăm cu încredere pensiunea pentru câteva zile de relaxare înafara Clujului și îți spunem și de ce.

Primul avantaj pe care îl poți lua în calcul este faptul că locația este aproape de oraș, pensiunea fiind situată în Măguri-Răcătău, adică la 44 de km de Cluj. Îți ia cam o oră să ajungi acolo cu mașina, însă, deși e destul de aproape, zona te va purta departe de agitația orașului. Încă de pe drum te vei putea deconecta de la stresul zilnic, lăsând Someșului Rece să îți ghideze calea, iar ajuns acolo vei fi întâmpinat de liniștea muntelui și de verdele crud care te va revitaliza. Ploile nu fac decât să amplifice prospețimea pe care locația o transmite, iar șuieratul apei ce trece pe lângă pensiune te va hipnotiza. De aerul curat nici nu mai spun, dar mare atenție, căci acesta poate avea un efect de relaxare mai eficient decât un somnifer dacă nu ești obișnuit cu ieșirile în natură.

    

Locația este una potrivită pentru orice tip de ieșire, fie că e vorba de câteva zile de distracție cu prietenii, o ieșire cu familia sau o escapadă cu partenerul, căci modul în care pensiunea este structurată o face potrivită atât pentru grupuri, cât și pentru familii sau cupluri. Acesta dispune de 8 camere cu două paturi sau pat matrimonial, ce au baie proprie, dar și o mansardă ce poate găzdui între 2 și 6 persoane. Pentru grupurile de prieteni, ideală este cabana, ce are două dormitoare, două băi și un living. În cazul în care este nevoie, se mai poate adăuga un pat în cameră contra sumei de 40 de lei pe noapte. Poți vedea lista completă a tarifelor aici. E de menționat și faptul că pentru luarea mesei există o încăpere primitoare din care ai vedere înspre pădure, iar un șemineu încălzește nu numai spațiul ci și atmosfera. Mai este pusă la dispoziție și o încăpere aflată la demisolul pensiunii, iar dacă vremea este potrivită, masa poate fi servită și pe terasă sau în foișorul de pe malul râului.

Dacă tot vorbeam de masă, e cazul să ne oprim și asupra unui element foarte important, adică mâncarea, iar la acest capitol, vă spun sincer, e greu să fiți dezamăgiți. Aspectul rustic al pensiunii nu estet singurul lucru care te duce cu gândul la tradiție, căci mâncarea e pregătită chiar de familia care o deține. Vișinata, merișorata și siropurile sunt doar câteva din delicatesele cu care vei fi întâmpinat, iar zacusca și dulcețurile preparate de ei te fac să te simți ca într-o vizită la bunici. Meniul îl primești pe mail în momentul în care faci rezervarea, restaurantul fiind cu circuit închis. Totul este atât de proaspăt încât păstrăvii înoată într-un bazin când tu ajungi la pensiune, iar grătarul și ceaunul sunt pe poziții pentru a produce magie. Noi am optat pentru păstrăv la grătar și a fost mult mai mult decât ne-am fi așteptat, atât calitativ cât și cantitativ, iar la capitolul desert, torturile lor au fost senzaționale. Ne-au cucerit și cu pâinea făcută în casă, iar la micul dejun, cireașa de pe tort au fost brioșele cu afine proaspăt scoase din cuptor.

După atâtea delicatese, e cazul să vorbim și despre mișcare și, din fericire, opțiuni sunt destule. Dacă îți place să faci sport, e bine să știi că pensiunea are un teren propriu ce poate fi folosit pentru a juca tenis, laptenis, basket sau volei, iar pentru cei mici e amenajat și un loc de joacă. În cazul în care preferi plimbările, poți explora împrejurimile Văii Someșului Rece și poți parcurge diverse trasee prin munți. Dacă vremea nu este prietenoasă ai posibilitatea de a te retrage înăuntru și a începe o rundă de ping pong sau poți folosi spațiul generos pentru a juca mimă, cărți, remi sau alte jocuri clasice.

Pentru a avea parte de relaxare în toată regula și a-ți reîncărca bateriile, poți opta și pentru jacuzzi-ul și sauna pe care pensiunea le pune la dispoziție contra cost. Sigur îți surâde ideea de a încheia săptămâna în acest fel.

Pe lângă toate aceste motive, ospitalitatea cu care ești primit la pensiune face șederea una încântătoare. Chiar și animăluțele îți vor ura bun venit încă din primele minute. În cazul în care hotărăști să petreci câteva zile la Pensiunea Valea Paradisului, ar fi bine să îți faci rezervarea din timp la 074.007.0078 sau prin email la [email protected].

Tu când ai ieșit ultima dată pentru un weekend în afara Clujului?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!