Cum a fost vineri la Beer Crafters Festival

Home $ Articole $ Cum a fost vineri la Beer Crafters Festival

by | Jun 8, 2019 | Articole, Cum a fost la

Încă de joi a început Beer Crafters Festival pe Aleea Stadionului, fiind ocazia perfectă pentru o ieșire cu prietenii și pentru a savura bere craft. Când vine vorba de diversitate, lucrurile stau foarte bine, căci anul acesta există peste 40 (da, ai citit bine) de sortimente de bere din care poți alege. Nu puteam lipsi de la festival, așa că îți povestim în continuare cum a fost în cea de-a doua zi de Beer Crafters.

Inițial am vrut să îi vizităm joi, însă vremea capricioasă ne-a îndemnat să amânăm puțin, așa că ieri seara, cu umbrelele la noi, pentru orice eventualitate, am ajuns pe Aleea Stadionului, unde deja se adunaseră o mulțime de oameni. Unii stăteau la mese, alții în picioare, alegând să savureze berea încet și să povestească cu prietenii, alții se plimbau curioși pentru a trage cu ochiul pe la sortimentele de bere și preparatele din foodtruck-uri, iar alții analizau meniurile barurilor. Berea curgea încontinuu și întrebarea pe care o auzeam cel mai des era “Tu de care ți-ai luat?”. Și nu era o decizie ușoară să alegi o bere, căci meniul includea Bere a la Cluj, Kutuma, Primator, One Beer later, Hophead, Carol Beer, Baisinger, Bere din Bucovina, Bere cu Miere, Csikisor, Nenea Iancu, Gambrinus, Paulaner și multe alte sortimente ce te făceau curios. Prețurile încep de la 8 lei și variază în funcție de brand și de cantitate.

Primul lucru pe care l-am făcut ajunși acolo a fost să aruncăm o privire peste sortimentele de bere și să ne alegem băuturile cu care dăm startul. Pentru mine, cel puțin, decizia a avut la bază un criteriu foarte simplu – dacă e ceva ce nu am mai încercat. Așa că am degustat cele două sortimente de bere pe care Kutuma le-a lansat recent, am închinat o Bere din Bucovina și nu m-am putut abține să nu gust și din berile celorlalți. Un must try al festivalului e “The Festival Beer”, produsă în ediție limitată pentru acest eveniment de Carol Beer, fiind vorba de o bere artizanală pe bază de grâu, cu gust dulce-acrișor, ce se îmbină cu note de fructe tropicale și banană. Dacă nu ai fost încă la festival, e vine să știi că fiecare parte a barurilor e împărțită în două, având câte un meniu diferit, așa că, după ce ți-ai ales berea pe cer vrei să o comanzi, asigură-te că stai la coada potrivită.

Ne-am lăsat gâdilați de un apus în timp ce savuram berile, iar câțiva nori ce arătau precum vata de zahar ne-au deschis apetitul. Alt subiect, alte alegeri dificile, așa că am făcut plimbări dintr-un capăt al altuia fiind atrași atât de mâncare cât și de deserturi. Dacă iubești fructele de mare, te va vrăji mirosul preparatelor de la Caravana Racilor, iar dacă ești un fan al burgerilor, al mâncării mexicane sau a clasicei pizza, atunci sigur vei găsi ceva pe gustul tău. Printre deserturile din care ai de ales se numără clătitele, churros și o mulțime de delicatese turcești, iar dacă ajungeți dis de dimineață la festival, puteți savura o cafea turcească preparată în nisip.

Pe lângă zumzetul creat, un DJ a înveselit și mai mult atmosfera prin muzică plină de energie. Voia bună s-a simțit din plin la festival, iar acest lucru s-a văzut de la mic la mare. Dacă adulții s-au bucurat de ieșirea la bere alături de prieteni și familie, cei mici au fost încântați de vremea ce le permitea să zburde. Un grup a pus la cale și un picnic cu bunătăți de la festival, iar pe dealul de lângă BT Arena domnea o atmosferă boemă.

Vibe-ul de festival a prins contur mai ales odată cu lăsarea nopții, iar cei prezenți nu s-au grăbit să plece spre casă. Distracția continuă azi și mâine așa că ia-ți gașca și hai cu ei la Beer Crafters.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!