10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Jun 10, 2019 | Articole, Recomandări

E cazul să îți pui la punct agenda, căci urmează o mulțime de evenimente cool pe care nu vei dori să le ratezi. Hai să vedem care sunt acestea.

Toată săptămâna – Fii solidar
Cluj Pride organizează mai multe evenimente în această săptămână, precum spectacole, conferințe sau expoziții la Casa Tranzit, toate încurajând dialogul și solidaritatea față de comunitatea LGBTQ+. Sâmbătă, începând cu ora 17 va avea loc Marșul Cluuj Pride, cu startul din Piața Unirii, la care poți participa și tu pentru a-ți arăta suportul față de această comunitate.

De joi până duminică – Ia startul la Sports Festival
Fie că faci sport în mod regulat sau cochetezi cu el doar din când în când, la Sports Festival vei găsi o activitate care să te pună în mișcare. Vei putea încerca gratuit peste 30 de sporturi în cadrul festivalului și vei avea posibilitatea de a vedea demonstrații ale unor profesioniști. Ți-am povestit despre câteva sporturi pe care le-ai putea testa în articolul de aici. Cel mai așteptat eveniment din cadrul festivalului este meciul demonstrativ de tenis dintre Simona Halep și Marius Copil contra italienilor Flavia Pannetta și Fabio Fognini pentru care mai sunt câteva bilete disponibile aici. De asemenea, Darren Cahill va susține un masterclass și o sesiune de întâlniri cu publicul, despre care vom afla detalii cât de curând. Tot în cadrul festivalului vor avea loc discuții cu sportivi, concerte și teatru, așa că ia-ți entuziasmul și hai la Sports Festival.

De joi până duminică – Descoperă Muzica neștiută a lumii
World Experience Festival vine pentru prima dată în Cluj, provocându-ți curiozitatea prin interacțiunea cu diferite culturi. Muzica neștiută a lumii este tema cu care pornim în călătorie alături de artiști din mai multe colțuri ale lumii. Vei putea asculta concerte, te vei putea bucura de spectacole de dans și vei putea participa la workshop-uri care te vor învăța cum să stăpânești instrumente și să faci pași de dans. Ți-am povestit mai în detaliu despre festival în articolul de aici.

Vineri – Ieși la film
Chiar dacă TIFF s-a încheiat, asta nu înseamnă că motive de mers la film nu mai sunt. În fiecare vineri, până la finalul verii, te vei putea bucura de proiecții în Iulius Parc. În cadrul Movie Nights vei putea vedea filme din diverse genuri cinematografice, iar participarea va fi gratuită. Săptămâna aceasta, de la ora 21:30, va fi proiectat filmul „Povestea Iubirii“, bazat pe romanul publicat de Nicole Krauss.

Vineri și sâmbătă – Ready to party?
Hi Fi Fi revine, de data aceasta petrecerea fiind găzduită de Club Midi. Vor fi două nopți albe, calitatea sporită a sunetului și luminile led conturând atmosfera propice unei petreceri pe care nu vei dori să o ratezi. Vineri, muzica va fi pusă de Charlie, Andrei Ciubuc și Olga Korol, iar sâmbătă, RPR Soundsystem, Mihigh și K!D Chriss vor prelua controlul. Îți poți lua biletul în avans de aici la prețul de 99 de lei sau de la intrare, prețurile fiind de 40 de lei pentru vineri și 100 de lei pentru sâmbătă.

De vineri până duminică – Potaissa înflorește
Cu o floare nu se face primăvară, dar cu o stradă plină cu flori se face Clujul mai vesel, asta-i clar. Timp de 3 zile, Strada Potaissa va redeveni Piața de flori altfel, transformându-se atât din punct de vedere fizic, cât și în ceea ce privește atmosfera emanată. Anul acesta întreaga stradă va prinde culoare, iar evenimentele vor crește și ele ca număr. Pe lângă faptul că vei putea cumpăra flori, plante sau aranjamente, va avea loc un schimb de plante, workshop-uri și un picnic la care toată lumea este invitată și încurajată să aducă ceva de mâncare, astfel încât masa să fie luată în comunitate. Stați cu ochii pe pagina lor pentru a fi la curent cu toate detaliile. Ne vedem pe Potaissa, da?

De vineri până duminică – Pielea ia locul pânzei
Muzeului de Artă va găzdui a cincea ediție International Tattoo Expo, unde vei putea vedea în timp real procesul pentru realizarea unui tatuaj, privindu-i pe cei 70 de artiști naționali și internaționali ce își vor etala măiestria realizând peste 250 de tatuaje care la final vor fi jurizate. Energia va fi dată de concertele live din cele două zile, astfel, îi vei putea asculta pe JFB, Celula de criză, Argatu’ și Moș Martin, Via Dacă și mulți alții. Până la ora 18 intrarea va fi liberă, iar apoi prețul va fi de 35 de lei pe zi, sau 60 de lei pentru ambele zile. Biletele vor fi disponibile cât de curând.

Sâmbătă – Ia-ți zborul
Încotro? Spre Parcul Etnografic Național „Romulus Vuia“, care te invită la O zi cu păsări. Vedetele evenimentului vor fi micile vietăți cu pene pe care le vei putea privi în mediul lor natural. Evenimentul este ideal pentru cei mici, fiind pregătite o mulțime de activități pentru ei, precum atelierele de colorat, modelat în lut și pâslărit lână sau activități de aventură. Nici celor mari nu le-ar strica interacțiunea cu vietățile naturii, așa că sunt încurajați să dea curs invitației.

Sâmbătă – Lasă-te fermecat
Cercetașii României vor lumina seara de sâmbătă în cadrul Festivalului Luminii, eveniment ce a avut loc pentru prima dată în Cluj acum 15 ani. Anul acesta, malul Someșului va fi spațiul în care 20 000 de gulguțe vor deveni licurici cu scopul de a naște puțină magie în oraș. Ești gata să te lași vrăjit?

Sâmbătă și duminică – Nu uita popcornul
Institutul francez aduce în Cluj Très Court Film Festival, un festival de scurtmetraje născut la Paris. Fiecare filmuleț are maxim 4 minute, ceea ce înseamnă că acțiunea va fi comprimată, ținându-te captivat. În cele două zile ale festivalului vor fi proiectate mai multe selecții de scurtmetraje din care poți opta, printre care o selecție pentru copii, Paroles de Femmes, selecția românească alături de cea franceză și selecțiile a două competiții internaționale. Proiecțiile vor avea loc la Cinema Victoria, iar prețul unui bilet este de 15 lei sau 13 lei cu reducere. În cazul proiecțiilor pentru copii, tariful este de 10 lei și există posibilitatea de a achiziționa un abonament pentru festival, ce asigură 4 intrări contra sumei de 48 de lei.

Ce alte planuri ai pentru săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This