3 localuri recent deschise în Cluj: Mugs Coffee Brewers, Vandy Alchemy Hașdeu și Cafe Bondia

Home $ Articole $ 3 localuri recent deschise în Cluj: Mugs Coffee Brewers, Vandy Alchemy Hașdeu și Cafe Bondia

by | Jun 12, 2019 | Articole, Localuri noi

V-am amenințat încă de la ultimul articol cu localuri noi că revin cu încă 3. Probabil nu v-ați imaginat că toate vor avea ca element de bază cafeaua, dar surprize surprize! Eu m-am plimbat prin toate în ultimele trei zile, am mai degustat eu, mi-am mai chemat prieteni, cert e că am venit cu lista de concluzii și recomandări pregătită. Haideți să vă povestesc cum a fost în noua locație Vandy Alchemy, cum m-a ținut ploaia două ore la Mugs și ce-am băut de la Cafe Bondia.

Prima oprire am făcut-o în campusul Hașdeu, mai exact pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, unde la numărul 19 s-a deschis o nouă locație Vandy Alchemy. Sincer, parcă abia acum câteva luni deschideau ușile celei din centru, iar eu nu pot decât să mă bucur pentru ei și să-i felicit sincer pentru acest nou spațiu. Mai ales că în acesta chiar ai loc, hahaha. Cine a fost deja la locația de pe strada Emil Isac știe deja că aceasta avea doar câteva scaune de bar, un fotoliu și prea puțin loc ca să te faci comod, așa că de cele mai multe ori optai pentru coffee to-go. Ei bine, în Hașdeu vă puteți face comfortabi, căci chiar aveți unde – fotolii, canapele, locuri la geam sau în acele scaune negre aka cele mai comode din lume, îmi trebuie unul în cameră. Iar dacă nu încăpeți înăuntru, au câteva locuri și în spate, pe terasă. Încă nu e complet gata, dar e deschisă publicului care vrea să se topească la soare.

La nivel de design au păstrat aceeași idee, combinația de albastru cu galben, tagline-ul cu ”Life is magic”, doar că totul e mult mai aerisit și are un aer friendly, fresh, curat. E o locația care te invită înăuntru parcă fără cuvinte, te simți cumva inexplicabil atras de ea și sincer… nu m-am mai relaxat de luni de zile așa bine într-o zi de luni. Doar priviți-mă în poza de mai jos. În meniu găsiți aceleași băuturi ce poartă semnătura Vandy – pe bază de cafea, dar și fresh-uri și limonade. Se comandă la bar, iar ei îți aduc comanda la masă. Cafeaua este de specialitate, eu m-am mulțumim cu un fresh de banane și portocale, dar de partea cealaltă a mesei feedback-ul a fost foarte bun pe un flat white. Mergeți, o să vă placă. Prețurile pornesc de la 5 lei, personalul e super-duper friendly, au aer condiționat. E ca săptămâna trecută de răcoare înăuntru, vă promit.

Ieri, ora 11.00, cald afară, soarele pe cer, eu m-am dus frumos la Mugs. Mugs Coffee Brewers, dacă vrem să fim mai specifici, pe strada Alexandru Vaida Voievod, exact în spatele căminului Economica I. Cool place, cozy, potrivit pentru zona în care se află, cu mese mai mari, mai mici și scaune de bar la geam. Mi-ar fi plăcut să existe locul acesta cât încă mai locuiam și eu peste stradă, pare spațiul perfect unde să evadezi, mai ales că le merge extraordinar de bine WiFi-ul și puteți lucra liniștit într-un colț. Sau la masa din centru, unde poftiți voi. Pe lângă specialitățile pe bază de cafea, găsiți aici mai multe variante gustoase care să vă umple stomăcelul în pauzele de la cursuri sau când v-ați plictisit să vă auziți colega / colegul de cameră vorbind la telefon cu ”jumătatea” de luna aceasta.

 

Au 3 variante de sandwich-uri, cu camembert și bresaola, emmentaler și prosciutto și emmentaler și curcan (toate vin alături de salată), dar și câteva opțiuni dulci – macarons, white chocolate cookies, croissante și carrot bread. Prețurile pornesc de la 6 lei, cafeaua este de specialitate, au și cold brew, acum că tot a venit vara pare-se. Eu am optat pentru (deja al doilea) fresh, de data aceasta doar cu portocale, iar colega mea Corina și-a luat un Cold Brew de care a fost foarte mulțumită. Și pentru că nimeni nu se aștepta să apară și ploaia, mai ales că nu fusese invitată, am mai pierdut vremea pe acolo vreo 45 de minute, timp în care am mai savurat câteva macarons și un carrot bread. Mulțumim, ploaie, ai noroc că au fost bune dulcegăriile și nu ne supărăm de data aceasta! Singurul meu regret este că nu am nimerit să comandăm ceva care să ne fie adus în celebrele căni care au dat denumirea locului, dar mergeți voi și ne trimiteți niște poze, right?

La Cafe Bondia am ajuns mai greu pentru că e fix lângă facultatea mea și nu prea am avut treabă în zonă până acum vreo săptămână, când m-am trezit direct în sesiunea de examene. Oricum, cum nu sunt băutoare de cafea, nici nu mă înghesui în astfel de locuri, dar uitați în câte am mers pentru voi cu ocazia acestui articol. Noroc că aveau fresh de portocale peste tot. În afară de aici. Bondia, pe strada Septimiu Albini, nr. 4, este un loc micuț, cu câteva locuri, unde găsiți, de asemenea, cafea de specialitate. Nici nu-mi vine acum în minte un loc unde să nu mai aibă cafea de specialitate în Clujul acesta, e peste tot. Partea proastă e că nu automat este și mai bună dacă poartă eticheta de ”speciality coffee”. De exemplu, Flat White-ul de aici era extrem de amărui, până și o amatoare ca mine își poate da seama că nu așa trebuie să fie.

Cred totuși în ghinionul începătorului și e posibil să fi fost doar o întâmplare cu a mea cafea. Dacă studiați la FSPAC, ar trebui să o încercați și să vedeți cum stă treaba, mai ales că e în drum spre cantină. Numai bine strecurați și o oprire la cafea. Sau poate înainte de începerea seminarului acela de la ora 08.00, alături de un croissant cu unt. Ei deschid la ora 07.30, vă așteaptă. Ah, o să vă placă pentru că folosesc pahare biodegradabile de la Biodeck. Eu nu mai merg curând, că a dat cel de sus și am terminat studiile.

Ei bine, unde ne întâlnim la o cafea și un fresh de portocale data următoare?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!