5 melodii pe care abia așteptăm să le auzim cântate live de Sir Tom Jones la Cluj

Home $ Articole $ 5 melodii pe care abia așteptăm să le auzim cântate live de Sir Tom Jones la Cluj

by | Jun 13, 2019 | Articole

Un pic a mai rămas! Parcă ieri aflam de concertele Lenny Kravitz și Tom Jones și-mi spuneam că mai este insuportabil de mult timp până vom întâlni acești mari artiști. Ei bine, la Lenny deja am țopăit, iar curând vom fi față în față cu Tom Jones. Legenda muzicii pop, cu o carieră de 50 de ani și numeroase hituri, Sir Tom Jones este un artist care deține un loc important în inima iubitorilor de muzică. Acesta a câștigat admirația criticilor atât pentru show-urile live excepționale, cât și pentru cele peste 40 de albume înregistrate. Artistul este în turneu mondial și va putea fi ascultat pentru prima dată în Cluj, pe 26 iunie, când va interpreta pentru publicul de pe BT Arena hiturile care i-au marcat cariera, dar și melodii de pe cele mai recente albume: Long Lost Suitcase, Spirit In The Room și Praise & Blame. Mai puțin de două săptămâni ne mai despart de concert, biletele se vând rapid, iar EMAGIC ROMÂNIA vă invită să îl celebrăm împreună pe acest artist atemporal și melodiile-soundtrack a multor momente importante din viața adevăraților fani ai muzicii.

Până una alta, eu am făcut rapid o listă cu 5 melodii pe care abia aștept să le aud cântate live de Sir Tom Jones la Cluj.

1. It’s Not Unusual
”It’s Not Unusual” are o poveste foarte interesantă. Piesa urma să fie cântată de Sandie Shaw, prima cântăreață britanică care a câștigat Eurovision, iar Tom urma să înregistreze demo-ul piesei. În momentul în care acesta a cântat piesa, a știut că este pentru el și că îi vă schimba cariera. Artistul a înregistrat-o, adăugând nuanțele faimoase care au adus ceva nou și neauzit. Un element cheie al acestui cântec este și pianistul, ales accidental din cafeneaua de lângă studio, Reg, care un an mai tărziu, și-a schimbat numele în Elton John. Prima reacție a fost una de reticiență din partea industriei riguroase, care s-a simțit amenințată de noutatea și libertatea aduse de Tom Jones, BBC refuzând să difuzeze melodia. Publicul s-a îndrăgostit pe loc de cântec când l-au auzit la posturile de radio fară licență. It’s Not Unusual a depășit barierele impuse și a invitat publicul la o exprimare fară restricții și o celebrare a bucuriei de a trăi și de a iubi. Aceasta este povestea unei melodii clasice care a devenit imnul unei decade și al unei generații, un mesaj de iubire, specific perioadei cu un sound efervescent și contemporan, o melodie care se regăsește ușor și în preferințele din 2019, amestecând nostalgia unor ani liberi cu o idee romantică care rămâne actuală.

2. What’s New Pussycat
Îndrăgit pentru vocea complexă, cu note de bariton, Tom Jones s-a dovedit a fi unul dintre cei mai versatili artiști, trecând de la pop, la R&B, country, dance, soul sau muzică gospel. Astfel, melodia filmului “What’s New Pussycat” a fost nominalizată la Premiile Oscar în 1966 și a fost reinterpretată de numeroși artiști, precum Barbara Streisand, The Four Seasons și Tony Bennet.

3. Delilah
Lansată în 1968, aceasta este una dintre melodiile care l-au consacrat pe artist și care continuă să fie un cântec de referință pentru public. În 2013, acesta a fost folosit ca soundtrack pentru filmul nominalizat de 10 ori la Oscar, American Hustle. Iar acesta nu este singura distincție cu care Tom Jones se poate mândri. Oh nu. Tom a fost numit ”Sir” de Majestatea Sa Regina în 2006, o onoare pe care o apreciază profund și pe care a reușit să o sărbătorească din nou în 2012, când a participat la concertul Jubilee Queens Diamond de la Palatul Buckingham. Printre cele mai importante momente ale carierei sale lungi se numără și primirea premiilor BRIT pentru cel mai bun artist bărbat și contribuția excelentă la muzică, premiul Silver Clef pentru întreaga cariera, premiul Hitmaker de la [US] Hallwriting Hall of Fame, GQ Man Of The Year și prestigiosul premiu britanic Trust Awards. A fost personaj de benzi animate în The Simpsons, Duck Dodgers, The Emperors New Groove; alte roluri de film includ Mars Attacks ale lui Tim Burton. În 2012, el a debutat în primul sau rol alături de Brenda Blethyn și Alison Steadman, în “Playhouse Presents: King of The Teds” pentru Sky Arts.

4. Sex Bomb
Inclusă în albumul de revenire Reload, melodia ”Sex Bomb” a fost un succes și a rămas în istorie ca una dintre cele mai atractive cântece ale artistului. Pentru albumul din 1999, acesta a colaborat cu artiști inovatori precum Van Morrison, Cerys Matthews, Stereophonics, Robbie Williams și Portishead, fiind majoritar un album de coveruri. Sex Bomb a fost singura melodie originală, nouă de pe acest album, și a marcat reîntoarcerea artistică a lui Tom Jones. El a experimentat cu multe genuri muzicale, dar rămâne, în primul rând, un artist cu suflet de blues și un artist de studio de referință, albumul acesta având cele mai mari vânzări (5m) din cariera sa.

5. She’s A Lady
O melodie clasică, pe care orice ascultător de muzica o recunoaște și care a fost reinterpretată de nenumărate ori. A fost scrisă de Paul Anka și este single-ul cel mai popular în SUA din cei 50 de ani de carieră a lui Tom Jones.

Nu mai rămâne decât să ne vedem la concert. Tu ți-ai luat bilet? Dacă nu, încă o poți face aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!