Cum e la Bonțida cu mai puțin de o lună înainte de Electric Castle

Home $ Articole $ Cum e la Bonțida cu mai puțin de o lună înainte de Electric Castle

by | Jun 24, 2019 | Articole

N-avem stare, acesta-i adevărul. Și de când ne permite și vremea de afară să ne facem de cap, chiar nu mai putem sta locului. După ce săptămâna trecută am stat în Parcul Central o zi întreagă, visând cu ochii deschiși la Jazz in The Park care va să vină, vineri ne-am urcat în mașină și am dat o fugă până la Bonțida, că doar na. Trebuia să vedem care-i atmosfera și acolo, să ”verificăm” dacă au început pregătirile pentru Electric Castle, să ascultăm încântarea naturii în fața evenimentului care se apropie cu pași repezi. Vă povestim și vouă cum am fost primiți și dacă n-aveți emoții și nerăbdare cumulată tot anul pentru ediția aceasta, vă mai dăm de la noi că fierbem ca niște oale pe aragaz!

Nu zicem că ne-am trezit cu noaptea în cap, doar că la ora 10 dimineața eram acolo. Adică destul de devreme pentru orarul nostru de vineri. De cum am făcut stânga spre Bonțida, m-au năpădit toate amintirile, de parcă mergeam acasă la bunica după o lungă absență. Doar că imaginile erau ușor altfel, iar eu și toți prietenii mei dansam și ne plimbam dintr-o parte în alta a castelului, mișunând după aventuri noi, artiști pe care să-i adăugăm în playlistul nostru post-festival, poze în toate colțurile, râsete și veselie cât să ne ajungă toată vara. În sat, o liniște deplină. Cu toate acestea, mă simțeam animată de un sentiment care-mi ținea creierul alert, pe fundal de amintiri. Rapid, am început să identific punctele de interes din sat: căminul cultural de lângă stația de autobuz, rondul care ține loc de centru satului, case pe care le recunoșteam drept gazde ale prietenilor în ani trecuți, locul unde se vindea porumb, câte și mai câte.

Când am intrat pe poarta castelului, am răsuflat ușurată, de parcă ajunsesem acasă după faimosul drum de 9 ore. Castelul stătea liniștit în bătaia razelor soarelui și a adierii calde a vântului. ”Asta da vreme frumoasă, putem să dăm startul distracției acum”, mi-am zis în sinea mea, amintindu-mi de bălțile, ploile și per total… apa care era peste tot prin zonă în anii anteriori. Stați fără grijă, ploaia ne joacă feste în fiecare an, căci am aflat de la cei care deja mișunau pe acolo cu logistica și organizarea că vremea tocmai își revenise după o ploaie cu o zi înainte, care nu îi ajută să progreseze la nivelul dorit cu lucrările. Da, nu e chiar liniște deplină la castel, și trebuie să recunosc că deja am văzut unele dintre însemnele mele preferate deja montate, curând vor prinde contur complet.

Nu m-am putut abține să cuprind totul cu privirea, așa că a trebuit să iau la pas perimetrul festivalului. După ce am trecut de intrare, unde am țopăit într-o dimineață până n-am mai putut pe muzica lui Richie Hawtin, iar mai apoi a Nastiei, am mers pe lângă lac și m-am adăpostit puțin la umbra de la Hide Out. Locul, vizibil ”afectat” de întâlnirea cu ploaia, m-a primit cu ciripitul melodic al păsărilor și o lumină caldă. La polul opus, la ”scena românașilor”, după cum îi spune în popor, un calm și o pace pe care n-am văzut-o niciodată aici. Locul era de nerecunoscut, doar copacii din jur sunt dovada faptului că acolo se adună, cu adevărat, toți iubitorii sound-ului românesc. Spre Booha, Hangar și scena principală pregătirile intră deja într-un stadiu mai avansat, spre deosebire de zonele anterioare, unde încă nu era vreo mișcare.

Nu-mi fac absolut nicio grijă, știu că în momentul în care vom intra pe poarta festivalului, totul va fi la locul lui, ca și cum Electric Castle ar fi acolo pe tot parcursul anului, așteptând-ne, ducându-ne dorul așa cum îi ducem și noi lui. Evident, pentru că mai crește un an, va fi mai frumos, mai voios, mai instagramabil, iar despre line-up nici nu are sens să mai discutăm – clearly the best I have seen so far. Până atunci, viața la castel se derulează în ritm normal, cu muncitori tot mai mulți care-și fac drum spre Bonțida, cu pregătiri care încep să se intensifice, cu zile care tot scad și scad până când vom fi primiți și noi acolo cu brațele deschise.

Electric Castle, te așteptăm cu dor de aventură și nopți nedormite! Hai!

Tu ai deja bilete?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!