Vă promiteam în articolul acesta, în care v-am povestit cum a trecut ediția a șaptea de Electric Castle pentru mine, că voi reveni cu impresii detaliate legate de activările sponsorilor de anul acesta, că mi-am ales niște favorite și așa mai departe. N-am crezut nici eu că mă voi ține de cuvânt, la cât de decalată sunt cu somnul și viața, dar iată că m-am trezit, iată că scriu din nou, iată că abordez iar un subiect de interes după fiecare festival. Pentru că pe muzică mai dansezi, fie rea sau bună, dar spre un brand nu-ți întorci atenția dacă nu te surprinde cu ceva.
Haideți să vedem care sunt cei după care mi-am întors eu capul la #EC7.
În primul rând îi avem pe cei de la e.on, care mie personal mi-au făcut o impresie destul de frumușică cu activitățile pe care le-au pus la cale. Pe lângă faptul că ei au fost cei care s-au ocupat anul acesta de EC Talks și au adus în perimetrul festivalului discuții cu o mulțime de oameni cool pe care îi urmărim la televizor și în Social Media (Dragoș Pătraru, Margareta Nistor, Deliric, Bogdan Vaida, Andreea Raicu, Ana Morodan și mulți alții), au mai creat două puncte de interes. Vorbim despre #TheArtOfCooling, unde a fost plin ochi aproape tot timpul de oameni doritori să-și transforme look-ul prin intermediul culorilor, a body marbling-ului (dar și pentru că era cel mai răcoros punct din festival în momentele de caniculă), și de The Energy Lab, unde oamenii puteau intra într-o competiție de sprint pentru a câștiga o bicicletă electrică. Tot aici îți puteai reîncărca bateriile sau urca la etaj pentru o priveliște mai bună asupra festivalului, la #TheViewPoint, iar dacă aveai chef de chestiuni mai serioase, consultanții e.on îți povesteau la o limonadă cum poate arăta casa ta, fără nici un efort, cu soluții energetice care te ajută să reduci consumul cu până la 30%. Mi-a plăcut e.on, o să mai plătesc gazul.
Știați că Electric Castle a devenit, oficial, primul festival de muzică din România cu show-uri accesibile persoanelor cu deficiențe de auz anul acesta? Limp Bizkit, CHVRCHES, Gang of Youth și alte trupe renumite au avut alături pe scenă o altă vedetă: Amber Galloway Gallego, cea mai cunoscută interpretă de limbaj mimico-gestual, specializată în interpretarea concertelor. Aceasta a „tradus” toate cântecele artiștilor de pe scena principală, pe parcursul întregului festival; Amber nu doar a interpretat textele muzicii, ci a creat un mod de a descrie vizual „densitatea” sunetelor, de la bas la frecvențe înalte. În acest fel, chiar dacă limbajul mimico-gestual folosit în România este diferit de cel standard în Statele Unite (așa cum vocabularul limbii române este diferit de cel din engleză), ea a deschis o nouă cale prin care muzica poate fi apreciată de toți cei care își doresc să trăiască un concert live. Iar pentru acest lucru trebuie să le mulțumim celor de la Mastercard, care au făcut posibilă prezența sa. Tot pentru a înțelege mai bine și a ne apropia de comunitatea cu deficiențe de auz, a fost creat Mastercard Sensory Playground, un loc în care simțul senzorial prelua controlul.
Mai apoi, îi avem pe cei de la Glo, care ne-au oferit una dintre cele mai instagramabile view-uri de la castel – Aurora Borealis de deasupra lacului. Nu cred că a trecut neobservată sau nepozată de cineva, iar în fața priveliștii nu aveai altceva de făcut decât să-ți cauți un colț de unde să o admiri. Lounge-ul Glo amenajat în apropiere sărea imediat în ajutor și cam tot timpul a fost forfotă mare în zona aceasta. Tot ei sunt responsabili și de sesiunile aproape continue de țipete care se auzeau în văzduh, adică de reverse bungee-ul în care nu am avut curaj, nici anul acesta, să mă dau. Mai văd în 2020 cum stau lucrurile. Cei interesați puteau testa for free device-urile Glo pe perioada festivalului și să se bucure de aromele noi, iar cei cu bilete Premium au beneficiat de o surpriză în plus, putând participa la o sesiune de karaoke alături de Delia. Pretty cool, I would say.
Destul de utili s-au dovedit a fi și băieții de la OMV, pentru că activarea lor s-a bazat pe două lucruri foarte importante: să ne facă nouă viața mai ușoară și să ne trezească pentru următorul concert. Ce-au făcut mai exact? Ei bine, festivalierilor cazați în camping le-a oferit o mână de ajutor cu bagajele prin intermediul OMV Car Center, astfel încât, de la parcare până la cort făceau ei ”treaba murdară”, iar participanții puteau să se familiarizeze cu împrejurimile. Mai apoi, pentru toți cei veniți la festival au avut cafea VIVA răcoritoare la standul lor, concursuri cu premii, posibilitatea de face pe DJ-ul și doi băieți puși constant pe șotii. A fost distracție mare în zona aceea.
Și oricât ai vrea, nu ai cum să treci nepăsător pe lângă tot ce face LIDL pentru acest festival și nivelul la care a ajuns să se implice. Cine n-a mâncat în nicio dimineață devreme (sau târziu) micul dejun la ei, minte. Minte cu nerușinare. Cine zice că n-a dansat nici măcar o dată pe Royal Bridge, iar e destul de suspect în ochii mei. Am avut anul acesta Royal Food Court, cu mâncare demnă de un apetit regal, Royal Village, cu corturi noi și saltele, Royal Garden – băuturi fresh la pachet cu artă urbană și un strop de relaxare, Royal Market, Royal Wheel pentru momente la înălțime, Royal Grill pentru mese rapide și Royal Juice Bar pentru toți cei care nu-și iau pauză de la #healthylifestyle nici măcar la festivaluri. Dincolo de toate acestea, ei s-au ocupat de mare parte din misiunea ECO a festivalului. Alături de Scientifica, au organizat atelierele RE: PLASTIC de la Electric Castle, unde au adus mai aproape de voi alternative creative de utilizare a materialelor reciclabile pentru un viitor mai bun. În cadrul workshop-urilor, a fost folosit plasticul din festival pentru a crea diferite accesorii și bijuterii, de la portofele la cercei și brelocuri colorate. De asemenea, pentru fiecare PET introdus în cele 2 aparate de colectare selectivă Royal Bank of Plastic, au donat câte 1 leu în contul de restaurare a castelului, ca să rămână memorabil și să ne bucurăm de el cât mai mult timp.
A fost frumos și datorită lor și le mulțumim pentru efort și pentru implicare. Sperăm să-i revedem pe toți în 2020!