Ce activități poți avea în timpul zilei la Untold 2019

Home $ Articole $ Ce activități poți avea în timpul zilei la Untold 2019

by | Aug 1, 2019 | Articole

Nici bine nu am început să scriu acest articol, că deja simt cum zâmbesc pe sub mustață. E oficial, a cincea ediție a festivalului UNTOLD și-a deschis porțile magice pentru miile de petrecăreți care, mai mult ca sigur, nu vor părăsi ringurile de dans până în zorii zilei. Tind să cred că nu sunt singura care se gândește de o bună perioadă de timp la data de 1 august și la momentele unice pe care organizatorii ni le-au promis încă de anul trecut. Nu știu voi, dar eu mi-am pregătit deja ținutele, artiștii favoriți stau frumos în propriul meu line-up din aplicație, așa că, altă problemă dimineața când m-am trezit nu a fost alta decât: Mai e mult până la ora 14? Timpul a trecut în favoarea mea și iată-mă înconjurată de culori, muzică, exuberanță (și de câțiva picuri de ploaie pe care am ales să-i ignor).

Am profitat de faptul că sunt printre primele persoane ajunse în festival și am aruncat priviri curioase la activitățile disponibile. Despre idei pentru a descoperi tot perimetrul festivalului, dar și ce posibilități de relaxare găsești în cadrul Untold, discutăm în cele ce urmează.

Întreabă-mă unde aș face prima oprire și ți-aș răspunde: la Candyland. Aflată lângă Cluj Arena, această zonă nu mă feresc să o numesc una dintre favoritele mele din întreg festivalul. Aici, ai șansa să te întorci pe vremea când erai copil și să experimentezi bucuria de a vedea întreg orașul din roata panoramică. În momentul în care roata se oprește din mersul ei molcom, iar tu te afli deasupra tuturor, atunci e momentul ideal să redevii un adult modern, pasionat de social media și să faci poza perfectă pentru Instagram. Ai încercat această experiență și înainte, iar acum ai nevoie de ceva nou? Nici nu trebuie să cauți în altă parte, fiindcă tot la zona Candyland găsești caruselul tradițional englezesc, adus tocmai din UK.

Un festival cool merită un outfit original. Când spun acest lucru, nu-mi imaginez să stai ore în șir încercând să-ți personalizezi ținutele în moduri trăsnite, doar nu toți ne-am născut artiști. Dacă ar fi așa, care ar mai fi rostul Fantasy House? Aici poți să vii oricând între orele 19:00 și 02:00 și să stai de vorbă cu un stilist profesionist. În funcție de gusturile tale și de obiectele vestimentare pe care le porți în acel moment, el îți va recomanda anumite accesorii pe care le poți folosi pentru un look mai creativ. Ai ghicit, totul e gratuit!

Rămânem în zona fashion și ne întâlnim cu niște designeri care mai de care mai talentați la buticurile de shopping vestimentar. Pe acestea le găsești cu ușurință, căci se află răspândite în mai multe colțuri ale Parcului Central. Doar imaginează-ți sentimentul pe care îl vei avea în momentul în care, după câteva luni de la terminarea festivalului, vei deschide dulapul, vei observa acel tricou și te vei gândi cu mândrie: Pe ăsta îl am de la Untold! Bineînțeles, amintiri fizice poți achiziționa și de la stand-urile oficiale de merchandise, însă eu tot te îndemn să te oprești mai întâi la fashion corner-urile menționate anterior. Am văzut eu niște geci cu imprimeuri, dar și borsete trendy care ar sta bine în garderoba oricui.

Trebuie să îți dau o veste proastă, însă e bine să fii pregătit dinainte. Vei merge la artiștii tăi favoriți, vei dansa, vei țopăi, vei striga alături de ceilalți, iar la un moment dat, inevitabilul se va întâmpla: vei obosi. Dacă ești un festivalier cu experiență, probabil te-ai obișnuit cu durerea de picioare și tălpile care parcă îți ard, însă chiar și tu ai limitele tale. În asemenea situații, se recomandă odihna la zonele de relaxare. Vestea bună este că organizatorii au mărit spațiile în care poți să lenevești și să îți încarci bateriile, așa că tot găsești tu un loc liber. Pentru cei extenuați, dar încă cu chef de distracție, masajul reprezintă tratamentul perfect. Te poți lăsa pe mâini sigure în zona Earth Spirit, unde programul ședințelor de masaj este între 14:00 – 22:00. Tot aici se vor organiza ateliere de pictură, dar și sesiuni de yoga.

Mai ai posibilitatea să încerci activități recreative și în spațiul care împrejmuiește scena Daydreaming. Aici a fost amenajat un teren de jocuri, menit să îți dea energie înainte de a te fura ritmurile muzicii. Volei, coarda, elastic, turul Franței, ping-pong și multe alte sporturi pe care obișnuiai să le joci cu gașca ta în adolescență, te așteaptă să le redescoperi. N-am terminat aici, fiindcă în aceeași zonă se află și Omo, care a venit cu o piscină plină de bile albe. Când am trecut pe acolo, nu am putut să nu remarc un grup de tineri care nu se plictiseau să se întreacă în sărituri și să își facă poze. Ai nevoie de ceva care să îți pună sângele în mișcare? Ai putea încerca să te dai pe toboganele gonflabile… glumeam, desigur. Toboganele există și presimt deja că vor fi destui doritori, însă lângă ele ai ocazia să practici un sport al echilibrului și coordonării: escalada.

Povesteam la începutul acestui articol despre faptul că zona Candyland se află printre favoritele mele, însă acum a venit timpul să vă spun cine stă pe podium. Atenție, vă rog, spațiul meu favorit din întreg festivalul este… scena Nostalgia! Aceasta este prima ediție în care ne întâlnim cu ea și abia aștept să văd ce surprize ne așteaptă acolo. Pe mine m-a convins încă de când am auzit numele, apoi am citit că vor fi mix-uri cu melodiile anilor 80-90, iar acum totul îmi e clar:  la această scenă mă găsești dacă mai ai nevoie să îți recomand alte activități. Până când vom face cunoștință cu muzica de acolo în mod oficial, Nostalgia propune photo corner-uri imaginative, cu tentă old-school. Să nu mai spun că aici te poți întoarce în băncile școlii, la propriu, căci a fost amenajat o mică sală de clasă în aer liber.

Toată lumea dorește să arate ca scos din cutie la festivalurile muzicale. Eu, una, înțeleg doar pe jumătate acest trend, căci odată ce ajungi la scene, nu mai contează nici cum ești îmbrăcat, nici cum îți stă părul (sau machiajul), ci doar să te simți bine. Dar na, toți ne dorim poze reușite, așa că nu mai comentez. În cazul în care ești ca mine și nu prea ai chef să petreci mult timp în fața oglinzii, dar când ajungi în festival ți-ai fi dorit să fi făcut și tu ceva mai nebunesc, atunci te poți opri la unul dintre saloanele de înfrumusețare. Fie că dorești să fii machiată, să ți se împletească părul sau să fii acoperită de sclipici, în astfel de locuri poți încerca look-urile pe care le ai în minte de ceva vreme. Atenție unde alegi să te așezi, căci în unele locuri serviciile sunt gratuite, însă în altele acestea se plătesc. Băieți, nu disperați, căci și vouă vi s-a pregătit un spațiu special unde sunteți așteptați pentru o nouă tunsoare, ori pentru îngrijirea bărbii.

Să mai zică cineva că la Untold nu le găsești pe toate! Uite, acum au chiar și o zonă tradițională românească, denumită Romania All Inclusive. Eu, una, nu mi-aș fi imaginat vreodată că voi veni la acest festival ca să degust slănină, brânză, ori un păhărel de pălincă. Mai mult decât atât, a fost amenajată o casă cu specific maramureșean. Doritorii se pot îmbrăca în straie populare și să facă gratuit o fotografie. Iar ca treaba să fie completă, nu puteau lipsi nici atelierele de lut.

Destul cu poveștile, a venit momentul să explorezi care sunt activitățile tale favorite. Nu te bloca la Main Stage (spunem asta în fiecare an), plimbă-te prin festival, descoperă noi artiști și, cel mai important, distrează-te până în zorii zilei. Eu îmi ascult sfaturile și acum închid laptopul. Ne vedem la Untold!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!