La Festivalul de Șură Mera World Music au participat mai mult de 4000 de persoane

Home $ Știri Cluj $ La Festivalul de Șură Mera World Music au participat mai mult de 4000 de persoane

by | Aug 7, 2019 | Știri Cluj

Chiar dacă a plouat, și vremea a fost ca toamna, la Festivalul de Șură Mera World Music au participat mai mult de 4000 de persoane. Festivalul Mera World Music și participanții au rezistat vremii nefavorabile și au demonstrat că ploaia și vremea tomnatică nu le poate strica distracția. Și anul acesta cel mai înalt nivel de fericire pe cap de festivalier a fost la Mera!

Pe parcursul celor 4 zile de festival au urcat pe scenă 138 de muzicieni și dansatori. Pe lângă cele 14 concerte organizatorii au așteptat participanții cu încă 95 de programe diferite. Programul variat a inclus proiecții de film tematice, expoziții, ateliere pentru copii, concursuri de primași și de joc fecioresc, dans tradițional, sesiuni de jam session internaționale, cursuri de dans și cântec autentic din Mera, workshop-uri și concerte care au avut loc în biserică și în șură.

Aproximativ un sfert dintre cei care au achiziționat abonamente de patru zile, au fost localnicii care s-au distrat alături de participanții sosiți din România, Ungaria, Chile, Mexic, Canada, Statele Unite ale Americii, Anglia, Franța, Polonia, Serbia, Norvegia, Slovacia și Japonia. La programele festivalului au participat aproximativ 600 de tineri sub paisprezece ani!

Amenajarea spațiului festivalului și anul acesta a fost semnat de echipa de arhitecți clujeni de la KOHO’, voluntarii festivalului au fost coordonați de Uniunea Studențească Maghiară din Cluj. Chill zone-ul marca Mera World Music a fost finanțat de către OTP Bank, iar feeria de lumini a fost realizată cu ajutorul firmei Promelek. Programele profesionale legate de muzica și dansul popular din zona Călatei au fost derulate în parteneriat cu Casa Tradițiilor din Budapesta, Fonó Budai Zeneház și Martin György Néptáncszövetség.

Organizatorii consideră un real succes faptul că în pofida vremii nefavorabile au fost foarte mulți participanți, și au anunțat data festivalului de anul viitor: 30.07.2020-02.08.2020. În număr limitat au fost lansate și primele bilete promoționale, le găsiți aici.

Cu ajutorul Fondului Cultural din Țara Calatei, infiintat anul trecut, Festivalul de Șură Mera World Music oferă 11000 RON pentru amenajarea de spațiu comunitar și sală de repetiții al formației de dans Cifra din Mera. Proiectul asumat de către festival a fost ajutat și de abonamentele de susținător, donații făcute la fața locului, și de vânzarea prin licitație a celor două baticuri țesute la război de participanții festivalului. 38 de festivalieri au participat la țeserea baticurilor. Aceste au fost licitate înainte de ultimul concert al festivalului la prețul de 120 și 130 RON. În total s-au adunat 2620 de RON. Această sumă va fi rotunjită până la 11000 RON de către festival, din surse proprii. Donații se pot face și în continuare în contul în lei al Asociației Pro Nádasmente, deschis la OTP Bank: RO42OTPV200000927606RO01

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!