5 lucruri #cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 5 lucruri #cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Aug 12, 2019 | Articole, Recomandări

Ți-ai băut cafeaua? Sperăm că da, căci vei avea nevoie să fii atent la următoarele rânduri. E luni, așa că îți aducem câteva recomandări pentru a ne asigura că nu ratezi niciun eveniment demn de pus în agendă. Hai să vedem care sunt cele mai cool lucruri pe care le poți face săptămâna aceasta.

Miercuri – Ia-ți porția de râs
Vei putea avea parte de o seară plină de hohote, participând la show-ul de stand-up pe care îl vor avea Costel, Vio și Raul Gheba, la Che Guevara, începând cu ora 20:30. Cu siguranță îi cunoști pe Costel și Vio deja, iar dacă numele Raul Gheba nu îți este foarte familiar, ești la un click distanță de a rezolva problema. Prețul unui bilet la spectacolul de stand-up este de 40 de lei și poate fi cumpărat atât de la Che Guevara, cât și online.

De joi până duminică – And all that jazz!
În acest weekend reînviem atmosfera de festival tocmai în Munții Apuseni, la Smida Jazz Festival. Te vei putea relaxa, ocrotit de pădure, în zona muntoasă ce găzduiește festivalul și odată ce ți-ai recăpătat forțele vei putea participa la o mulțime de activități de creație și sportive. Și, desigur, va fi jazz… mult jazz. Te vor fermeca 9 grupuri muzicale avangardiste, atât naționale cât și internaționale. Îi vei putea pe asculta pe Nik Bärtsch’s RONIN ce îți va face cunoștință cu elemente din muzica ritualică japoneză, James Holden & The Animal Spirits, care vor combina jazz-ul astral, minimal, cu ritmurile muzicii nord-africane sau Leo Betzl Trio care va aduce techno-jazz-ul în Munții Apuseni. Lista artiștilor e mai lungă și o poți consulta aici. Și să nu uităm că evenimentul este unul atât child friendly, cât și pet friendly, deci nu va trebui să lași pe nimeni acasă. Mai rămâne doar să te asiguri că ai biletul pregătit, iar dacă nu l-ai luat încă, o poți face de aici. Prețul unui abonament pentru cele trei zile este de 229 de lei, la care se adaugă prețul campingului, adică 70 de lei, iar în cazul copiiilor sub 14 ani accesul este gratuit. Poți opta și pentru confort sporit, optând pentru Camper Pass, ce îți va asigura locul într-o rulotă dotată cu electricitate, apă și un pat comod. Sunt disponibile și bilete pentru o singură zi, având prețul de 80 de lei, iar dacă vei dori să ai acces și la camping, o vei putea face contra sumei de 35 de lei, achitată la festival. Ne vedem la Smida Jazz Festival, da?

De vineri până duminică – Ia-ți popcornul
După ce a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Cannes, în acest weekend vei putea viziona premiera în România a filmului “Once Upon a Time in Hollywood”, ce spune o poveste bazată pe fapte reale. Filmul îi are ca actori principali pe Leonardo DiCaprio, Margot Robbie și Brad Pitt, iar regia este semnată de inegalabilul Tarantino. Proiecțiile din cadrul Tarantino Weekend vor avea loc începând cu ora 20:00, la Cinema Victoria, iar biletele pot fi achiziționate atât de la cinema, cât și online.

Vineri și sâmbătă – Game on
La Bloggers Lan Party, evenimentul ce va avea loc la ClujHub, își vor da întâlnire creatorii de conținut, influencerii și fanii gamingului pentru a participa la turnee amicale pe PC, console sau VR, boardgames și arcade games. Vor exista și premii, iar fiecare zi de eveniment se va încheia cu Bloggers Lan Afterparty, unde muzica live va contura atmosfera. Evenimentul este dedicat doar persoanelor cu vârsta de peste 18 ani, iar dacă dorești să te înscrii în calitate da fan, o poți face aici până joi. Există 200 de locuri disponibile, iar acestea vor fi acordate participanților înscriși prin tragere la sorți, câștigătorii fiind anunțați prin e-mail și/sau sms joi, la ora 20.00.

Începând de duminică – Sărbătorește cultura maghiară
Cea de-a zecea ediție a Zilelor Culturii Maghiare se va desfășura în perioada 18-25 august, prilej cu care vor avea loc o mulțime de evenimente care vor pune în valoare elementele culturale maghiare. Rolul evenimentului este acela de a celebra diversitatea culturală din Cluj, astfel că, activitățile sunt dedicate fiecărei vârste. Poți consulta programul concertelor din cadrul Zilelor culturii maghiare aici.

Ce alte planuri ai pentru săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!