6 lacuri aproape de Cluj unde te poți răcori vara asta

Home $ Articole $ 6 lacuri aproape de Cluj unde te poți răcori vara asta

by | Aug 12, 2019 | Articole, Ieși din oraș

Acum că temperaturile ridicate par să crească de la o zi la alta, ne aflăm în situația aceea enervantă în care simțim cum ne topim de căldură și dacă stăm pe loc. Parcă nici aparatele de aer condiționat nu se mai descurcă, gheața din limonadă se topește prea repede, cum rezolvăm asemenea problemă? Mulți și-au făcut deja bagajul și ne fac în ciudă cu o baie în mare. E bine de știut că și eu, și tu, cei rămași în oraș, avem alternativele la fel de bune, în apropiere de Cluj-Napoca. Tot ce îți rămâne de făcut este să te urci în mașină, iar mini-vacanța poate începe la unul dintre cele 6 lacuri unde te poți răcori vara asta.

Laguna Albastră nu ar avea nevoie de nicio introducere, doar numele ei te duce cu gândul la o frumusețe nemărginită. Dacă nu ai avut ocazia să vizitezi până acum acest lac, te îndemn „răcoros” să o faci, căci vei rămâne impresionat de culoarea apei, un albastru pur, care se observă cel mai bine în bătaia directă a soarelui. Laguna se află la 30 de km de Cluj-Napoca, aproape de comuna Aghireșu, iar odată ajuns aici, peisajele îți vor fura privirile și vei da uitării agitația urbană. Nu lipsesc nici dunele de nisip unde îți poți întinde prosopul, iar dacă soarele este prea arzător pentru gustul tău, o baie în apa asemănătoare Mării Mediteraneene va fi tot ce ai nevoie.

Lacul Tarnița este una dintre cele mai populare zone turistice din apropierea orașului Cluj-Napoca. Nu ratăm ocazia să recomandăm această locație ori de câte ori povestim despre ieșiri aproape de zona urbană, din două motive. În primul rând, cei 30 de km se parcurg ușor și ta-dam iată-ne într-o zonă superbă, înconjurată de coline și ape. În al doilea rând, la Tarnița se desfășoară o serie de activități menite să te relaxeze complet: pescuit, înot, plimbări cu barca sau ski-jetul și câte și mai câte. Bineînțeles, doar două sunt motivele pe care le enumăr eu în acest paragraf, însă vegetația luxuriantă a Lacului Tarnița, curiozitatea de a descoperi o zonă pe care, probabil, ți-au recomandat-o și alți prieteni, ar trebui să fie pretextele potrivite pentru a-i face și tu o vizită.

De această dată conducem puțin mai departe de Cluj-Napoca, la aproximativ 60 de km de oraș, până în comuna Geaca, unde ne întâlnim nu cu un singur lac, ci cu opt. Localitatea este denumită „Comuna celor 8 lacuri”, datorită structurilor de ape care fac parte din Complexul de lacuri de pe Valea Fizeșului. Locul poate fi numit și un mic paradis al pescarilor, însă dacă nu te pasionează asemenea activitate, cu siguranță te încântă mai mult statul la plajă. Sau, înotul, că doar despre el vorbim aici! Pentru cei aventurieri din fire, localnicii organizează plimbări cu barca, pentru a le povesti câteva curiozități despre istoricul bogat al zonei.

Rămânem în zona poveștilor din trecut care merită spuse și astăzi, așa că ne îndreptăm spre Lacul Beliș-Fântânele. Tot 60 de km distanță sunt și până la această locație. Despre Beliș se știe că a fost ridicat între anii 1970 și 1974 și a servit drept lac hidroenergetic. În acele timpuri, foștii locuitori ai satului au fost nevoiți să își părăsească locuințele. În prezent, dacă nivelul apelor scade pe timp de vară, încă mai pot fi observate ruinele locuințelor, dar și turla bisericii. Pe malul lacului s-a dezvoltat o stațiune turistică bine-cunoscută în rândurile localnicilor, dar și ale clujenilor. Pe lângă posibilitatea de înot, aici ai ocazia să descoperi zona la pas și să pornești în drumețiile amenajate în jurul lacului.

Încă o legendă și promit că am terminat, însă nu aveam cum să nu vorbesc în acest articol despre Lacul Știucii de la Săcălaia, situat la 56 de km de Cluj. Zvonurile spun că ar ascunde în apele sale o știucă cu dimensiuni de peste 3 m, dar pe care nimeni nu a reușit să o prindă vreodată. Până ne confirmă cineva existența „monstrului din Loch Ness”, Lacul de la Săcălaia are, într-adevăr, ceva special: este unicul din țară pe suprafața căruia se dezvoltă formațiuni de stuf plutitoare, întâlnite doar în Delta Dunării. Dacă ai ales Lacul Știucii ca destinație pentru relaxare, fie că vrei să înoți, să pescuiești, sau să te dai cu barca, nu rata nici vestitele stufărișuri din Sic, aflate în imediata vecinătate.

Ultima, dar nu cea din urmă recomandare din lista noastră o reprezintă Lacul Drăgan, situat la aproximativ 70 de kilometri de Cluj-Napoca. Locația are acel ceva greu de explicat în cuvinte, dar pe care îl înțelegi îndată ce îl vezi. Încarcă-te cu energie pozitivă în timp de privești întinderea de ape de la 120 de metri înălțime. Atât măsoară Barajul Drăgan-Floroiu. Acesta se află situat la confluența râurilor Drăgan și Sebeșel, fiind al doilea cel mai mare baraj din țară. Odată ce vezi frumusețea Munților Vlădeasa, la poalele cărora se întinde lacul cu pricina, nu vei rezista tentației de a te scălda în apele sale răcoroase. Tot ce ți-ai putea dori în perioada de vară!

Pregătește-ți costumul de baie preferat, nu uita acasă crema de protecție solară și drum bun!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!