3 dintre cele mai faine hosteluri din Cluj

Home $ Articole $ 3 dintre cele mai faine hosteluri din Cluj

by | Aug 30, 2019 | Articole, Cazare

Wanna be tourist. Persoana aceea entuziastă, doritoare să descopere locuri noi și interesante, care ar pleca de mâine în vacanță, dar se lovește mereu de problema cazării. Spre exemplu, dacă ți-ai pus în plan să vizitezi Cluj-Napoca, însă nu ai niciun prieten la apartamentul căruia să apelezi, atunci știi și tu (dacă nu, afli acum) că nu e tocmai ieftin să petreci câteva nopți în acest oraș. Totuși, s-ar putea să existe câteva soluții salvatoare, accesibile la preț și care poartă denumirea de hosteluri. Într-adevăr, există mari șanse să împarți camera cu necunoscuți, dar aceasta e cea mai bună cale prin care îți poți face prieteni noi, alături de care să explorezi străduțele transilvănene. Pentru că vrem să te punem la curent cu hostelurile clujene, le-am adunat în acest articol pe 3 dintre cele mai faine.

Dacă ești în căutarea unui loc de cazare încadrat într-un anumit buget, poți apela cu încredere și la Transylvania Hostel. Pe acesta îl găsești situat chiar în buricul orașului, prin urmare, te vei afla și tu în centrul activităților clujene. Camerele oferite sunt diverse și spațioase, în funcție de nevoile tale. Astfel, ai posibilitatea să rezervi un pat într-un dormitor de 4, 6, 8, 10 sau 12 persoane. Prețurile sunt între 65 lei și 85 lei pentru o noapte, în funcție de tipul camerei. Dacă dorești mai multă intimitate, poți opta între twin room sau double room, fiecare la 180 lei/noapte. Hostelul mai pune la dispoziția clienților băi dotate cu tot ce ai nevoie, o bucătărie, o terasă și o recepție numai bună pentru povești îndelungate. Noi prietenii se pot lega și în camera de jocuri, unde se găsesc mese de biliard și ping-pong, dar și board games.

Dacă artistul din tine nu poate nicicum să se cazeze într-un spațiu în care arta nu se manifestă liberă, atunci musai trebuie să îți rezervi un loc într-o cameră la Zen Hostel. De îndată ce intri în curte, vei fi întâmpinat de colorate picturi murale. Interiorul respectă același design plin de viață, menit să-ți dăruiască și ție bună dispoziție. Unde mai pui că există o zonă cu hamace, în care poți lenevi cât e ziua de lungă? În cazul în care dorești să te cazezi aici, află că ai la dispoziție o varietate de camere. Astfel, poți alege un pat într-un dormitor de 4 persoane, fie mixt, fie exclusiv pentru femei. De asemenea, beneficiezi de baie privată. Plătești o sumă mai mică, dacă preferi un pat într-un dormitor mixt de 6 persoane cu băi comune. Există și camere duble cu baie comună, sau camere duble cu baie privată. Prețurile diferă în funcție de perioada selectată de către tine, așadar te invităm să explorezi oferta lor pe Booking.com.

Istoria Retro Hostel a început în 2002, când Ina și Radu, doi tineri absolvenți, au decis că nu vor să emigreze, așa cum au făcut mulți colegi din generația lor, ci vor să încerce să realizeze ceva în țara lor de care erau profund atașați. Pasionați de călătorii, au găsit în mod firesc modalitatea de a valorifica potențialul cultural al regiunii prin canalele specifice turismului. În acest sens au dezvoltat în centrul istoric al Clujului, un mic hostel cu doar patru camere la început, dotate cu bucătărie și toate utilitățile necesare călătorilor obișnuiți să facă înconjurul lumii cu rucsacul în spate și cu un buget zilnic limitat. De atunci până astăzi, Retro Hostel a ajuns la o capacitate de 16 camere (single, duble, triple, cvadruple), două bucătării pentru oaspeți, o saună, multe biciclete de închiriat și un număr tot mai mare de excursii zilnice interesante și pachete turistice, unele dintre ele unice pe piața turistică locală. Descoperă oferta și tarifele lor aici.

Tu când te pregătești să faci o vizită în Cluj-Napoca?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!