5 dintre cele mai faine hosteluri din Cluj

by | Aug 30, 2019 | Articole, Cazare

Wanna be tourist. Persoana aceea entuziastă, doritoare să descopere locuri noi și interesante, care ar pleca de mâine în vacanță, dar se lovește mereu de problema cazării. Spre exemplu, dacă ți-ai pus în plan să vizitezi Cluj-Napoca, însă nu ai niciun prieten la apartamentul căruia să apelezi, atunci știi și tu (dacă nu, afli acum) că nu e tocmai ieftin să petreci câteva nopți în acest oraș. Totuși, s-ar putea să existe câteva soluții salvatoare, accesibile la preț și care poartă denumirea de hosteluri. Într-adevăr, există mari șanse să împarți camera cu necunoscuți, dar aceasta e cea mai bună cale prin care îți poți face prieteni noi, alături de care să explorezi străduțele transilvănene. Pentru că vrem să te punem la curent cu hostelurile clujene, le-am adunat în acest articol pe 5 dintre cele mai faine.

Gazde ospitaliere și un spațiu în care te poți simți ca acasă. Așa s-ar putea descrie în doar câteva cuvinte Ove’s Home Hostel & Apartments. Situat la câteva minute de Muzeul de Artă, hostelul se află foarte aproape de principalele atracții turistice ale Clujului. Aici vei împărți dormitorul cu alte 5 persoane, iar prețul pentru cazare este de 55 lei/noapte. Baia, bucătăria, livingul și terasa sunt comune, dar au în dotare toate cele necesare pentru ca șederea ta să fie una cum nu se poate mai plăcută. Să nu mai vorbesc despre faptul că la starea ta de bine va contribui și cățelușa Lolla, un ghem pufos pe care nu te poți abține să nu-l mângâi.

Dacă ești în căutarea unui loc de cazare încadrat într-un anumit buget, poți apela cu încredere și la Transylvania Hostel. Pe acesta îl găsești situat chiar în buricul orașului, prin urmare, te vei afla și tu în centrul activităților clujene. Camerele oferite sunt diverse și spațioase, în funcție de nevoile tale. Astfel, ai posibilitatea să rezervi un pat într-un dormitor de 4, 6, 8, 10 sau 12 persoane. Prețurile sunt între 65 lei și 85 lei pentru o noapte, în funcție de tipul camerei. Dacă dorești mai multă intimitate, poți opta între twin room sau double room, fiecare la 180 lei/noapte. Hostelul mai pune la dispoziția clienților băi dotate cu tot ce ai nevoie, o bucătărie, o terasă și o recepție numai bună pentru povești îndelungate. Noi prietenii se pot lega și în camera de jocuri, unde se găsesc mese de biliard și ping-pong, dar și board games.

Știi cum e, atunci când ajungi obosit după un drum lung (sau după o noapte nebună), primul gând care îți vine în minte este acela să te întinzi într-un pat și să te lași în voia viselor. Totuși, confortul joacă un rol esențial în această poveste. La Iron Hostel and Accommodation nu trebuie să îți faci griji în legătură cu tihna somnului tău, căci spațiile de cazare sunt îngrijite și primitoare. Iar dacă ai chef să ieși la o plimbare în care să explorezi împrejurimile, află că hostelul este situat lângă campusul studențesc și la câteva minute de mers pe jos de centrul orașului. În ceea ce privește prețurile, acestea sunt între 65 lei/noapte pentru un pat în dormitor de 4 persoane și 159 lei/noapte cameră twin, cu baie proprie în cameră.

Dacă artistul din tine nu poate nicicum să se cazeze într-un spațiu în care arta nu se manifestă liberă, atunci musai trebuie să îți rezervi un loc într-o cameră la Zen Hostel. De îndată ce intri în curte, vei fi întâmpinat de colorate picturi murale. Interiorul respectă același design plin de viață, menit să-ți dăruiască și ție bună dispoziție. Unde mai pui că există o zonă cu hamace, în care poți lenevi cât e ziua de lungă? În cazul în care dorești să te cazezi aici, află că ai la dispoziție o varietate de camere. Astfel, poți alege un pat într-un dormitor de 4 persoane, fie mixt, fie exclusiv pentru femei, la prețul de 65 lei/noapte. De asemenea, beneficiezi de baie privată. Plătești o sumă mai mică (mai exact 60 lei), dacă preferi un pat într-un dormitor mixt de 6 persoane cu băi comune. Există și camere duble cu baie comună, sau camere duble cu baie privată, la prețurile de 130 lei/noapte, respectiv 160 lei/noapte.

Nu ne îndepărtăm de atmosfera zen, pentru că The Spot Cosy Hostel ne promite o experiență plină de relaxare, departe de stresul și problemele zilnice. Aici ai la dispoziție nenumărate activități, indiferent de anotimp. Vara, te poți alătura gazdelor în grădină, să gătiți împreună un gulaș autentic și să te răcorești cu o limonadă. Iarna, îți găsești un loc aproape de șemineu, iar cu o carte într-o mână și un ceai fierbinte în cealaltă, dai uitării gerul de afară. Camerele de cazare cuprind locuri pentru 6, 8 sau 12 persoane, tarifele fiind cuprinse între 59 lei și 67 lei. Bineînțeles, poți opta pentru o cameră privată cu pat matrimonial la prețul de 147 lei/noapte.

Tu când te pregătești să faci o vizită în Cluj-Napoca?

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This