8 motive pentru care să participi toamna aceasta la Dracula Horse Festival

Home $ Articole $ 8 motive pentru care să participi toamna aceasta la Dracula Horse Festival

by | Sep 3, 2019 | Articole

Dracula Horse Festival este deja la cea de a doua ediție, iar anul acesta organizatorii pregătesc și mai multe spectacole de neuitat, concerte și activități rustice pentru participanți. Festivalul va avea loc la finalul acestei luni, în perioada 27-29 septembrie la numai 5 kilometri de Sighișoara, la Domeniul Dracula Daneș, un loc de poveste care oferă participanților de toate, de la peisaje mirifice și spectacole cu cai de rasă, până la plimbări cu trăsura și alte activități în natură. Dracula Horse Festival este un alt gen de festival, unul care pune accent în principal pe activitățile în natură și spectacole cu cai care au loc într-un cadru aparte și într-un peisaj boem, de basm.

Azi vă prezentăm 8 motive pentru care Dracula Horse Festival reprezintă alegerea perfectă pentru un weekend frumos de toamnă petrecut alături de familie și de oamenii dragi.

Spectacolele cu cai

Atunci când iei parte la un spectacol ecvestru, nu prea ai cum să nu fii impresionat. Pentru că frumusețea cailor, eleganța și măiestria de care dau dovadă în mișcările pe care le fac ne trezesc profunde sentimente de admirație, bucurie și adrenalină. Cei prezenți la festival vor putea vedea și cascadorii ecvestre, spectacole de dresaj în duet, spectacole de tras cu arcul de pe cal sau show-uri western. Denis Ștefan, cunoscutul actor care a renunțat la actorie în favoarea dresajului, va fi prezent și anul acesta la Dracula Horse Festival cu spectacole diverse, de la show-uri western până la demonstrații de dresaj natural.

Concert Voltaj în Arena Cailor

Arena Cailor de la Domeniul Dracula Daneș este un spațiu impresionant nu doar datorită dimensiunilor acesteia, ci și datorită tuturor oglinzilor din Arenă care conferă o eleganță aparte acestei locații, dându-ți impresia că ești într-un spațiu demult apus. Aceasta este locația unde vor avea loc diverse spectacole ecvestre, însă în timpul seri se va transforma în locul ideal pentru un concert. Băieții de la Voltaj vor fi cei care vor susține, în seara de sâmbătă, un concert în Arena Cailor.

Plimbări cu trăsura

Dacă tot vă spuneam că Dracula Horse Festival este un alt gen de festival, unul în care eleganța și rusticul au ajuns cumva să se îmbine perfect, și activitățile la care cei prezenți la festival vor putea să ia parte vor fi cu totul diferite și atipice. Pe toată perioada festivalului, doritorii vor putea să se plimbe cu trăsura pe diferite trasee gândite de organizatori. O experiență interesantă pe care merită să o încerci măcar o dată în viață, am spune noi.

Activități pe care poți să le faci în timpul festivalului

Cei prezenți la festival sunt îndemnați să participe la cât mai multe activități rustice, printre care ateliere de potcovit și olărit, expoziții de trăsuri sau chiar plimbări cu calul. Parcă sună a poveste să îți imaginezi că timp de 2 zile ai putea să încerci genul acesta de activități. Iar dacă îți este destul de greu să renunți în totalitatea la activitățile mai „urbane”, în cadrul festivalului a fost pregătită o zonă de cinema în aer liber unde vei putea să vezi filme cunoscute, doar că într-un cadru deosebit. Și cei mici se vor putea bucura de activități diverse în festival pentru că vor avea o întreagă zonă cu mai multe ateliere, amenajată pentru ei, și vor putea face și plimbări cu ponei.

Turnir Medieval

În fiecare zi de festival, cei prezenți vor putea lua parte la demonstrații de turnir medieval. Decorul, vestimentația și recuzita personajelor te vor impresiona cu siguranța, iar acesta este un lucru pe care musai trebuie să îl treci pe lista ta de activități de la festival.

Mâncarea transilvăneană

Dacă tot ai ajuns pe meleagurile Daneșului, trebuie neapărat să încerci specialitățile zonei. Mâncarea din cadrul festivalului te va încânta mai mult ca sigur, și zicem asta pentru că vorbim de mâncarea tradițională din Ardeal. Alte completări credem că nu sunt necesare.

Domeniul Dracula Daneș

Locația în care are loc festivalul, Domeniul Dracula Daneș, este un loc minunat din Transilvania care este recunoscut atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Domeniul se întinde pe o suprafața foarte mare și chiar dacă nu ar fi un festival care să aibă loc acolo, tot ai avea activități la care să iei parte. Pe lângă admiratul frumuseții peisajelor, mai poți să vizitezi Grădina Zoologică a Domeniului sau chiar să caii de rasă pe care îi vei găsi acolo.

Cetatea medievală Sighișoara

Și pentru că stai 3 zile lângă Sighișoara, ai putea să profiți de acest weekend și să vizitezi și cetatea medievală a Sighișoarei, un orășel frumos și colorat care cu siguranță îți va aduce bucurie în suflet.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care recomandăm Dracula Horse Festival, ce va avea loc la finalul lunii septembrie. Considerăm că este un mod numai bun de a ne lua la revedere de la zilele cu multe grade în termometre.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!