Charles Hamelin și Monte Piano Trio au concertat la Festivalul Enescu de la Cluj

Home $ Știri Cluj $ Charles Hamelin și Monte Piano Trio au concertat la Festivalul Enescu de la Cluj

by | Sep 7, 2019 | Știri Cluj

Festivalul Enescu a debutat zilele trecute la Cluj-Napoca cu două concerte de gală, care au adus în prim plan artiști de marcă a muzicii clasice mondiale. Momentele artistice continuă, însă, cu alte nume mari, printre care Elisabeth Leonskaja și pianistul nevăzător Nobuyuki Tsujii – ambii cap de afiș a ediției din acest an. Ultimele bilete la recitalurile celor doi artiști sunt disponibile acum.
Monte Piano Trio și Charles Hamelin au adus „Lumea în Armonie”

Festivalul-extensie “George Enescu” a debutat miercuri, 4 septembrie, în acordurile suave de pian ale artistului canadian Charles Hamelin, unul dintre cei mai promițători pianiști ai generației sale. Emoția intensă a cuprins publicul numeros, prezent la Studioului de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, care a trăit muzica la unison cu artistul.

Seria recitalurilor de gală a continuat joi, 5 septembrie, cu momentul unic pregătit de Monte Piano Trio, în care vioara, violoncelul și pianul s-au armonizat perfect în acustica sălii. Ambele concerte de debut ale festivalului au fost Sold-Out.

După recitalul „Enescu și muzica lumii’’ de sâmbătă, un eveniment special gândit de Asociația Culturală Play pentru promovarea tinerilor pianiști români, Festivalul Enescu continuă la Cluj cu recitaluri semnate de violonistul Ziyu He în duet cu Christopher Hinterhuber, respectiv David Grimal acompaniat de Grigor Asmaryan – ambele anunțate deja de organizatori ca fiind SOLD-OUT.

Elisabeth Leonskaja și Nobuyuki Tsujii, printre cei mai așteptați artiști
La finalul festivalului sunt programate două recitaluri unice cu unii dintre cei mai mari și răvniți artiști invitați la această ediție. Legendara pianistă Elisabeth Leonskaja ajunge la Cluj-Napoca marți, 10 septembrie. Cu o carieră excepțională, cu concerte în toată lumea și cu aceeași iubire pentru muzică și pentru publicul său, „ultima mare doamnă a Școlii Sovietice” va interpreta pentru prima dată în fața publicului clujean Sonatele nr. 30, 31 și 32 de Beethoven, denumite și “ultimele trei sonate”.

„Cu Concursul Enescu a început cariera mea”, avea să declare în mai multe interviuri, concurs pe care l-a câștigat când era studentă. În 2009 a fost decorată de Președintele și de Guvernul României cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, în semn de apreciere pentru contribuția deosebită la promovarea internațională a muzicii enesciene, iar astăzi, cu o carieră impresionantă, cu premii și concerte în întreaga lume, este considerată un artist-etalon.

Recitalul pianistei Elisabeth Leonskaja va avea loc la Sala Auditorium Maximum, de la ora 19.00, iar ultimele bilete sunt disponibile online pe platformele IaBilet, Eventim și Bilete.ro, ori în format fizic în magazinele Flanco, Diverta, Cărturești, Orange, Vodafone, Germanos, OMV.

Un alt nume de notorietate, prezent în încheierea festivalului de la Cluj-Napoca este Nobuyuki Tsujii, care va ajunge în fața publicului sâmbătă, 14 septembrie. Pianistul japonez, nevăzător din naștere, și-a cucerit publicul din întreaga lume prin tehnicile unice de învățare a muzicii și virtuozitatea de care dă dovadă. La patru ani a început să studieze pianul, iar la 12 ani deja susținea primul său recital. Astăzi, este unul dintre cei mai impresionanți pianiști din lume, devenind un simbol în țara sa și nu numai.

Artistul va urca pe scena Sălii Auditorium Maximum, de la ora 19.00, iar bilete pot fi cumpărate în continuare de pe platformele online IaBilet, Eventim și Bilete.ro, dar și din rețelele de magazine fizice partenere – Flanco, Diverta, Cărturești, Orange, Vodafone, Germanos, OMV.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!