#FollowMe: Loredana Gavril a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe: Loredana Gavril a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | Sep 9, 2019 | Articole, Descoperă Clujul

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care, timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografice, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

În săptămâna care abia a trecut am avut-o ca invitată pe contul nostru pe Loredana Gavril, al cărui cont ne-a atras atenția de curând și, după cum s-a dovedit, we just had a feeling. Cu un Samsung Note 9 și ghidată de motto-ul ”Travel with your heart”, Lorena ne-a purtat într-o călătorie vizuală inedită și a răspuns cu seriozitate întrebărilor noastre.

1. Se observă cu ușurință că ești atrasă de verde, de cadrele naturale. De unde ”te încarci” cu natură în forfota orașului?

Clujul ne oferă o multitudine de opțiuni 😊, fie că merg la Belvedere să am o priveliște de ansamblu asupra orașului, fie că merg cu hamacul în Parcul Central. Am locațiile mele “secrete” unde pot să mă deconectez după o zi de muncă. Știați că există zonă amenajată special pentru hamace? Partea frumoasă este că le avem pe tot parcursul anului, nu doar cu ocazia festivalurilor. Pentru cei cărora le este dor de zilele Electric Castle, se pot reîntoarce în atmosfera relaxată, în propriul hamac, chiar în Parcul Central

2. Din punct de vedere arhitectural, ești mai atrasă de imaginea de ansamblu sau de detalii în general?

Detaliile ne scot din anonimat, ele dau culoare zilelor monotone. Îmi place să acord atenție celor mai mici detalii când vine vorba de o rețetă culinară, un raport excel, un outfit sau când organizez un eveniment. Indiferent de ce am de făcut, nu mă opresc niciodată la “big picture” sau la rezultatul pe care vreau să îl obțin. Prefer să aloc timp detaliilor pentru rețeta de succes. Îmi place să îmi depășesc limitele cu ajutorul acestora. Frumusețea e în ochiul privitorului, așa că încerc să integrez detaliul într-un mod plăcut. Detaliile ajută la formarea imaginii de ansamblu, tu ce părere ai?

3. Cine câștigă lupta dintre abstract și concret în topul preferințelor tale?

Ce ar fi concretul fără puțin abstract? Într-o lume în care alergăm după concret, ne facem timp și pentru abstract? Să ne imaginăm astfel: concretul reprezintă jobul pe care îl ai, siguranța de care ai nevoie pentru a supraviețui, iar abstractul ține de pasiuni, hobby-urile pe care le ai. Concretul este palpabil, pe când abstractul ține de simțuri. Recunosc că nu m-a pasionat niciodată concretul și am preferat abstractul, de aceea în fiecare seară după orele de muncă îmi fac timp pentru activități care să mă ajute să primesc “doza” de inspirație pentru ziua următoare, menținînd astfel echilibrul între viața personală și viața profesională. Tramvaiul 102 din Cluj îmbină abstractul în concret, astfel un mijloc de transport în comun devine o atracție turistică, iar pentru locuitorii Clujului o opera de artă. Tu ce recomandări ai pentru noi? În ce locații putem să găsim intersecția dintre concret și abstract în Cluj?

4. Oamenii dau viață locului sau fiecare spațiu are propriul său suflu și personalitate, oamenii fiind doar un element opțional?

La 30 de minute de Cluj se află Cheile Turenilor. Fiind încă o alternativă pentru iubitorii de natură, doritorii de escapadă pot să se aventureze într-un traseu mediu, de jumătate de zi. Astăzi a fost a doua oară când am vizitat acest loc superb și sunt extrem de bucuroasă că am avut ocazia să parcurg cheile dintr-un capăt în celălat. Iubesc natura și țara în care m-am născut. Avem atât de multe locații deosebite și prea puțin mediatizate, dar ca să răspund la întrebare… Cred că fiecare loc este special prin felul lui, oamenii sunt elementul opțional, deoarece personalitatea locației este dată de măreția sa. Să apreciem ceea ce avem deja și să avem grija de ele.

5. Ce anume te determină să fotografiezi un loc?

• Lumina: prefer să fotografiez o locație în timpul “golden hour”, atunci lumina este caldă și imaginea primește acea lumină aurie.
• Încadrarea: îmi place să găsesc spații care au o ramă naturală. Astfel, imaginea primește o notă de voayeurism și creativitate.
• Simetria: subiectul pozitionat în centru avantajează compoziția, însă asigurându-mă că există un echilibru între plin și gol.
• Liniile directoare: acestea conduc privitorul printr-o călătorie în imagine și scot în evidență elementele importante.
• Culorile: ele dau viața fotografiei.
Limita este doar propria imaginație, trebuie doar să începi să te joci.

Mulțumim pentru că ai acceptat invitația noastră și abia așteptăm să vedem unde ne mai plimbi cât de curând, pe profilul tău de Instagram!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!