Unde mănânci vegan în Cluj | #vegfoodiecluj

Home $ Articole $ Unde mănânci vegan în Cluj | #vegfoodiecluj

by | Sep 9, 2019 | Articole, Ieși la masă

Știm cu toții cât de dificil este uneori să găsești restaurante care servesc mâncare vegană, însă Clujul stă foarte bine la acest capitol. Nu numai că există restaurante doar cu mâncare vegetariană și vegană, dar și multe alte localuri și-au updatat meniurile și au inclus preparate fără produse de origine animală.

Pagina VegFoodie a început din dorința de a descoperi și de a transmite mai departe idei de mâncare vegană și vegetariană din Cluj-Napoca. Toate preparatele din poze au fost testate de mine, așa că nu va trebui să vă faceți griji că un preparat va arăta altfel în realitate decât în poză, recomandările sunt pe bune.

Chiar dacă nu sunteți vegani, cu siguranță veți vrea să treceți pragul restaurantelor recomandate de mine de îndată ce veți citi următoarele rânduri.

Samsara este, fără doar și poate, Raiul veganilor din Cluj. Găsești atât de multe opțiuni încât chiar și non-veganii sunt atrași de mâncarea delicioasă fără carne și nu există clujean care să nu fi auzit de Samsara. Localul s-a mutat de aproape un an chiar lângă Parcul Central, pe Strada Cardinal Iuliu Hossu 3 și au o terasă superbă. Eu ador salatele lor și burgerul vegan, pe care le recomand cu drag. Evident, nici iubitorii de paste și pizza nu au fost lăsați pe dinafară, meniul de la Samsara fiind foarte diversificat. În ceea ce privește prețurile, o masă sănătoasă și consistentă la ei nu depășește 50 de lei de persoană, cu cel puțin o băutură inclusă. Nu ezitați să vă faceți o rezervare cât încă e cald afară, pentru că merită din plin. Bunătățile lor abia așteaptă să fie încercate.

Un alt loc preferat de mine e Doo it, un bistro mic pe Strada Andrei Șaguna, prietenos și la îndemână. Meniul nu e foarte complex, dar preparatele au la bază doar ingrediente sănătoase și naturale, gătite ca la mama acasă. Recent au introdus și meniul zilei, care e vegan de cele mai multe ori, însă vedetele meniului rămân burgerii vegani cu chiflă de casă și salata Doo it, pe care eu o comand foarte des. Când vă spun apropiații că e scump să mănânci vegan în oraș, dacă aveți drum în centru, vă sfătuim să le faceți o vizită, vor fi surprinși plăcut de prețurile decente (16 lei o salată mărișoară și 19 lei un burger), dar și de amabilitatea angajaților și de gustul preparatelor.

Pentru că s-au deschis tot mai multe restaurante vegetariene în ultimii ani, nu puteam să nu menționăm și Mint Bistro, situat pe Strada Gheorghe Șincai. Interiorul e cozy și perfect pentru un prânz liniștit alături de prieteni. Meniul standard cuprinde burgeri, feluri principale, salate și deserturi, dar au și câteva preparate care se schimbă săptămânal. Cu 21 de lei mâncați meniul zilei delicios, pe care îl puteți comanda și acasă. Nu ezitați să încercați carrot cake-ul vegan de fiecare dată când apare în meniu, pe mine m-a cucerit (o felie e în jur de 12 lei). Înainte de a vă lăsa să admirați bunătățile din poze, împărtășesc cu voi un mic secret: meniul de la Mint va fi îmbunătățit în curând.

Restaurantul libanez Marhaba Arabic Restaurant are și el opțiuni vegane pentru toate gusturile, printre care mai multe feluri de hummus, Baba Ganoush, salate, falafel și lipii făcute în casă. Sunt atât de bune încât orice vegan ar fi mai mult decât încântat. Eu am încercat și sarmalele lor și trebuie să recunosc că sunt deosebite. Prețurile se ridică la media pieței, însă cine mai ține cont de preț când mâncarea vine însoțită de lipie proaspăt scoasă din cuptor (eu zic că maxim 20 de lei pe un preparat vegan nu e mult). Trebuie să recunosc că la ei am mâncat cel mai bun hummus din oraș.

Mâncarea indiană e o altă alternativă pentru vegani, iar Indigo nu dezamăgește nici de data aceasta. Au în meniu chiar și o secțiune cu diverse tipuri de curry vegan, servit mereu cu pâinică tradițională Naan, iar prețurile variază între 27-30 de lei pentru o porție. Eu recomand și cartofii prăjiți indieni, cu o aromă specială, pe care îi comand de fiecare dată. Dacă treceți pe la ei la prânz, au meniul zilei vegan la doar 17 lei.

Sunt sigură că v-am făcut poftă de mâncare vegană, așa că sper să ne întâlnim zilele următoarele la unul dintre localurile mele de suflet, prezentate în articol. Care ar fi prima voastră alegere?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!