6 localuri din Cluj recomandate de localnici pentru turiști

Home $ Articole $ 6 localuri din Cluj recomandate de localnici pentru turiști

by | Sep 11, 2019 | Articole, Ieși cu prietenii

Când vine vorba de vizitarea unui loc nou, tindem să ascultăm recomandările celor care l-au vizitat în trecut sau să cerem opinii de la persoanele care locuiesc acolo. Încrederea în localnici a devenit un impuls oarecum natural pentru oameni, căci altfel n-am scoate capul pe geam când ne trezim rătăcind pe undeva și am întreba: ”Mă scuzați, pe aici ajungem la ….?” De asemenea, cei care sunt de-a locului ne câștigă mult mai ușor atenția și parcă altfel sună când ne zic ei că e ”musai să mergeți să vedeți…„ sau ”să nu care cumva să plecați fără să mâncați la…”. Tocmai din acest motiv ne-am gândit să venim în ajutorul numărului tot mai mare de turiști care se perindă pe la Cluj și să le oferim câteva recomandări în materie de localuri chiar de la localnici. Nu de alta, dar toți vrem să ne răsfățăm doar cu mâncăruri extraordinare atunci când suntem în vacanță.

Haideți să vedem, așadar, ce sfaturi au avut 6 clujeni pentru turiștii entuziasmați ce poposesc în oraș.

Samsara este acel loc de care îmi este dor de fiecare dată când nu sunt în Cluj. Fie că vorbim despre Teahouse sau Foodhouse, ambele au acel ceva care te fac să revii din nou și din nou și din nou. Dar, pentru că ne place să mâncăm, în topul preferințelor se află Foodhouse, restaurant emblematic pentru Cluj și Raiul pe Pământ pentru vegetarieni și vegani. Cu un meniu care ar surprinde în mod plăcut pâna și un carnivor convins, mereu va fi o provocare să alegi ce vrei să comanzi, sfatul meu prietenesc este să consulți cu atenție meniul încă dinainte de a pleca de acasă. Și cum știm că de fiecare dată se va face loc și pentru desert, trebuie să vă avertizez că cei de la Samsara pregătesc niște raw cakes incredibile, pe care le recomand din inimă. Atât despre mâncare, vă las vouă plăcerea să descoperiți singuri mai multe. Cât despre locație, cu siguranță vei reuși să te relaxezi și să îți reîncarci bateriile, spațiul are destul de puțină concurență în materie de design la nivel de Cluj – Alexandra C.

Adresă: Strada Cardinal Iuliu Hossu, nr. 3
Telefon: 0799 073 073
Facebook / Site

Recunosc că am fost cucerită de câteva ori în viața asta, dar nimeni și nimic nu m-a cucerit așa de repede și iremediabil precum localul District of Toast. Duminica e zi sfântă pentru mine. Merg la DOT, unde simt că iau masa în familie. Mâncarea e pur și simplu altceva față de ce găsești la nivel local, o selecție de toast-uri care mai de care mai delicioase și ingenioase. Chiar dacă merg de ceva timp la ei, încă stau perplexă în fața meniului 10 minute până mă hotărăsc ce să aleg, simt că am o singură șansă și le-aș mânca pe toate. Comanda se face la bar. Și în timp ce cugeți la ce-ți poftește sufletul flămând, o să observi că oamenii care lucrează la DOT sunt cei mai drăguți. Mai o recomandare de toast, mai o glumă sau o curiozitate și nici nu îți dai seama cât de repede te împrietenești cu ei. Eu îți recomand să încerci toast-ul cu brânză de caju & morcovi afumați pe pâine de secară cu maia, un flat white și mână liberă la una dintre băuturile homemade. Asta doar pentru că știu că o să ai nevoie să fii ghidat într-o direcție odată ajuns în fața meniului – Patricia C.

Adresă: Strada Potaissa, nr. 10
Telefon: 0756 136 947
Facebook

În mod inevitabil, pofta de paste te ajunge din urmă la un moment dat. Iar ideal ar fi să nu o dezamăgești. Pentru astfel de cazuri, eu știu mereu că trebuie să mă îndrept către Tortelli Pasta Bar. Ușor de intuit, numele localului vine de la specialitățile pe care le găsiți în meniu – tagliatelle, taglioni, sopresini, gnochi, vermicelli, toate făcute în bucătăria lor. Fresh, handmade, homemade. Iar pe lângă asta, o altă veste bună este că indiferent de sezonul în care poposiți pe plaiurile clujene, meniul vă așteaptă cu ingrediente specifice perioadei. Nu ignorați Chef`s Special, pentru că Lorand, bucătarul de la Tortelli, a ”furat” meserie din bucătăria Ask Italian (Anglia) și de la profesorul lui Jamie Oliver, deci sunteți pe mâini cel puțin excelente. Oricum, e posibil să-l vedeți în spatele tejghelei pentru că e aproape tot timpul prezent în restaurant. Locul este, înainte de toate, un altfel de ”acasă” pentru iubitorii de paste, sentiment datorat spiritului de echipă al celor care lucrează aici și vibe-ului familial pe care îl transmit – Andrada M.

Adresă: Strada Virgil Fulicea, nr. 2
Telefon: 0753 889 880
Facebook / Site

Un restaurant pe care nu trebuie să-l ratezi dacă ești în trecere prin Cluj? Fără dar și poate și cu siguranță, Cimbru Meat&Flame. Însă trebuie să vă avertizez de la început, vă veți gândi la acest loc de nenumărate ori după ce plecați de la noi. Și o veți face tocmai pentru că efectiv nu ai cum să nu te îndrăgostești de carnea fragedă de vită Angus din delicioasa și premiata lor tagliatta și din gustosul lor sandwich… poate doar dacă ești vegetarian, dar și în acest caz vei găsi la ei preparate care să-ți gâdile papilele gustative. Asta dacă ești doar în trecere. Dacă îți rezervi un loc la cină, deja îți poți bookui și următoarea vacanță la Cluj pentru că Nicu, bucătarul, este un adevărat maestru în bucătărie. Orice iese din mâna lui e pur și simplu surprinzător. Calitatea ingredientelor își spune cu siguranță cuvântul, însă contribuie în mod substanțial și felul în care ești primit și atmosfera intimă creată de spațiul mic, dar cochet – Diana R.

Adresă: Strada Decebal, nr. 37
Telefon: 0732 043 710
Facebook

Dacă m-ar întreba oricine unde poate petrece câteva ore liniștite într-un local din Cluj-Napoca, fără să stau pe gânduri i-aș răspunde Roots. Coffee shop-ul este un spațiu de liniște și relaxare situat chiar în centrul orașului, un loc în care uiți de tot stresul odată ce îi treci pragul, un loc în care îți iei timp pentru tine, dar și pentru cei dragi. În diminețile acelea mai grele, despre care nu ne place să vorbim, cafeaua de specialitate te repune pe picioare și îți schimbă mood-ul pentru întreaga zi. Ce se asortează cel mai bine cu o ceașcă aburindă? Un mic-dejun sănătos! Iar meniul e foarte ofertant din acest punct de vedere, cu tot felul de combinații îndrăznețe ce merită încercate. Pentru mine, Roots este mai mult decât o cafenea, ori un restaurant dedicat breakfast-ului. Roots înseamnă personal amabil, care îți servește zâmbitor o adevărată experiență a gusturilor pe care nu le poți uita  – Corina I.

Adresă: Bulevardul Eroilor, nr. 4
Telefon: 0723867298
Facebook

Un loc care să fie potrivit și pentru grupuri pretențioase, dar și pentru o cină intimă. Mâncare bună, o selecție grozavă de vinuri. Stii tu. Ciao New York, acesta e veșnicul meu răspuns. Lumina caldă, zâmbetele prietenești ale angajaților și cadrul familiar recreat prin muzică, te îmbie încă de la intrare. Pe meniurile lor stă scris “There are restaurants you go to and there are restaurants you go back to”. Așteptările sunt bine setate din prima, cu siguranță te vei întoarce aici. Eu una mă întorc și de fiecare dată aleg aceleași paste bolognese cu același vin roșu. Ce să faci, creature of habit. Chiar săptămâna aceasta, alături de un grup format din 7 oameni, din vreo 4 țări diferite, ne-am împărțit în două tabere: paste bologneste și alte preparate delicioase. Cel putin de 7 ori am auzit “Alexandra, ai făcut o alegere minunată” (mi-am zis și eu același lucru, recunosc). Asta a venit ca o confirmare, Ciao New York e numai bun pentru un o cină cu prietenii veniți în vizită la Cluj sau dacă vrei tu să faci pe turistul în propriul tău oraș – Alexandra T.

Adresă: Strada Avram Iancu, nr. 12
Telefon: 0364 736 479
Facebook

Voi ce alte recomandări ați avea pentru turiștii veniți în vizită în #Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!