Cum e mai bine să vinzi: singur sau prin intermediul unei agenții imobiliare?

Home $ Diverse $ Cum e mai bine să vinzi: singur sau prin intermediul unei agenții imobiliare?

by | Aug 18, 2019 | Diverse

Vrei să-ți vinzi locuința, deoarece simți că nu te mai reprezintă, că ai trecut la un nivel mai înalt sau pentru că urmează să-ți părăsești orașul?

Ei bine, ai de ales între două posibilități : fie să vinzi singur, fie să apelezi la o agenție imobiliară. Înainte de a vinde locuința, trebuie să observi cam ce se cere pe piață și dacă aceasta ar putea atinge așteptările eventualilor cumpărători. Scopul tău este să pui cât mai bine în valoare proprietatea pentru a primi un preţ cât mai bun.

Pentru a vedea ofertele de pe piața imobiliară din România, accesează Flatfy.ro, motorul de căutare care cuprinde majoritatea anunțurilor cu apartamente și case de vânzare și închiriere din țară.

Motorul de căutare Flatfy este un site obiectiv, inovativ și confortabil, unde totul este organizat simplu și clar, astfel economisind clienților timpul de căutare, acesta fiind orientat spre necesitatea consumatorului . Incă un plus este faptul că motorul de căutare a imobiliarelor din România poate fi accesat atât pe computer, cât și de pe tabletă și de pe telefonul mobil . De exemplu, poți găsi apartamente de vânzare București foarte ușor folosind aplicația.

Care sunt avantajele pe care ți le poate adduce o agenție imobiliară prin serviciile sale?
-acordă asistenţă la elaborarea documentelor
-evaluează proprietatea şi propune unui preţ în concordanţă cu realitatea din piaţă
-poate recomanda efectuarea unor lucrări de cosmetizare care vor creşte valoarea proprietăţii
-un agent imobiliar va şti când, unde şi cum să facă publicitate proprietăţii tale
-va însoţi potenţialul cumpărător în momentul în care imobilul este prezentat
-dacă nu eşti în ţară sau în localitate, va prezenta personal proprietatea, având semnată o împuternicire din partea ta
-mediază negocierea, optimizând procesul de vânzare-cumpărare

Pentru a ajunge la nivelul la care să te poți ocupa singur de toate acestea, trebuie să îți iei timp pentru a studia în detaliu despre tranzacțiile imobiliare, a învăța și a înțelege realitatea pieței imobiliare.

Iată câteva sfaturi în cazul în care alegi să mergi pe această cale:
-propune un preț realist – citește ziarele de mică publicitate, compară prețurile de pe piață și nu cere o sumă pe care nici măcar tu nu ai plăti-o. . Noi am dezvoltat un instrument care te ajută să determini preţul pe care să îl ceri. Evaluatorul nostru generează rezultate pe baza anunţurilor introduse pe imobiliare.ro. Aşadar, dacă nu există oferte care să corespundă tuturor criteriilor introduse de tine, nu se va afişa niciun rezultat. În acest caz, te rugăm să modifici criteriile, pentru a extinde numărul proprietăţilor evaluate. Dacă nu există imobile care să corespundă cu criteriile tale în zona/localitate pe care ai ales-o, îţi vom furniza o evaluare pentru acelaşi tip de imobil, la nivel de localitate/judeţ. Aţi putea de asemenea să consultaţi un evaluator prefesinist.
-trebuie să te asiguri de vizibilitatea imobilului tău pe piață (Marketare)
-trebuie să te asiguri că ai toate actele necesare vânzării imobilului certificatul fiscal, adeverinţa-tip asociaţia de proprietari, dovada întabulării imobilului. Este recomandat să cereți sfatul unui avocat sau al unui notar. Dacă aegi să te informezi online, ai grijă ca sursa din care extragi informatia să fie sigură.

Este obligatoriu să faci cât mai repede cunoscut imobilul pe piață, pentru a-l vinde cât mai repede, deigur. Există multe modalități de a-ți face imobilul cât mai popular și pentru a informa eventuali chiriași în privința lui.

Trebuie, bineînțeles, să știi ce fel de persoane ai putea accepta ca chiriași, înainte de toate. Bazându-te pe acest criteriu, vei alege canalul cel mainpotrivit de livrare a informației.
În cazul în care vrei să închiriezi studenților, axează-te pe rețelele de socializare cele mai frecventate și pe locurile frecventate de ei. Twitter, facebook și instragam sunt cheia.
Asemenea se recomandă dacă preferi să închiriezi unui cuplu tânăr. Recomandările venite din partea unei persoane de încredere funcţionează eficient în cercurile tinerilor profesionişti.
Poți promova pe rețelele de socializare plătind, sau să apelezi la o agenție cunoscută, care să te ajute, specializate pe servicii cum este găsirea de chiriași. Toate costurile ce derivă din promovarea ofertei de închiriere vor fi suportate de agenţie şi tot agenţia este cea care se va ocupa de formalităţile implicate. Deși nu-oi vei cunoaște tu de la început pe chriași, alegerea finală îți aparține.

Poți alegfe să închiriezi, fie unor cunoscuți, fie unor străini. Poți considera mai avantajos să închiriezi cunoscuților, dar ai putea la fel de bine să întâlnești oameni educați, cu care să colaborezi foarte bine.

În oricare dintre cazurile precizate mai sus, trebuie stabilite anumite reguli cu potențialii chiriași, deoarece închirierea unui imobil este o afacere şi trebuie privită ca atare.

În cazul în care nu îi cunoaşti pe viitorii chiriaşi, poţi lua în cosiderare următoarele:
-dacă persoana respectivă a mai stat cu chirie, iar dacă da, află care este motivul pentru care a părăsit locuința anterioră;
-modul cum s-a înțeles cu fostul proprietarul anterior; dacă a întârziat vreodată cu plata chiriei și din ce motive;
-poţi lua legătura cu fostul proprietar pentru a primi recomandarea acestuia? Asigură-te că numărul pe care îl primeşti este al fostului proprietar. Există posiblilitea ca relaţia dintre ei să nu se fi încheiat în termeni amiabili şi să primeşti numărul de telefon al unui prieten.
-unde lucrează şi de cât timp? Cum se simte acolo? Cât timp vrea să mai rămână?
-cât de des realizează operația de curățenie generală în apartament ;
-de ce a ales imobilul tău(află cât mai multe motive care te-ar putea ajuta să-i oferi condiții cât mai bune) ;
-cum îi place să se distreze? Poate are în plan organizarea unor petreceri pentru a sărbători mutarea în casă nouă.
-a avut probleme cu foştii vecini? Din ce cauză?

În concluzie, acestea dunt principalele reguli care trebui urmate atunci când doriți să închiriați sau să vindeți o locuință. Nu uitați că o perspectivă diferită ajută întotdeauna, așa că nu ezitați să sfaturi familiei, prietenilor, colegilor.

De astăzi, new.Flatfy.ro devine Korter.ro. Korter este un motor de căutare a imobiliarelor noi, o alegere confortabilă de găsire a complexelor rezidențiale din România.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!