Cum a fost la cea de-a treia ediție Discoteca ’80 Cluj

Home $ Articole $ Cum a fost la cea de-a treia ediție Discoteca ’80 Cluj

by | Sep 23, 2019 | Articole, Cum a fost la

Anul trecut participam la prima mea ediție Discoteca ’80 Cluj. Fără niciun fel de așteptări, fără niciun fel de termeni de comparație, doar cu o bucățică de curiozitate pitită în geantă. Știam că nu-mi voi întâlni toți prietenii acolo, media de vârstă fiind în principiu ușor mai ridicată, și că voi recunoaște doar câteva piese, și acelea pierdute în ceața copilăriei. Anul acesta însă am știut exact cum stau treburile și eram mândră nevoie mare de mine pentru că voi putea cânta mai multe refrenuri decât în 2018, fiind mai familiarizată cu artiștii din line-up. Experiența mi s-a părut complet diferită față de la ediția anterioară, iar în rândurile de mai jos vă povestesc impresiile mele de la eveniment.

În primul rând, am avut drept parteneră de dans o prietenă topită după muzica anilor 80. Cine nu crede că persoana de lângă tine poate schimba complet o experiență, nu a fost nicăieri cu Diana. Când i-am propus să vină cu mine la Discoteca 80 a acceptat cu o doză de entuziasm molipsitoare, iar zilele ce au urmat acesta doar a crescut în intensitate. Când am intrat în Sala Polivalentă, deja debordam amândouă de nerăbdare să-i vedem pe Thomas Anders și Modern Talking Band, aceștia fiind un fel de leit motiv sonor al amintirilor cu familia sa. Numai bine că au fost programați pentru final și ne-am bucurat de tot spectacolul.

Am găsit o sală plină ochii, strălucitoare, impresionantă. Eu una am fost dezamăgită pentru că eram 100% sigură că va exista un glob disco foarte Instagramabil, dar pălăriile cu sclipici și perucile colorate ce-ți furau ochii din toate direcțiile mi-au mai atenuat din supărare. Mulțimea a avut de la început până la final o energie de nedescris, au fost momente în care doar priveam în jur și bucuria celor prezenți îmi făcea pielea de găină. Sute de oameni cântând alături de idolii lor piesele tinereții, mii de amintiri ce se derulau lent sau fugitiv în mințile tuturor, zâmbete emoționante între cupluri care cel mai probabil au avut primul lor dans pe acele piese, vă zic – îți era mai mare dragul doar să fii părtaș la fericirea lor!

Ottawan au deschis seara și au setat un mood incredibil. Sincer, nici nu avea cum să fie altfel văzând cum au fost primiți de publicul de la Cluj și ce vibe fantastic au oamenii. Silent Circle, Milli Vanilli, Sabrina au preluat pe rând scena, unul mai furtunos ca cel din urmă, făcând la final loc pentru mult așteptatul Thomas Anders și Modern Talking Band. Preferații meu au fost, fără dar și poate, Milli Vanilli. Poate că nu știați, dar după moartea lui Rob Pilatus, Fab Morvan a avut un proiect muzical solo, iar în ultimii ani cântă cu succes alături de John Davis, una din vocile cu care s-au înregistrat marile hituri Milli Vanilli (în anii de glorie ai formației, în urma unor neînțelegeri și termeni contractuali neclari, Rob și Fab au fost constrânși să facă playback pe melodiile cântate de alte voci). Cei doi mi s-au părut senzaționali și chimia cu publicul a fost una aparte. Am cântat cu toții alături de ei, am dansat și am… petrecut ca în anii 80.

Toate hit-urile la care v-ați putea gândi au fost cântate la unison, de la ”Cheri cheri lady”, până la ”Girl you know it s true”, ”Boys boys boys”, ”Touch in the night” și ”D.I.S.C.O”, eu zic că nimeni nu a ieșit din sală zicând ”Oh, speram să cânte și…” De fapt, nici nu știu dacă a mai fost ceva de spus la plecare, căci toată lumea radia și în stânga și în dreapta vedeai doar zâmbete largi și fețe mulțumite – mulțumite că după atâția ani și-au întâlnit idolii și au ascultat muzica ce poate le-a fost mai mult decât companion de drum, ci sprijin și evadare.

Ochiul meu critic nu a sesizat nicio greșeală majoră în materie organizatorică, ba din contra, mi s-a părut că merită puncte în plus față de anul trecut. Ca la orice Discotecă, participanții au putut să se alimenteze cu băuturi, fotografii de luat acasă, dar și obiecte de colecție, precum perucile și pălăriile de care vă spuneam mai sus. Ah, și cravate. Aproape că m-am simțit vinovată pentru ținuta mea all-black, dar… ce să zic? Poate a treia oară e cu noroc, mai ales că în timpul evenimentului a fost dezvăluit tema ediției din 2020: The Show – A tribute to ABBA, CC Catch, Eruption, Gazebo, F.R. David, Joy. Bilete la un preț special deja au fost puse în vânzare, le puteți achiziționa online aici.

Voi ați fost sâmbăta aceasta la Discoteca `80? Care a fost momentul vostru favorit?

credit foto 📷: Komiti

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!