7 lucruri pe care să le faci toamna aceasta ca student boboc în Cluj

Home $ Articole $ 7 lucruri pe care să le faci toamna aceasta ca student boboc în Cluj

by | Sep 25, 2019 | Articole, Student

Câteva zile te mai despart de o nouă etapă a vieții tale, în care te vei trezi student boboc în Cluj, departe de casă și într-o mare de necunoscuți. De când m-am apucat de împachetat bagaje, mă încearcă și pe mine o serie de emoții, amintindu-mi cât de speriată și entuziasmată eram, în același timp, anul trecut pe vremea asta. Da, Clujul e mare și dacă vii dintr-un oraș mic vei fi surprins de câte evenimente se întâmplă zilnic aici. Partea bună este că nu vei avea timp să te plictisești.

Și cum nu vei ști încotro să pornești, nici către facultate, nici către centru, ne-am gândit că ți-ar prinde bine o listă cu lucruri pe care să le faci toamna aceasta în Cluj, atât cât va mai fi vremea de partea noastră.

Spot Hunt în necunoscut
Lasă Google Maps în pace, doar ai ieșit să te plimbi și nu-i bai dacă întârzii la seminar în caz că ai greșit drumul. Lasă intuiția să decidă pentru tine și vei fi surprins de ce vei descoperi… plus că satisfacția va fi mai mare. Tot ce trebuie să faci este să îți întrebi un coleg dacă vrea să te însoțească, fie el de cameră sau de facultate, de liceu sau de grădiniță, și să vă dați un punct de întâlnire, ca mai apoi să plecați să explorați, în necunoscut, orașul (atât pe timp de zi, cât și seara). Se va apela la hărți doar atunci când simțiți că ați ajuns unde nu trebuie. De ajutor ar putea fi o excursie pe Cetățuie de unde veți putea vedea orașul, alegând astfel următoarea destinație. Good luck!

Cum ar fi să lipsiți de la săptămâna bobocului?
Urât, vă spun eu. E ca și cum ai lipsi de la propria aniversare. Toate organizațiile studențești organizează în octombrie o săptămână plină de activități destinate exclusiv bobocilor pentru a-i integra în peisajul academic clujean. În plus, vei interacționa cu oameni noi, lucru de care ai nevoie în această perioadă ca de aer, vei vedea orașul și viața de student cu alți ochi și vei avea parte și de surprize. Toate gândite ca să te facă pe tine să te acomodezi cât mai ușor în această nouă etapă.

Nu ignora organizațiile studențești și actele de voluntariat
Merită să încerci, iar dacă nu îți place vibe-ul poți oricând să renunți, nu te ține nimeni cu forța. Vei trece printr-o serie de interviuri, fie că vorbim de organizații sau de voluntariate, fapt ce te va pregăti psihic pentru un interviu real. Din nou, vei cunoaște oameni, vei afla lucruri neștiute despre facultate de la cei mai mari și vei fi prezent la cele mai importante evenimente studențești (dacă nu cumva vei ajunge să le și organizezi). În general, după săptămâna bobocului îți cam dai seama dacă vrei sau nu să te înscrii în organizații, iar imediat după va începe și procesul de recrutare. Go for it, nu ai ce pierde.

Profită de reduceri la evenimente culturale
După finalizarea studenției, mai poți avea parte de reduceri tocmai la pensie, deci în viitorul destul de îndepărtat. Analizează ce evenimente se arată la orizont, atât de teatru, operă sau filarmonică, dă de veste prietenilor și mergeți să vă luați biletele. Îți mai rămâne să îți pregătești ținuta de gală (acele haine împachetate special de acasă pentru cine știe ce moment) și să te bucuri de o seară diferită într-un cadru cultural. Aici aș încadra și mersul la cinematograf. Ai de ales între Cinema Florin Piersic și Cinema Victoria și vei avea parte de o experiență mai faină decât la cinema-ul din mall. Și aici vei beneficia de reduceri de student.

Petrece până în zorii zilei
Bucură-te de orice clipă și petrece, nu mai este nimeni care să monitorizeze la ce oră ajungi acasă. De cele mai multe ori te vor prinde zorii zilei nu pentru că e atmosfera extraordinară în club, ci pentru că vrei să prinzi primul bus spre casă ca să economisești niște bani. Și nu te bloca într-un singur club, primul în care ai mers. Explorează mai multe și vezi care ți se potrivește. Astfel, îți vei da seama că poți trăi cu o singură oră de somn pe noapte, mai ales dacă următoarea zi ai seminar de la 8 (oare mai are sens să te duci pe acasă sau mergi direct la facultate?). Pentru încălzire, îți recomandăm un acest party de bun venit, aproape de Hașdeu, deci dacă stai aici ai dat lovitura. Astfel, în data de 1 octombrie nu îți face alte planuri pe seară decât să te distrezi cu prietenii la Kiss Cluj Party. Și să nu uităm de Piezișa, loc emblematic pentru studenți. Nu-ți dau spoilere, e mai fun să descoperi singur.

Explorează localuri noi și fă o listă cu preferatele tale
La fel ca în cazul cluburilor, vei fi tentat să mergi în aceleași cafenele și restaurante din nou și din nou și din nou. Nu e tocmai okay, având în vedere câte astfel de locuri sunt, fiecare având ceva special și ideal pentru un story pe Instagram. Da, știu povestea, studenții nu au bani, dar poți beneficia de reduceri și cred că îți poți permite, măcar o dată pe săptămână, un astfel de răsfăț.

Excursii în împrejurimile Clujului
Probabil vei avea nevoie de o mașină în acest caz, sau cel puțin să cunoști pe cineva care are o mașină. Distanțele nu sunt foarte mari, dar transportul în comun nu ți-ar putea satisface dorințele. Cu toate acestea, dacă ai parte de acest noroc, poți da o fugă până la Tarnița, Beliș, Bonțida (aici ai și tren, ce-i drept) sau poți deschide Google Maps (acum ai voie) și să alegi o destinație la întâmplare. Grijă la drum și have fun!

Într-adevăr, lista este mult mai lungă, dar te las pe tine să descoperi mai multe și să ne spui și nouă după. Așadar, tu ce vei face prima dată după ce te vei muta în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!