3 localuri recent deschise în Cluj: ham & jam, London Brothers și Healthylicious

Home $ Articole $ 3 localuri recent deschise în Cluj: ham & jam, London Brothers și Healthylicious

by | Sep 26, 2019 | Articole, Localuri noi

Oh, dar vai, cât am putut testa și iar testa ieri, unde verbul ”testa” îl înlocuiește subtil pe ”mânca” de fapt. Noroc că am scuza aceasta cu ”E pentru un articol”, altfel nici eu n-aș putea să-mi duc acest task la capăt împăcată. Mai ales că-ți mai pică și gogoși de toate felurile în mână, sosuri colorate și picante, iar ceva healthy abia la finalul zilei. Nu vă mai țin pe jar și vă povestesc chiar acum cine sunt noile apariții pe harta localurilor noi în Cluj, de ce să mergeți la ei și cum a fost experiența mea. 3, 2, 1 … let’s dig in!

Așadar, prima oprire am făcut-o la ham & jam, pe strada Memorandumului, la nr. 6. Adică unde era înainte Donuteria. Vă puteți imagina, spațiul nu s-a dublat peste noapte, deci veți găsi un loc destul de micuț, dar foarte foooarte primitor, cu patru mese de câte două persoane, două rotunde, două pătrate, alegeți voi în funcție de cum și ce simțiți. Din punctul meu de vedere, au făcut o treabă foarte bună cu amenajarea, iar combinația de verde-natural cu lumini reflectate în tavanul de tip boltă vă creează un sentiment de familiaritate cu locul din prima. Eu, cel puțin, așa m-am simțit. În ceea ce privește meniul, la ei găsiți esențialele pentru un mic dejun sau acele momente în care sunteți pe fugă și vreți doar să grab a bite of something. Opțiunile le-au împărțit, foarte simplu, în preparate dulci și sărate.

 

Știind că am o zi plină de degustări în față, am zis să încep cumpătat. Mai exact, cu un desert. Așa că, împreună cu o prietenă, ne-am avântat spre o gogoașă cu zahăr și una cu ciocolată, chiar dacă au fost multe dezbateri pe marginea pavlovelor, de asemenea. Cinnamon rolls-uri au fost extra pentru că a simțit domnișoara care servea că ne-ar prinde bine. Despre gogoși… I can’t stress enough ce bune au fost. Cea cu ciocolată surprinde (aproape șochează) prin textura cremei de ciocolată, în timp ce gogoașa simplă, cu zahăr, vă poartă rapid spre casa bunicilor și gustul copilăriei. Să-mi dea lacrimile de dor când am gustat-o, nu alta. ”Norocul” meu a fost că mai târziu, când am ajuns la birou, colegii se desfătau cu cartofi cu unt și usturoi și cartofi cu brânză, dar și multe multe cinnamon rolls, tot de la ham & jam, deci pot spune că m-am strecurat și la categoria de sărate până la urmă. Oricum, neapărat trebuie să revin la ei pentru un toast jalapeno sau cu avocado, sau unul din sandwich-uri. PS: Au și cafea, să vă fie ziua bună, bună de tot.

Next stop, alături de colegii de birou: London Brothers – Food Heaven & Food Hell, pe strada Horea, nr. 34, lângă Panemar. Din nou, am ajuns într-un loc destul de micuț, cu câteva mese de câte 2 persoane și o bucătărie deschisă. Cu așa un logo, ești puțin sceptic la ce urmează să se întâmple, dar o simplă vizită pe pagina lor de Facebook m-a lămurit. Locul a fost deschis și aparține lui Emanuel și lui Alin, doi frați bucătari care au visat de-o viață să-și deschidă propriul restaurant. În ultimii ani au lucrat în Londra și zic ei că s-au întors în țară cu un set de cunoștințe solide despre arta culinară. Tagline-ul face referire la oferta lor, care se se distinge prin două tipuri de mâncare: sănătoasă pentru vegetarieni și vegani (Food Heaven), dar și ”păcătoasă” pentru gurmanzi (Food Hell). Ghiciți pe care am ales-o noi.

Doi dintre colegi au optat pentru una dintre specialitățile localului: Vietnamese Banh Bao, cu chiflă home-made și porc gătit în arome asiatice timp de 8 ore. De la masa noastră a primit doar laude, chiar vi-l recomandăm. Eu am comandat Fish and Chips, m-a consolat gândul că erau cartofi wedges. Da, știu că puteam alege orice din meniul healthy dacă chiar îmi trebuia, dar e clar că altele-mi erau poftele. S-au mai testat și costițele asiatice, primind și acestea un feedback foarte bun, iar bucătarii ne-au răsfățat papilele gustative și cu variante picante de sosuri, o adevărată aventură pentru cei mai curajoși de la masă. Acum nu mai rămâne decât să mă întorc la ei pentru că mi-a rămas mintea la burgerii cu chiflă verde, din spanac. Au și variantă vegană, cu sfeclă, și tot pentru iubitorii de verde – un desert care arată senzațional: vegan spinach and raspberry. Noi am gustat ieri dintr-o prăjitură cu morcov și n-am mai avut niciun chef de lucru după, am fost sleep mood all day. O fi fost de la vreme…

Ultima oprire a fost la HealthyLicious, pe strada Regele Ferdinand, nr. 3. Da, probabil au înnebunit de “fericire” proprietarii când s-au trezit cu șantier în fața ușii înainte de deschidere, dar lasă că se poate ajunge la ei și neasfaltat fiind și ce frumos va fi… cândva, când vor termina lucrările! Dar să lăsăm infrastructura orașului și să revenim la mâncărurile noastre. După cum vă puteți da seama rapid din numele localului, nu găsiți aici cartofi prăjiți. Este un loc dedicat exclusiv opțiunilor sănătoase, iar meniul se împarte în următoarele categorii: smoothie bowls – pe bază de fructe (acai, mango, green stuff), power bowls – pe bază de proteină (vită, curcan, somon sau varianta vegană, cu edammame) și supe cremă. Au și două sortimente de sugar free dessert, precum și băuturi care promit să vă energizeze pentru toată ziua – mixturi de fructe, cafea sau ceai.

 

La ora 16.00 când am ajuns eu, era plin. Ce-i drept, sunt doar vreo 4-5 mese, dar chiar și așa am rămas uimită. Mesele sunt poziționate față în față cu ”bucătăria”, amenajată în stilul Salad Box. La intrare vă face cu ochiul un desen de-al lui Kero, care dă un aer fresh, jucăuș, locului. Cool stuff, din câte am înțeles, pentru decorul interior au adaptat materiale alternative, cărora le-au dat o nouă viață și chiar paharele și ambalajele folosite sunt biodegradabile și compostabile. În ceea ce privește mâncarea, eu am optat pentru un power bowl, Beef Me Up mai exact, un mix de orez sălbatic, quinoa, și chia, cu antricot de vită frăgezit în sos de ierburi, dar și cubulețe mici de dovleac copt și broccoli, cu sos de salsa verde. Într-adevărat, bolul de sănătate a fost extrem de sățios, însă mie nu mi-a plăcut deloc vita. Nu zic că a fost ceva greșit la ea, zic doar că nu a fost pe gustul meu și sunt dispusă să mai încerc și alte chestii din meniul lor. Data viitoare merg la sigur și aleg un acai bowl.

Ei, acum e acum. Spre care local din cele prezentate porniți mai întâi?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!