Ce să faci în prima lună ca student boboc în Cluj

Home $ Articole $ Ce să faci în prima lună ca student boboc în Cluj

by | Sep 26, 2019 | Articole, Student

Se apropie ziua cea mare. Bagajele îți sunt făcute, ți-ai făcut o idee despre ce poți face în această toamnă în Cluj, dar nu ai vrea să știi și ce evenimente nu ar trebui să ratezi în octombrie? În acest mod îți vei face prieteni, vei cunoaște locuri faine și, avantajul suprem, nu te va lua dorul de casă. Așadar, ți-am pregătit o listă cu evenimente care te-ar putea interesa încă din primele minute în care te vezi singur în oraș.

Festivaluri ca să ne amintim de vară
Îndrăznim să mai forțăm puțin vara cu o serie de festivaluri. Astfel, imediat cum ajungi la cămin s-ar putea să auzi în stânga și în dreapta de Zilele Clujului. Cel mai probabil vei fi prezent în data de 1 Octombrie, când în centru (știi tu, locul acela care va fi reper de întâlnire multă vreme) vor fi câteva concerte, dar și alte surprize.

Dacă ești fanul muzicii electronice, la Mioritmic s-ar putea să te simți în elementul tău. Între 3 și 6 octombrie vei învăța, în premieră, cum să dormi o singură zi pe noapte și să fii prezent la facultate de la 8, în timp ce îți răsună muzica în cap.

Petreceri, un motiv pentru care ați plecat de acasă
Rămânem în aceeași sferă, doar că acum vă spunem de câteva petreceri care sigur v-ar interesa. Chiar în prima zi de facultate, adună-ți colegii de grupă și mergeți la Kiss Cluj Party. Euphoria Music Hall e aproape de campusul Hașdeu, deci ești la o aruncătură de băț de distracție.

Dacă ție îți place să petreci în mijlocul săptămânii, s-ar putea să afli daca Toamna se numără bobocii…sau boboacele?!…sau nu. Iar dacă te prind zorii zilei la petrecere, înseamnă că poți da o fugă și până în centru (After Eight Club e destul de aproape) să vezi cum arată la 5 dimineața. Nu de alta, dar mai ai 20 de minute până vine busul.

N-ai reușit să ajungi până acum la petreceri? Nu-i problemă…ești așteptat în data de 8 la Petrecerea Bobocilor – Meet the student Life, în același club de lângă Hașdeu.

Și nu în ultimul rând, ca să nu se simtă neglijați nici studenții care stau în Observator, în 3 octombrie sunteți așteptați în PHI 18, acolo aproape de voi, la un Welcome Back Party.

Da mama, am fost și la teatru, nu doar în cluburi
Profitați de reducerea de student. Locurile nu sunt geniale, dar eu zic că merită să mergeți la o piesă de teatru în acea clădirea faină pe lângă care treceți în drum spre centru. V-aș recomanda Furtuna de William Shakespeare sau Chiritza în concert, spectacol-concert de Ada Milea, două comedii care cu siguranță o să va facă măcar să schițați un zâmbet.

Musai trebuie să mergeți la o piesă de la Reactor, un spațiu mai puțin sobru și mai apropiat de spectator și care nu impune acea ținută impecabilă de mers la teatru. În 5 octombrie descoperiți de ce Totul e bine când se termină și luați cu voi și câțiva colegi. Poate, poate după spectacol, vă vine cheful de o petrecere.

Cinema & Stand-up Comedy
Nu, nu ai greșit orașul și nici țara. Festivalul Les Films de Cannes se va muta între 18 și 20 octombrie la Cluj, la Cinema Victoria. Astfel, dacă ești cinefil sau te știi a avea un ochi critic când vine vorba de filme, nu trebuie să ratezi acest eveniment.

În materie de stand-up, luna octombrie începe cu un show pus în scenă de Dan Badea de la iUmor, care va avea loc la Cinema Florin Piersic. Tot aici, va avea loc în data de 3 spectacolul Sunt un orb – Horațiu Mălăele. Dacă vrei să râzi până la lacrimi nu ar trebui să ratezi aceste două evenimente. În plus, veți face cunoștință cu săli de cinema care nu amintesc de cele de la mall, ci mai degrabă a săli văzute prin filme.

Arts & Aesthetics
În caz că ai rămas în pană de idei cu ce poți posta pe Instagram pentru a avea un feed cât mai plăcut din punct de vedere vizual, la Cluj Design Days sigur vei descoperi ceva care se va potrivi tematicii tale. Între 4 și 12 octombrie găsești tu un moment pentru a face o vizită expozițiilor, nu vei fi chiar atât de stresat cu facultatea în primele săptămâni (sau luni).

Iar cum la Cluj expozițiile au loc și în spații mai puțin obișnuite, nu doar în muzee, fii prezent în data de 4 octombrie la Centrul de Interes, care își va redeschide porțile pentru un nou sezon de toamnă plin de imaginație. În aceeași zonă putem încadra și Fabrica de Pensule, care sărbătorește 10 ani și care va găzdui o serie de evenimente din sfera artistică, o parte din ele fiind cu intrare liberă.

Activități care te ajută să te acomodezi la noua viață
Ești în căutare de prieteni și vrei să descoperi și orașul. La How to Cluj aceste două dorințe pe care le ai se vor împleti, oferindu-ți astfel o perspectivă a ceea ce înseamnă viața de student în Cluj. Te poți înscrie aici până în 1 octombrie.

În mod cert, toate organizațiile studențești din Cluj vor organiza o săptămână a bobocului, care te vor pune pe tine în lumina reflectoarelor. Se vor desfășura activități de socializare care au drept scop integrarea ta într-un colectiv, iar atunci când vor avea loc recrutări în cadrul organizațiilor să fii 100% convins că vrei să faci parte din acestea.

Ești pregătit să bifezi cât mai multe evenimente de pe listă atunci când vei ajunge în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!