Interviu cu Claudiu Adam și Nicu Lazăr despre ediția Dracula Horse Festival de anul acesta

Home $ Articole $ Interviu cu Claudiu Adam și Nicu Lazăr despre ediția Dracula Horse Festival de anul acesta

Au mai rămas doar două zile până când începe Dracula Horse Festival, care va avea loc la Domeniul Dracula Daneș de lângă Sighișoara. Am auzit multe despre ediția de anul acesta, iar așteptările sunt foarte mari, mai ales că organizatorii au trecut în 2018 de emoțiile primul an. Chiar dacă pregătirile sunt pe ultima sută de metri, am reușit să stăm câteva minute de vorbă cu Nicu Lazar – General Manager Domeniul Dracula Daneș și Claudiu Adam – Project Manager Dracula Horse Festival, pentru a afla câteva detalii ”picante” despre ce au pregătit weekend-ul acesta.

Poate că știați sau nu, dar prima ediție a acestui festival a apărut din dorința celor de la Domeniul Dracula Daneș de a sărbători 25 de activitate. Claudiu și Nicu ne-au mărturisit că sunt prieteni din copilărie și își doreau de mult timp să organizeze un eveniment mare pe Domeniu. Doar că nu știau sub ce formă.

Stând la povești într-o seară, am realizat amândoi că Domeniul Dracula Daneș împlinește 25 de ani de existență și că am putea să marcăm aceasta ocazie printr-un eveniment deosebit. Și de aici a început povestea Dracula Horse Festival. Ne-am dorit de la început să organizăm ceva diferit de tot ceea ce înseamnă piața de evenimente din zonă sau din Transilvania cel puțin și știam că locația va reprezenta un avantaj foarte mare pentru noi. Următorul pas era să reușim să evidențiem cat mai mult resursele pe care le aveam deja. Așa am ajuns să organiza un festival cu cai, cu spectacole ecvestre și concerte în locații atipice.

După cum vă puteți imagina, experiența în sine a unui festival de asemenea fel și cu așa tematică este o provocare și i-a învățat multe pe cei implicați în organizare. După cum ne-am spus cei doi, principala provocare este să aducă oamenii într-un oras micuț. Pe lângă cei care sunt din zonă și din orașele apropiate, la prima ediție au avut mulți participanți din diferite colțuri ale țării, care au oferit un feedback extraordinar. Astfel, și-au dat seama că trebuie să ajungă la cât mai multe persoane interesate, nu numai la nivel local sau regional, ci și la nivel național. O altă provocare pe care au resimțit-o este legată de posibili parteneri, care se gândesc de două ori înainte de a investi într-un eveniment la început de drum.

Per total, nu ne plângem, ne plac provocările și cu siguranță nu ne oprim aici. Am învățat multe de la acest festival, de la importanța echipei și a fiecărui membru în parte, până la cât de important este feedback-ul oamenilor care au participat la eveniment și cât de mult poate să ne ajute acesta în edițiile viitoare. A fost foarte satisfăcător pentru noi să ne dăm seama că oamenii chiar reacționează la genul acesta de spectacole, sunt curioși și interesați. Nu am vrut să ne adresăm doar publicului specializat, am vrut să avem în festival spectacole cu cai care sa fie interesante și frumoase nu numai pentru pasionații de cai, ci pentru aproape toate categoriile de oameni. Faptul că am reușit acest lucru a fost minunat.

Anul acesta ne-au pregătit, față de ediția din 2018, mai multe spectacole ecvestre, mai multe concerte, mai multe activități, ateliere, plimbări cu trăsura, dar și un foc de tabăra. Vor avea inclusiv o zonă medievală care va avea diferite activități pregătite pentru public.

Ne-am dorit ca anul acesta experiența să fie una și mai complexă, iar zilele petrecute la Domeniul Dracula Daneș să fie cu adevărat de neuitat. Scopul nostru a fost ca în fiecare zi de festival și la orice oră din zi, cei prezenți aici să poată să încerce activități interesante și diferite, activități pe care poate nu reușesc să le facă în fiecare zi.

Pe cei mici nu care cumva să-i uitați acasă, pentru că Dracula Horse Festival este gândit pentru a se bucura toată familia de el. Pentru ei, organizatorii au pregătit ateliere de olărit, trasee cu ponei, cinema garden și grădină zoologică. Dorința echipei este să le arate cât de importantă este ocrotirea animalelor și respectarea mediului înconjurător, o vizită aici va fi o minunată lecție în natură.

Programul festivalului poate fi verificat aici. Biletele pentru festival mai pot fi achiziționate de pe iabilet și entertix. Vă tentează un scurt city-break weekendul acesta? Pe mine teribil.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!