Ghidul #ClujLife pentru #Mioritmic 2019

Home $ Articole $ Ghidul #ClujLife pentru #Mioritmic 2019

by | Oct 2, 2019 | Articole

2 octombrie și temperaturi cuprinse între 21 și 26 de grade la Cluj astăzi. Dacă nu aș fi numărat zilele și tot repetat data festivalului în gând, n-aș fi crezut că mâine începe Mioritmic, că-i mijloc de toamnă și că iar pornim spre Pădurea Hoia Baciu, unde ne facem cuib timp de 4 zile. Și chiar ziua de mâine ne amenință cu ploi și ușoare adieri de vânt, soarele de azi numai bine ne încarcă cu energie și ne pregătește pentru weekendul ce urmează. Dar cum nu ne putem baza doar pe puterea astrului strălucitor, noi ne-am gândit să notăm și câteva informații esențiale de care ați putea avea nevoie înainte să înceapă distracția. Așadar, vă prezentăm astăzi nelipsitul ghid #ClujLife pentru ediția #Mioritmic de anul acesta.

Când, unde, cum ajung acolo?

Mâine. Chiar mâine. Nici nu știu cum a trecut deja săptămâna, vara, anul! Apropo, voi ce faceți de Revelion? Lăsând gluma la o parte, festivalul se desfășoară anul acesta între 3 și 6 octombrie, adică de joi până duminică noaptea, teoretic. Practic, vedem când ne lasă picioarele, când ne părăsește vocea și… când ne amintim că trebuie să mergem totuși la birou pentru că e luni. Ca în fiecare an, ne întâlnim în pădurea Hoia, lăcașul fenomenelor paranormale din România. N-am văzut eu nicio fantomă sau vreun strigoi vreodată pe acolo, dar cu siguranță nu-i normal să te distrezi atâtea ore în șir la un festival fără nicio grijă, deci locul a fost ales cu cap încă de la început de către organizatori. Mai paranormal de atât nici că se poate!

Pădurea Hoia e mare, însă rețineți că intrarea la eveniment se face pe lângă Parcul Etnografic Romulus Vuia, pe Aleea Muzeului Etnografic. Sfatul nostru prietenesc este să adunați cât mai mulți prieteni și să apelați la Clever – aveți 10lei reducere la următoarele două călătorii plătite cu cardul dacă introduceți codul CleverMioritmic – e cea mai bună variantă pentru bugetul și tenișii voștri. Cu toate acestea, dacă rămâneți prin ultima zi cu foarte-foarte puțini lei în buzunar, puteți apela și la mijloacele de transport în comun. Singurul dezavantaj ar fi că sunt vreo 15-20 de minute de mers pe jos de la stație până la intrarea în festival, dar nu le puteți avea chiar pe toate în viață. Luați 30, 28B sau 27 până pe Alexandru Vlahuță și de acolo porniți la pas.

Am nevoie de bilet?

Da. Ca la toate festivalurile la care merită să mergi. Până joi (3 oct) la ora 18.00 încă poți achiziționa online un abonament full pass, care îți garantează intrarea în toate cele 4 zile, la prețul de 199 lei. La intrare veți găsi și bilete de o zi, disponibile în limita capacității locației. Pentru zilele de joi și duminică, prețul de acces este de 50 lei, iar pentru vineri și sâmbătă de 100 lei. Biletele de o zi sunt valabile de la ora 22:00 până a doua zi la ora 10 dimineața. Dacă veniți duminică după ora 10am plătiți 50 lei.

Ce să nu ratez?

Mulți dintre cei care ne-am trezit în fața anunțului artiștilor împărțiți pe zile și scene am stat câteva minute bune în fața ecranelor întrebându-ne: is this for real? Sincer, cred că știți despre ce vorbesc. Efectiv e greu de crezut că vom pleca acasă pentru că nu va mai fi nimeni interesant în spatele pupitrului. Sau pur și simplu că vom pleca la un moment dat. Bine, cel mai probabil vom ceda din cauza epuizării, pentru că am venit la ora 22 să prindem setul lui Cap, Lizz & Cosmjn și Charlie, am dansat continuu la Paco Osuna, Tini, Praslesh, Olga Karol, SIT, Sonja Moonear și Rhadoo și nici când s-a făcut zi nu am putut să o luăm din loc pentru că… Petre Inspirescu, Herodot, Mihigh, Prikuuuuuu. Vă zic, ediția de anul acesta va fi cel puțin explozivă. Odihniți-vă acum cât puteți, pentru că totul e de neratat la Mio! Apropo, organizată ca de obicei, eu am notat în articolul de aici care sunt momentele pe care le aștept cu cea mai stresantă bătaie de picior / nerăbdare.

Cum plătesc?

Ca în fiecare an, cu token-uri. Chiar la intrarea în festival, în partea dreaptă va fi amenajată garderoba, iar în stânga vei găsi casa de tokens. Plata la bar se va putea face exclusiv în baza acestora, iar un token valorează 10 lei. În ceea ce privește bugetul de festival, vă spunem orientativ că o bere = 1 token, 1 long drink = 2 tokens, un suc = 1 token. În exteriorul scenei Lira va fi amenajată o zonă specială, acoperită și încălzită, pentru Food Court și Merchandise, tot aici fiind și Smoking Area. Keep in mind: fumatul va fi permis doar în zona special amenajată.

Care sunt noutățile ediției?

Pe lângă line-up-ul care ne va ține ca în niciun an în Pădurea Hoia, decorul pe care am început să-l visăm deja noaptea și dem magnificent visuals,  anul acesta avem un motiv în plus să stăm… chiar numai acolo. După cum bine știți, festivalul adună entuziaști din toate colțurile României și ale lumii an de an, motiv pentru care organizatorii și-au dorit să le ofere pe durata șederii lor o imagine mai amplă asupra Clujului și a Transilvaniei. Astfel, cei care au brățara de acces la Mioritmic pe mână vor beneficia de intrare gratuită în Parcul Etnografic Național ”Romulus Vuia”. Astfel, cei interesați vor avea parte de un tur organizat în limba engleză / română în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul orar 14:00 – 17:00. În Parcul Etnografic va fi amenajată o zonă de lounge, cu fructe de la producători locali, apă și răcoritoare, pentru ca participanții la festival să se încarce cu energie și pentru a relua firul petrecerii. Am auzit că unii artiști deja s-ar arătat interesați de subiect, deci e posibil să-i întâlniți pe acolo. Join this group for more details.

Ce altceva ar mai trebui să știu?

Este interzis accesul celor sub 18 ani și vă recomandăm să aveți buletinul la voi, sau măcar o poză cu el. Nu este necesar să aveți biletul printat, este suficient dacă îl prezentați de pe telefon în format pdf, nu un bilet fotografiat. Păstrați brățara pe mână până la finalul festivalului, în caz contrar nu veți mai putea intra din nou.

Ne vedem la Mioritmic mâine, da?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!