Clujenii sunt așteptați din nou în stradă. De data asta la Art in the Street 2019.

Home $ Știri Cluj $ Clujenii sunt așteptați din nou în stradă. De data asta la Art in the Street 2019.

by | Oct 3, 2019 | Știri Cluj

Peste 30 de artiști vor fi prezenți sâmbătă, 12 octombrie 2019, pe străzile Clujului pentru a da culoare celei de-a patra ediții Art in the Street. Cele peste 50 de reprezentații din program vor avea loc pe cinci scene dispuse în zona Pieței Muzeului, respectiv în fața Casei Matia Corvin, pe strada Franklin D. Roosevelt, în fața Bisericii Franciscane, în centrul Pieței Muzeului (la Obeliscul Carolina) și pe strada Georges Clemenceau (în dreptul barului Vorbe).

Pe 12 octombrie, Art in the Street se întoarce acasă, la Cluj, și promite o zi plină de artă și culoare pe străzile Pieței Muzeului. Am pregătit o multitudine de reprezentații pe cele cinci scene din eveniment, dar și alte momente surpriză între aceste puncte. Ce ne dorim este ca străzile care găzduiesc Art in the Street să fie și mai vii decât sunt ele într-o zi obișnuită de sâmbătă. Îi așteptăm pe clujeni să se bucure de cei peste 30 de artiști selectați din cei peste 100 de înscriși. Piața Muzeului o să fie un loc cu adevărat aparte’’, a declarat Denisa Dan, project manager Art in the Street.

Pe parcursul Art in the Street, clujenii vor avea parte de concerte, beatbox, jonglerii cu foc, graffiti, clovni, momente de step, mimă, susținute de Efreet Light & Fire Show, Zephyrus, La Chakra, Sidewalk Troubadours, Flashover, Laura’s 5ive, JoMacabre, Magic Puppet, AlmosTrio, Bulz Botherz, Vigu Gheorghe Antonio, Lorenzo Heel, GRUV, ICS în Concert, Mimo Poetul, Jazz & Blues, Create.Act.Enjoy, Infusion, Cosmin, Adrian Strâmtu, Alexu and The Voices Inside, Florian Babțan-Varga, Tania Cadiș, Foolosophy Entertainment și Goldy.

Invitați speciali ai evenimentului sunt trupa Malox, Marú, Vizi și Lucia & Andrei do Radiohead. Spectacolele vor începe la ora 16:00 și se vor încheia la ora 22:15, accesul la toate reprezentanțiile de artă stradală fiind, bineînțeles, liber.

Eyal Talmudi, Roy Chen și Assaf Talmudi sunt Malox, un trio avangardist, plin de energie. Neobosit și extrem de versatil, Malox are o forță muzicală imposibil de ignorat – onestă, dar în același timp atrăgătoare și dansantă, lucru dovedit din plin și la ediția din acest an a Jazz in the Park. Îmbinând genuri diverse, cum ar fi jazz, polka, klezmer, punk sau rock alternativ, compozițiile lor complexe, jucăușe, sunt o adevărată călătorie. Cu Eyal Talmudi la saxofon, clarinet și cimpoi, Roy Chen la tobe și Assaf Talmudi la clape, scena devine un spațiu viu, liber, care te ia prin surprindere în fiecare clipă.

După ce a compus muzică pentru diverși artisști din România, Marú și-a lansat primul single, The richest girl in town, iîn martie 2018. Cariera sa a început să prindă contur în urma experientței dobândite prin studiu, Marú aprofundând muzica populară și clasică încă de la sapte ani. A studiat la Universitatea de Muzica si Arte din Viena, unde si-a dat si masteratul. Vocea cristalina si piesele de o sensibilitate speciala i-au cucerit deja pe ascultătorii din intreaga tara si i-au adus invitatii pe scenele marilor festivaluri din Romania.

Lucia și Andrei Zamfir, chitaristul trupei The Mono Jack, cântă un set de piese Radiohead adaptate în formulă de duo. Cu o chitară acustică și două voci, Lucia și Andrei reduc la esență compozițiile originale, aruncându-le adesea într-o nouă lumină. Din setul lor fac parte unele dintre cele mai cunoscute piese Radiohead, precum și câteva surprize pentru cunoscători.

Producator, compozitor si cantaret, Vizi a învatat sa cante singur la chitara cand avea 14 ani. De atunci, dorinta de a explora cat mai multe zone muzicale l-a determinat sa invete si alte instrumente, alegand in cele din urma basul ca instrument principal. De-a lungul timpului a cantat in diverse trupe, iar in 2012 a fost remarcat de juriul emisiunii Vocea Romaniei unde a obtinut locul II, pozitie care l-a lansat in randul publicului larg.

Art in the Street este un program de încurajare și dezvoltare a artei stradale, de promovare a tinerilor artiști stradali și de educare a comunității locale asupra rolului și a înțelesului artelor.

Prima ediție Art in the Street a avut loc în 23 aprilie 2016 sub numele Jazz in the Street și a reprezentat un real succes. De atunci, echipa Fapte a mai organizat câteva zeci de astfel de evenimente de o zi, două zile sau de doar câteva ore. În 2018, peste 17.000 de clujeni au luat parte la peste 80 de reprezentații în stradă, pe Bulevardul Eroilor și pe strada Bolyai, susținute de peste 100 de artiști din 35 de grupuri din țară și din străinătate. Anul acesta proiectul se desfășoară atât în Cluj, cât și în Iași.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!