5 locuri în zona centrală unde poți lua micul dejun rapid

by | Oct 16, 2019 | Articole, Ieși la masă

O zi bună începe cu un mic dejun sănătos și copios. În Cluj-Napoca nu ne putem plânge de lipsa restaurantelor care oferă meniuri matinale îmbietoare, căci acestea se găsesc din belșug. Cui nu-i place să dea startul unei noi dimineți într-un local sofisticat, cu o ceașcă de cafea aburindă în față și o farfurie care trebuie pozată prima dată (long live Instagram) abia apoi mâncată? Așa sună basmul cel frumos, dar în realitate nu beneficiem mereu de timpul necesar să ne bucurăm în tihnă de un mic dejun bogat. Atunci găsim o situație de compromis, că doar nu putem să dăm uitării cea mai importantă masă a zilei. În zona centrală există opțiuni simple și accesibile, unde putem să ne delectăm cu un mic dejun rapid. Noi am ales 5 dintre acestea, perfecte să îți asigure o masă hrănitoare chiar și pe fugă.

Hugo City
De îndată ce treci pragul restaurantului Hugo City ai parte garantat de un răsfăț matinal, chiar dacă te afli în mare grabă. Designul retro-chic, atmosfera caldă și preparatele gustoase îți vor da energia necesară pentru întreaga zi. Indiferent că alegi clasica omletă cu cașcaval și ciuperci, pufoasele ouă benedict, sau o porție de tapas cu vinete, hummus și cremă de brânză, te vei ridica de la masă cu un nou chef de viață. Prețurile sunt accesibile pentru orice buget, iar în funcție de preparatul ales vei plăti între 10 și 20 lei. Restaurantul se deschide la ora 08:00 (luni-vineri) și îl poți găsi pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, la numărul 13-15.

New York Bagels
Simpatic, rapid și sățios. Așa s-ar descrie în câteva cuvinte un mic dejun la New York Bagels. Localul micuț, dar extrem de primitor este opțiunea perfectă pentru un mic dejun to go. Probabil cel mai mult timp îl vei petrece încercând să hotărăști care preparat va fi cel câștigător. Delicioasele pâinici sunt presărate cu mix de semințe, mac, susan, dar vin și în varianta simplă, iar acestea pot fi combinate cu alte ingrediente savuroase. În total, găsești 13 opțiuni de bagels. Pentru a-ți face munca mai ușoară, eu îți recomand varianta cu somon afumat, cremă de brânză, ouă și capere. Sună fancy, la un preț de 15 lei. New York Bagels își deschide ușile începând cu ora 09:00 în zilele lucrătoare și se află situat pe Emil Isac, nr. 2.

Victor. Fresh to Go
La Victor. Fresh to Go intri cu ochii lipiți de somn și pleci cu super-puteri. Cafeaua aromată te pune pe picioare și te ajută să-ți revii după o noapte în care ai cam neglijat orele de dormit. Unde mai pui faptul că și preparatele pentru micul dejun conțin ingrediente secrete ce îți redau pe loc buna dispoziție? Nici nu ai cum să nu zâmbești atunci când mănânci o banana bread. Sau pain au chocolat. Poți opta oricând pentru varianta to go, iar dacă ai nevoie de o gustare mai consistentă ca cele amintite anterior îți recomand unul dintre sandwich-urile proaspăt preparate. La Victor. Fresh to Go prețul unei cafele nu depășește 10 lei, iar pentru mâncare s-ar putea să plătești câțiva lei în plus, în funcție de ceea ce alegi pentru micul dejun. Coffee shop-ul este deschis începând cu ora 07:30 (luni-vineri) și se află pe strada Victor Babeș, nr. 33.

Natuu
Cunoști și tu situațiile acelea în care stomacul te anunță că ar fi timpul să iei o pauză de masă, dar ești în mare întârziere și nu vrei să-l asculți? Recunosc, mie mi se întâmplă des. Din fericire, Natuu, un loc vegetarian/vegan ne propune soluția salvatoare. Chiar dacă nu e zona centrală cu care suntem noi obișnuiți, nu ne scoate foarte mult în afara acesteia, plus că prezentarea to-go a mâncării ne determină să îi includem în lista noastră. Odată ajunși aici, trebuie doar să alegi dacă optezi pentru ceva light, ce poate fi mâncat cât timp ești în mișcare, sau ești pregătit pentru o masă în toată regula atunci când ajungi la birou/facultate. În ambele cazuri, mâncarea este deja pregătită pentru a fi luată la pachet. Tot de aici poți să pleci și cafea, ceai, fresh-uri, dar și diverse produse de patiserie, iar prețurile sunt destul de accesibile.

A la Tarte
Te avertizez de acum, atunci când vei păși în A la Tarte, s-ar putea să uiți de faptul că ești pe fugă și să-ți prelungești șederea la una dintre măsuțele cochete. Localul este întocmai ca un bistro elegant din Franța, iar din poveste mai lipsește doar priveliștea cu Turnul Eiffel ca să te simți plecat în vacanță. Preparatele savuroase ți se topesc în gură și nici nu îți mai pasă de task-urile de la job atunci când guști dintr-o tartă cu mascarpone și zmeură, ori un quiche cu brânză de capră, vinete și aromă de busuioc. De curând, A la Tarte a primit în echipa sa o nouă colegă franțuzoaică venită tocmai din Bretania pentru a prepara cele mai fermecătoare galettes & crepes bretone. Nu ai gustat încă așa ceva? E timpul să dai o fugă pe strada I. C. Brătianu, nr. 35-37 și să te lași încântat de mâncărurile franceze. Bistroul este deschis începând cu ora 09:00 în timpul săptămânii și începând cu ora 10:00 în zilele de weekend.

Care sunt opțiunile tale pentru micul dejun atunci când ești pe fugă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This