Am testat aplicația ce oferă studenților cardul digital OmniPass direct pe telefon

Home $ Articole $ Am testat aplicația ce oferă studenților cardul digital OmniPass direct pe telefon

by | Oct 21, 2019 | Articole

Mulți dintre voi probabil ați aflat deja: OmniPass a devenit digital! Vorbim despre unul dintre cele mai utile carduri din portofelele studenților, folosit de aceștia atât pentru reducere/gratuitate la mijloacele de transport în comun, cât și acces la o gamă largă de promoții în domenii diverse. Ei bine, tocmai a făcut saltul în era modernă. Cardul fizic a fost înlocuit de unul digital prin intermediul aplicației OmniPass, disponibilă pentru download în Google Play (Android) și Apple Store (iOS). Peste 11000 de studenți ai universităților din Cluj și Timișoara deja și-au eliberat cardul virtual printr-o simplă înregistrare în aplicație, iar noi nu puteam să nu ne numărăm printre ei. Doar ținem pasul cu schimbările… mai ales cele în bine.

Înainte de a vă povesti despre cum am obținut cardul digital pe telefonul meu în doar câteva minute, aș vrea să ne amintim puțin ce însemna să fii posesor al unui card OmniPass înainte de lansarea aplicației. Probabil vă vin în minte instant aspecte precum: vizite la sediul lor pentru eliberare / vizare anuală și întoarcerea portofelului cu susul în jos de fiecare dată când doreați să vă faceți abonament la bus. Aplicația simplifică în mod semnificativ procesul de procurare a unui card nebancar OmniPass. Vizitele la sediul OmniPass au dispărut din discuție, la fel ca grijile pentru statul la coadă sau timpul de așteptare și orar de lucru.

După apăsarea butonului de ”install”, a fost nevoie să mă înregistrez. După ce am oferit o adresă de email validă și am setat o parolă, a trebuit să furnizez o serie de informații despre mine și facultatea de care aparțin. La final, pentru a-mi confirma identitatea, am încărcat un selfie (pentru acest pas trebuie să aprobați accesul camerei în aplicație), dar și o poză în care prezentăm pagina de vize a carnetului de student. Atât instalarea, cât și înregistrarea, sunt gratuite, iar cardul digital apare în aplicație într-un interval de câteva secunde. Dacă întâmpinați probleme de orice fel, consultați și notița aceasta postată pe pagina lor de Facebook, it is really a life saver. 

PS: Contul prezentat mai jos e fictiv, vă rog nu încercați nimic cu acest card digital, nu e cel valid. Mersi. 

Imediat ce am avut cardul OmniPass creat, m-am putut îndrepta către cel mai apropiat ghișeu CTP pentru a-mi face abonamentul la autobuz.  Trebuie să aveți la voi și cardul de transport în comun / cererea, buletinul și carnetul de student, pentru că na… în aplicație se pot încărca orice poze și trebuie să fie re-verificat statutul vostru real de studenți. Ghișeele CTP au fost echipate cu dispozitive speciale pentru scanarea codului QR repartizat fiecărui card digital Omnipass, Compania de Transport Public Cluj primind cu bucurie această inițiativă de digitalizare. În plus față de acest beneficiu, nu uitați că dacă aveți cardul OmniPass, aveți și acces la oferte puse la dispoziție de parteneri din diverse domenii. Voucherele de reduceri pot fi activate direct din aplicație, which is pretty cool.

Din dorința de a face lucrurile mai simple pentru studenți, dar și de a minimiza cantitatea de plastic folosită până acum în eliberarea cardurilor fizice, echipa OmniPass a propus această variantă #plasticfree și eco-friendly a aplicației. Noi credem că a fost o mișcare foarte bună din partea lor și așteptăm să vedem cum o vor dezvolta în viitor, căci am înțeles că au planuri mari. Apropo, nu uitați că puteți oricând să aveți și card bancar BT-OmniPass, ce vine cu o mulțime de beneficii pentru voi: cost de administrare zero, acces la aplicațiile BT24 și BTPay gratuit.

Voi aveți cardul digital OmniPass pe telefonul vostru?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!