Unde găsești cea mai bună pizza în cartierul tău

by | Oct 22, 2019 | Articole, Ieși la masă

Alături de noi e mereu, la bine și la greu. Ne felicită la fiecare aniversare, ne consolează după ce am trecut printr-o despărțire furtunoasă și ne susține atunci când avem în gând să vizionăm un serial într-o singură noapte. Trebuie să recunoaștem, nu o dată am apelat la serviciile ei emoționale, ca mai apoi să ne lăsăm cuceriți de gustul ei divin. Pizza, căci ea ne este cea mai bună prietenă în multe etape ale vieții, ocupă un loc important în preferințele noastre culinare. Restaurantele cunosc acest lucru, tocmai de aceea majoritatea au inclus în meniurile lor și mult-iubitul preparat. Totuși, poate fi dificil să găsești acel local care să îți pună la dispoziție o experiență italiană adevărată. Din fericire, toate cartierele din Cluj-Napoca găzduiesc pizzerii de a căror sortimente nu te mai saturi. Care se află în vecinătatea ta? Descoperă mai jos unde găsești cea mai bună pizza în cartierul tău.

Grigorescu – cut & crust

Nu pot decât să-i invidiez puțin pe cei care locuiesc în cartierul Grigorescu, deoarece ei se află în apropierea uneia dintre cele mai bune pizzerii din oraș, cut & crust. Cu siguranță cunoașteți acest restaurant din articolele noastre, căci nu ne mai săturăm să-l lăudăm atunci când vorbim despre delicioasa mâncare cu specific italian. Noi am fost cuceriți de meniu încă de la deschiderea localului, așa că nu am putut să ținem doar pentru noi comoara descoperită. La cut & crust ai posibilitatea să alegi din peste 20 de sortimente de pizza, fie în gramaj obișnuit, fie la jumătate de metru. Te hotărăști prea greu care să fie varianta câștigătoare? Nu mai gândi atât de mult și alege o longa combo, adică o pizza de jumătate de metru care combină pe același blat două sortimente diferite. Noi am recomandat aici câteva mixturi interesante. Pentru cei care nu doresc să părăsească confortul casei, comenzile online se fac aici.

Adresă: Strada Donath, nr. 65
Orar: Luni – Duminică: 12:00 – 22:30
Contact: 0364 404 599

 

Mănăștur – Da Bobby

Pizza sănătoasă gătită cu ingrediente organice aduse din țările de origine. Ce îți poți dori mai mult de la un restaurant? Da Bobby pune un accent deosebit pe calitatea serviciilor și își întâmpină clienții doar cu produse proaspete, al căror gust persistă mult timp după ce ai părăsit localul. Pizzeria din Mănăștur este locul ideal unde să îți răsfeți papilele gustative indiferent de momentul săptămânii. Prosciutto e Funghi alungă orice oboseală acumulată după o zi lungă de muncă, Quattro Stagioni e perfectă pentru un weekend în familie, iar sortimentul de Gourment prelungește poveștile între prieteni de duminică seara. Te poți lăsa cucerit și de acasă de gustul rețetelor italienești reinterpretate, e nevoie doar de o comandă online rapidă.

Adresă: Complex Flora, Mănăștur
Orar: Luni – închis, Marți – Sâmbătă: 11:00 – 22:00, Duminică: 17:00 – 22:00
Contact: 0730 811 122

 

Gheorgheni – L’angolo

Dacă locuiești în Gheorgheni și ți s-a făcut poftă de o pizza care ți se topește în gură, nu mai sta să cauți pe aplicații care ar fi cea mai bună opțiune de home delivery, ci dă o fugă la restaurantul L’angolo. Nici această pizzerie nu face rabat de la calitate și te vei putea destinde într-o ambianță relaxantă, în compania unui preparat care te va face să exclami în gura mare: Mamma mia! Meniul conține atât sortimente clasice, cât și rețete contemporane. Tare mult îmi face cu ochiul acea pizza La Predona cu prosciutto cotto, salam picant și cartof copt. Ori mai bine să fie o Savoia cu hribi, dovlecei și cremă Philadelphia? Cel mai probabil, atunci când le voi trece pragul, voi opta pentru specialitatea casei, denumită, ai ghicit, L’Angolo, căci multitudinea ingredientelor promite o experiență culinară pe care nu aș vrea să o ratez. Restaurantul face livrări și la domiciliu, însă nu acoperă toate cartierele clujene.

Adresă: Strada Iugoslaviei, nr. 1
Orar: Luni – Vineri: 12:00 – 21:00, Sâmbătă – Duminică: închis
Contact: 0734 808 000

 

Zorilor – D’autore

Recunosc, eu tot timpul mă pierd în meniul celor de la D’autore. Mereu am nevoie de minute în plus de gândire ca să decid dacă vreau să încerc o pizza tradițională, specială, calzone ori de sezon. La final, îl privesc inocentă pe chelnerul care s-a plictisit să aștepte și îl rog să-mi recomande ce au ei mai gustos. De fiecare dată sugestia este diferită, pentru că, să fim serioși, orice preparat al restaurantului are puterea să te transpună într-o vacanță pe tărâmurile italienești. Blatul pufos, ingredientele alese și sosurile aromate îți asigură un răsfăț pe care ți-l poți permite oricând, chiar în cartierul tău. Dacă ar fi să-mi ceri mie părerea, eu aș comanda de fiecare dată o Pizza Calzone Tirolese, căci speck-ul și brânza taleggio mă surprind cu un gust unic. De încercat sunt și sortimentele de sezon, potrivite pentru fiecare anotimp. D’autore e prea departe de zona în care locuiești? Nu-i problemă, doar de aceea s-a inventat serviciul de livrare.

Adresă: Calea Turzii, nr. 123
Orar: Luni – Duminică: 12:00 – 22:30
Contact: 0755 052 808

 

Zona centrală – Acrobatica

Multe localuri sunt în zona centrală, dar când vine vorba de pizza, tot la Acrobatica ne ducem. Nici nu există o variantă mai bună, deoarece restaurantul a fost premiat doi ani la rând pentru deliciul preparatelor sale și ocupă primul loc pe Trip Advisor în clasamentul pizzeriilor clujene. La Acrobatica nu mergi doar pentru pizza, ci fiindcă îți dorești să ai o experiență completă și complexă. Te așezi la masă, te lași impresionat de meniu, apoi uiți de trecerea timpului de îndată ce guști din prima felie aburindă. Eu asta am pățit atunci când am intrat prima dată în restaurant, întâmpinată fiind de un personal zâmbitor care mi-a servit o Pizza Forte e Gentile a cărei gust de capere și smântână dulce mi-l amintesc perfect. Dacă vrei să încerci preparate noi, atunci Pizza Acrobatica trebuie să fie partenera ta. Mozzarella, bacon, miez de nucă, prune uscate, ceapa caramelizată, cremă balsamică și smântână dulce. Ce spui de asta? Not your usual pizza for sure! Da, da, pofticioșilor, se fac și livrări la domiciliu.

Adresă: Avram Iancu, nr. 13
Orar: Luni – Vineri: 11:00 – 22:30, Sâmbătă – Duminică: 12:00 – 22:30
Contact: 0040 364 405 719

 

Mărăști – Pizza Seba

Pizzeria Seba a pornit ca o mică afacere de familie, însă în timp a reușit să-și creeze o identitate unică și să mulțumească pretențiile tuturor clienților, indiferent de regimul alimentar pe care aceștia îl au. Secretul restaurantului constă în cuptorul pe lemne, numai bun pentru coacerea uniformă a pizzei. Partea cea mai interesantă urmează abia acum! Aluatul este pregătit in house (nici vorbă de produse congelate) și respectă o rețetă care datează din 1957. Bucătarul profesionist reinterpretează tradiționalul după gustul fiecărui client pentru ca tu să te bucuri de o farfurie desăvârșită. Preferințele nu se discută, așa că te las pe tine să alegi sortimentul dorit din cele patru categorii: specialități Seba, pizza clasice, calzone și bianco. Pentru livrări la domiciliu aruncă un ochi pe site.

Adresă: Strada Lalelelor, nr. 4
Orar: Luni – Sâmbătă: 11:00 – 21:00, Duminică: închis
Contact: 0744 320 701

 

Bună Ziua – Antica Pizza

Ultimul, dar nu cel din urmă cartier este Bună Ziua, care se poate mândri cu Antica Pizza. Restaurantul oferă în jur de 30 de sortimente de pizza care satisfac și cei mai pretențioși clienți. Preparatele mult apreciate sunt gătite într-un atelier care, deși micuț, pune mare accent pe procesul de coacere al blatului. Am uitat să menționez că dețin și ei un cuptor pe lemne, tocmai de aceea pizza va ajunge la tine pufoasă, fără urme de arsură. Chiar dacă meniul lor sună apetisant de la prima până la ultima pagină, alegerea mea ar fi Pizza con tutto, unde ardeiul copt este vedeta. Antica Pizza este recunoscută și pentru livrarea rapidă, așa că nu ezita să comanzi la numărul de telefon 0757 206 206.

Adresă: Strada Brăduțului, nr. 28
Orar: Luni – Vineri: 11:00 – 22:30, Sâmbătă – Duminică: 12:00 – 22:30
Contact: 0757 206 206

 

Tu ce pizzerie ai recomanda în cartierul în care locuiești?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This