Cum a fost la… târgul de universități RIUF 2019

Home $ Articole $ Cum a fost la $ Cum a fost la… târgul de universități RIUF 2019

by | Oct 24, 2019 | Cum a fost la

În data de 22 octombrie, târgul de universități RIUF (Romanian International University Fair) și-a deschis porțile pentru toți cei interesați de mediul academic. Această ediție cu numărul 25 a adus la BT Arena reprezentanții a peste 60 de universități și centre prestigioase din țări precum: Marea Britanie, Germania, Franța, Canada sau Danemarca. România a fost și ea prezentă, atât prin UBB sau USAMV, cât și prin Academia Europeană pentru Asistenți Medicali, Edmundo, Opțiuni de Carieră sau cei de la FINS – Finanțare pentru studii.

Toți participanții au primit broșuri cu programul și expozanții, precum și un badge special care putea fi scanat de orice reprezentant al universităților pentru ca posesorul să primească pe mail informații despre programul academic dorit. La majoritatea standurilor se afla câte un reprezentant nativ, care putea oferi cele mai corecte și complete detalii despre oferta educațională. Domeniile propuse sunt dintre cele mai diverse: inginerie, matematică, IT, administrarea afacerilor, medicină, arte sau științe umaniste.

Întreg personalul de la standuri era extrem de deschis și primitor, având grijă să ofere cât mai multă atenție fiecărui vizitator curios. Mi-a plăcut extrem de mult abordarea lor prietenoasă – fiecare conversație pe care am purtat-o cu reprezentanții începea cu saluturi cordiale, urmate de câteva detalii despre programele lor, însă apoi eram întrebată ce pasiuni am, ce îmi place cu adevărat să fac și cum pot îmbina strict cursurile care mi se potrivesc cel mai bine. Orice elev de liceu sau student care simte nevoia de ghidare și-a găsit cu siguranță răspunsurile la toate întrebările.

De asemenea, pe lângă standurile facultăților, în sălile BT Arena au avut loc o serie de conferințe și workshopuri youforum pe diverse teme, precum: viața în era digitală, tips and tricks pentru un interviu de angajare reușit, inteligența emoțională sau viața de student internațional.

În ceea ce privește vizitatorii la eveniment, se poate spune că cererea a fost pe măsura ofertei. Mii de elevi de liceu au venit inclusiv din afara orașului pentru a studia propunerile academice. Nici de studenți nu s-a dus lipsă, aceștia fiind interesați mai ales de programele masterale. În general, elevii au fost interesați de Marea Britanie și Germania, iar ariile de studiu cele mai căutate au fost IT-ul, ingineria și business-ul.

În context financiar, alegerea unei universități străine presupune o serie de costuri destul de consistente, dar care pot fi compensate prin granturi sau împrumuturi studențești oferite pe anumite criterii. Pentru toate aceste detalii, oricine este invitat să intre pe site-urile facultăților din străinătate de care sunt interesați, pentru a afla mai multe despre taxe de școlarizare, burse, acomodare și oportunități de viitor.

Privit în ansamblu, RIUF este cel mai mare târg de universități din țară și reprezintă cel mai bun loc de analizare a ofertelor de învățământ superior din țară și străinătate. Indiferent dacă ești părinte, elev, student sau cercetător, aici poți găsi răspunsuri la întrebări, propuneri clare și idei creative, demne de răspândit. RIUF se va întoarce și la anul, cu noi oferte pentru toate gusturile și dorințele. Posibilități există, importantă e dorința de a învăța la standardele cele mai înalte!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!