10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Oct 28, 2019 | Articole, Recomandări

Revenim în forță după un weekend în care am lenevit în case ori ne-am bucurat afară de soarele cald de octombrie. A doua lună de toamnă se pregătește curând să ne părăsească și gurile rele spun că ar lua cu ea și vremea frumoasă, dar nici măcar câteva grade în minus nu ne pot șterge cheful de distracție. Evenimentele interesante nu pleacă niciunde, ba din contră, devine și mai greu să alegi între ele. Ca de obicei, noi am adunat într-un singur articol cele mai cool activități la care poți lua parte în această săptămână. Check’em out!

Marți – Dansăm pe ritmuri latino
Pregătește-te de un concert care nu te va lăsa să stai așezat pe scaun! Enrique Iglesias ajunge la BT Arena în această săptămână cu spectacolul All hits live. Îndrăgitul artist latino va aduce pe scenă cele mai cunoscute piese ale sale și ne va da energia necesară pentru întreaga săptămână. O serie de efecte speciale, lumini și proiecții vor face ca acest concert să fie o experiență greu de egalat pentru cei prezenți. Biletele pentru concert sunt vândute în proporție de 97%, singurele categorii la care mai pot fi cumpărate bilete sunt: VIP, 3 și 4 (cu vizibilitate redusă).

Marți – Le întâlnim pe crăițele lunatice
Oana Pellea vine la Cluj într-o piesă de teatru despre viață, fericire și speranță. Efectul razelor gamma asupra crăițelor lunatice ne introduce în viața tulburătoare a lui Betty, o femeie tânără care și-a sacrificat orice vis pentru a-și crește cele două fete. Spectacolul promite să-ți transmită fiori pe șira spinării, iar cele două ore și jumătate îți vor povesti despre tristețe, înfrângeri și rarele momente în care ne permitem să zâmbim. Casa de Cultură a Studenților ne așteaptă pe toți să ne bucurăm de piesa de teatru controversată începând cu ora 20:00. Biletele online se găsesc aici.

Marți și vineri – Iubim sportul
Evenimentele sportive sunt în toi săptămâna aceasta, iar noi îți recomandăm două competiții pe care nu trebuie să le ratezi. Marți, suporterii FC Universitatea Cluj vor avea ocazia să-și susțină echipa în meciul contra FCSB. Optimile de finală ale Cupei României se anunță a fi pline de emoții, așa că nu ezita să-ți achiziționezi biletul. Ziua de vineri se anunță a fi la fel de spectaculoasă, căci U-BT sunt pregătiți să te uimească în partida contra CSU Sibiu. Rezervă-ți locul în Sala Sporturilor „Horia Demian” accesând acest link.

Miercuri – Cinăm pe întuneric
Știm că îți plac evenimentele care te scot din cotidian, tocmai de aceea nu aveam cum să nu includem în lista de recomandări și Cina pe întuneric. Evenimentul este o provocare în cadrul căreia va trebui să mănânci pe nevăzute. În același timp, susții o cauză nobilă, și anume participarea unui grup de tineri fără vedere la campionatul de șah Mihai Irimia. Înscrierea la cină costă 49 lei, preț în care vor fi incluse aperitive, un fel principal, desert și o băutură răcoritoare. Evenimentul se va desfășura la Casa Piraților, iar înregistrările se fac aici.

Miercuri – Sărbătorim ARTA
Cinematograful ARTA serbează 106 ani de la înființare, un prilej minunat să participăm la activități culturale interesante. „Petrecerea aniversară” începe la ora 19:00 cu proiecția filmului Final Cuts: Ladies and gentlemen, bazat pe secvențe din peste 450 de filme. Sărbătoarea continuă cu Văzduh, un proiect solo care îmbină muzica instrumentelor tradiționale africane, braziliene și românești. Surprizele sunt nelipsite din program, așa că rezervă-ți în calendar seara de 30 octombrie. Participarea la evenimente se face pe baza unei donații minime de 10 lei.

Joi – Participăm la un Halloween tehnologizat
Care este prima activitate ce îți vine în minte atunci când te gândești la Halloween? Probabil mulți dintre voi aveți notată în program o petrecere înfricoșătoare, iar săptămâna aceasta sunteți în căutarea unui costum care să vă scoată în evidență. Iubitorii de IT știu și ei ce fac de Halloween: participă la conferința Voxxed Days, bineînțeles! Invitați de renume și profesioniști în tehnologii sunt pregătiți să împartă sfaturi și experiențe în Java, JVM, Architecture, Machine Learnig, Web & Mobiles și multe alte domenii. Biletele se găsesc aici. Cititorii ClujLife beneficiază de 20% reducere în baza codului VDCLUJ20CL, introdus la plata cu cardul.

Vineri – Seara comemorării
Devenit un obicei de Ziua Morților, concertul în cimitir se întoarce anul acesta cu Requiem Aeternam. Evenimentul desfășurat de Scena Urbană reprezintă un omagiu adus celor trecuți în neființă, o rugăciune pentru sufletele adormite. Orchestra și corul Claudiopolis Youth Orchestra vor aduce în fața publicului opere celebre ale unor compozitori nemuritori precum Puccini, Verdi, Mozart, Bach și mulți alții. Spectacolul începe la ora 18:00, iar locația este aceeași ca în fiecare an: Cimitirul Central.

Sâmbătă – Half is free
Weekendul vine cu vești bune pentru iubitorii de shopping. Sala Sporturilor „Horia Demian” va găzdui evenimentul Half is free. Cum sună următoarea frază: Branduri de renume la jumătate de preț? Tind să cred că zâmbești pe sub mustață în momentul de față. Nici portofelul nu va fi dezamăgit, căci un preț bun nu poate fi refuzat. Ne vedem sâmbătă la o sesiune de reînnoire a garderobei. Intrarea la eveniment este liberă.

Sâmbătă și duminică – Ne desfătăm cu produse tradiționale
Pentru cea de a 32-a ediție, Satul vine la oraș. Producători locali, gospodari ardeleni, vin în cadrul evenimentului să-și expună cele mai delicioase bucate, numai bune să ajungă în cămările noastre. Târgul se desfășoară pe Strada Potaissa pe toată durata weekendului și reprezintă evenimentul perfect în care tradiționalul se întâlnește cu viața urbană. Numai când mă gândesc la minunatele produse de sezon (și nu numai) care vor fi expuse, îmi doresc să existe o posibilitate de a mă teleporta direct în ziua de sâmbătă.

Duminică – Discutăm despre justiție și societate
TEDxZORILOR se întorc cu o nouă ediție TEDCircles. De această dată, tema de discuție va fi justiție și societate și va avea ca bază de pornire TED talk-ul lui Cristi Danileț, gazda evenimentului. Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate. Înregistrările vor fi disponibile în curând, iar locația va fi anunțată doar celor care își rezervă un loc în cadrul discuțiilor.

Care evenimente ți-au atras atenția pentru această săptămână?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!