5 activități de Halloween pe care să le încerci în Cluj

Home $ Articole $ 5 activități de Halloween pe care să le încerci în Cluj

by | Oct 29, 2019 | Articole, Halloween

Numai mâine nu-i poimâine și ne întâlnim cu cel mai înfricoșător eveniment al anului: Halloween-ul. Costume, măști, machiaje stridente, creativitatea nu are limite de această sărbătoare. Ce-i drept, nu vei merge din casă în casă pentru a cânta Ne dați, ori nu ne dați?, dar nimeni nu te poate opri să-ți strângi prietenii și să vă distrați împreună cât e noaptea de lungă. Nu, nu vorbesc aici despre varianta clasică în care vă blocați până dimineață în primul club care vă iese în cale, ci vă sfătuiesc să faceți un tur al activităților cu tematică de Halloween desfășurate în Cluj. Care sunt acelea, vă întrebați? Ei bine, noi vă oferim puțină inspirație (ca de obicei) și venim cu 5 recomandări musai de încercat.

Învinge-ți temerile la un open mic

La Reactor, Halloween-ul primește o abordare îndrăzneață, diferită de cea cu care am fost obișnuiți până acum. În acest spațiu de creație, în loc să ne punem măști de groază, prindem curajul să ni le dăm jos și să vorbim în fața unui public. Poethree X Nest desfășoară primul open mic în care cei curajoși sunt așteptați să recite un poem pe care l-au redactat și pe care e timpul să-l scoată din acel sertar uitat. Gazdele evenimentului vor lua și ele microfonul, tocmai pentru a le oferi un imbold celor timizi. Spoken word nu se bazează neapărat pe talent, ci pe emoții, cuvinte și modul unic al fiecăruia de a se exprima. Intrarea este liberă, însă se recomandă achiziționarea unui bilet cu valoare 0.


 

Ascunde-te de magia neagră la The Guild Hall

Multe povești se spun de Halloween. Una dintre legende vorbește despre vrăjitoare malefice care își dezlănțuie magia neagră în noaptea de 31 octombrie. Pentru a ne proteja de farmecele lor, ne adăpostim la The Guild Hall, locul ocrotit de rune ale distracției. Aici, niciun personaj răufăcător nu poate să strice buna-dispoziție și spiritul de competiție. Adună-ți gașca și haideți să vă întreceți la cele mai faine sesiuni de board games. Haunted Mansion, Last Night on Earth, Awkward Guests, Arkham și multe alte jocuri vă așteaptă să încingeți competiții demne de speriat vrăjitoarele.


 

Ascultă povestea fantomelor din Cimitirul Central

Ziua Morților se comemorează românește la Cimitirul Central, în data de 1 noiembrie. Devenit tradiție, evenimentul desfășurat de Scena Urbană revine și anul acesta cu un nou concert simfonic intitulat Requiem Aeternam. Spectacolul reprezintă un omagiu adus sufletelor adormite, dar și celor mai cunoscuți compozitori ai tuturor timpurilor. Muzica lui Puccini, Verdi, Mozart și Bach va învia prin interpretarea orchestrei și corului Claudiopolis Youth Orchestra. De neratat este și turul ghidat organizat în aceeași locație, în data de 2 noiembrie. De unde provine numele cimitirului, ce personalități ale lumii trecute sunt înmormântate acolo și ce secrete ascund pietrele funerare, vei descoperi numai dacă te vei număra printre participanți.


 

Descoperă locurile bântuite din Cluj

Știai că în Cluj există o multitudine de clădiri și locații considerate a fi bântuite. Istoria bogată a orașului de altădată se reflectă încă în ruinele pe lângă care trecem zilnic, dar pe care le ignorăm din lipsă de cunoaștere. Spre exemplu, Cetățuia nu a fost mereu cel mai frumos loc de belvedere, BCU ascunde printre cărțile sale povestea tristă a unei contese, iar Casa Călăului… ai idee unde se găsește aceasta și ce zvonuri s-au format în jurul ei? De Halloween, noi îți propunem un wannabe-treasure-hunt care să îți dezvăluie secretele unui trecut despre care ai citit doar în cărți. Am creat și o listă a locurilor presupuse a fi bântuite, pentru a-ți oferi un traseu complex.

Iar dacă nu te poți abține nicicum de la party-uri…  

Bine, bine, ai strâmbat din nas la fiecare activitate propusă și acum te gândești că tot într-un club vei ajunge joi noaptea. Nu mă pot lupta cu decizia ta, așa că sunt aici să îți recomand cele mai bune opțiuni în materie de petreceri. De fapt, colega mea Alexandra mi-a luat-o înainte și a venit deja cu cele mai cool locuri în care poți dansa cât te țin picioarele. Din cele 7 recomandări, cu siguranță găsești una pe placul tău. Curios ce party ți se potrivește? Descoperă în articolul de aici.


 

Tu ce activități ai în plan de acest Halloween?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!