Sfaturi de la studenți: de ce anume trebuie să ții cont atunci când alegi un organizator pentru festivitatea de absolvire și banchet?

Home $ Articole $ Sfaturi de la studenți: de ce anume trebuie să ții cont atunci când alegi un organizator pentru festivitatea de absolvire și banchet?

by | Oct 30, 2019 | Articole

E din nou acea perioadă a anului. Aceea în care studenții aflați în ani terminali se confruntă cu două întrebări majore: despre ce-mi scriu licența și… cine-mi va organiza festivitatea de absolvire și banchetul? Cel mai probabil deja ați intrat în contact cu firmele care se ocupă de acest lucru în Cluj, poate chiar v-au trimis ofertele lor. Nu totul se rezumă însă la ”cea mai bună ofertă”, iar pentru a vă convinge de acest lucru noi am întrebat 5 studenți care au absolvit vara aceasta care a fost lucrul cel mai important pentru ei când au luat această decizie și de ce anume vă sfătuiesc și pe voi să țineți cont.

”Ceea ce a cântărit cel mai mult pentru mine în alegerea organizatorului pentru festivitate și banchet a fost vârsta echipei. Am considerat important să avem alături în aceste momente persoane tinere, cu vârste oarecum apropiate de ale noastre, care să înțeleagă modul de gândire și dorințele mele și ale colegilor. Fiind absolventă FSPAC, a contat mult și felul în care se promovează și ce imagine și-au construit de-a lungul timpului, dar și cum s-au prezentat în fața noastră. Sincer, prea puțin am fost atentă la numărul de studenți din portofoliu sau de evenimente organizate anterior, chiar dacă erau cifre grăitoare. La final i-am ales pe cei care ne-au transmis un vibe bun, pe cei care ne-au convins prin felul lor autentic de a fi” – Andreea Ilișiu, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, departamentul de Comunicare și Relații Publice.

”Atât eu, cât și colegii mei, am căutat și ales în funcție de trei criterii. Primul a fost buna comunicare. Pentru că am vrut să știm exact ce trebuie să facem și cum, și ne-am dorit alături oameni care să fie deschiși la ideile și propunerile noastre. Și astfel, am aflat că orice îți trece prin cap poate fi realizat dacă ai oamenii potriviți de ”partea ta”, care te ascultă și înțeleg. Mai apoi, pentru că vorbim despre evenimente mari, am analizat încă din perioada de discuții cât erau de atente la detalii firmele care ne dădeau târcoale. Știam că fiecare aspect va conta în ziua cea mare pentru a da boost-ul necesar acelui moment grandios. În final, ultima cerință de pe lista noastră, chiar dacă poate vi se va părea puerilă, a fost aceea ca cei aleși să fie distractivi, să aibă simțul umorului, să știm că ne putem simți bine și în largul nostru în preajma lor. Ne-am dorit o zi și o noapte de fericire nemărginită și asta am primit. Oricum, vă veți da seama din prima clipă cu ce fel de oameni aveți de-a face și veți vedea că decizia e una chiar simplă. Eu țin să mulțumesc organizatorilor noștri încă o dată, #AZfamforever!” – Kallos Gabriel, Facultatea de Educație Fizică și Sport, departamentul de Educație Fizică și Sport.

”Pentru că am terminat chiar în acest an facultatea, amintirile îmi sunt foarte clare și pot spune că sunt două lucruri esențiale în alegerea echipei care să vă organizeze absolvirea. În primul rând, trebuie să vă ”avertizez” că toate firmele vă vor spune același lucru în principal: “Vei avea absolvirea mult dorită și totul va fi perfect”. Trebuie să aveți grijă la aceste cuvinte și, mai ales, la felul în care sunt spuse. Tonul celor cu care vorbiți vă va indica din start nota în care se va desfășura colaborarea voastră. Dacă sunt sobri, reci, așa va fi și absolvirea. Dacă simțiți entuziasm și căldură, altfel vor sta lucrurile. Da, sfatul meu e să vă urmați intuiția, să fiți atenți la modul în care vă simțiți în preajma opțiunilor pe care le aveți. Mai mult, cineva care vă grăbește să semnați contractul și va pune presiuni asupra voastră, vă va transmite o stare de agitație care nu vă va plăcea deloc și veți fi reticenți în a comunica cu ei. Iar o bună comunicare este cheia succesului în contextul acesta. În al doilea rând, să știți că festivitatea de absolvire se desfășoară în baza unui șablon, adică de când a fost inventată, toate evenimentele urmăresc aceeași idee. De aceea trebuie să vă uitați după cei care vin cu ceva în plus, fie că vorbim de ceva pentru voi sau pentru invitații voștri. Uitați-vă după diferențe, căci nu vorbim de egalitate în ceea pe privește opțiunile de pe piață la momentul actual” – Sergiu Fodorean, Facultatea de Instalații.

”Euforia cu parfum de necunoscut ne învăluie pe toți atunci când terminăm facultatea. Ce am de gând să fac după? Pe ce drum să o apuc? Când îmi termin licența? Și apoi ne lovim cu toții, fără excepție, de o altă întrebare… cine ne organizează absolvirea? Generația mea a avut bucuria de a colabora cu super-oamenii de la Absolvire de la A la Z, care prin puterea lor de magicieni ai absolvirilor au avut grijă să ne ofere o experiență completă, plină de vibrații pozitive, organizare impecabilă și determinare. Alegerea unui organizator pentru acest moment emblematic din viața ta de student trebuie să fie bazată pe încrederea că acesta împarte cu tine un scop comun, pe care va fi capabil să îl îndeplinească” – Carina Nițu, Facultatea de Istorie și Filosofie, departamentul de Turism Cultural.

 

Și eu am absolvit vara aceasta și a fost un moment aparte, pe care cu siguranță îl voi ține minte. Așa că, viitorule absolvent, te sfătuiesc să deschizi bine ochii în momentul în care îți alegi echipa care se va ocupa de unele dintre cele mai importante momente ale studenției tale: festivitatea de absolvire și banchetul. Din experiență, îți pot spune că nu acel aspect clasic ”ne-adaptăm-la-nevoile-tale” contează cel mai mult, fiindcă toate firmele organizatoare vor veni cu oferte personalizate după placul tău. În schimb, trebuie să știi cine îți poate oferi atenția la detalii, cine se va asigura că nu îți lipsește nimic, oricât de mărunt ar fi acel lucru (plasturi, agrafe de păr, un magneziu pentru emoții). Iar informații de genul îți pot oferi colegii care au absolvit în trecut, cere-le sfatul fără frică. Mai apoi, echipa pe care o alegi nu trebuie să fie simpli colaboratori, ci prietenii, care să-ți transmită din energia și pozitivismul lor, pentru că vei avea nevoie atunci când îți vor tremurau picioarele de emoție. Personal, am făcut alegerea pe care am făcut-o pentru că m-au cucerit cu conceptul de Graduation Box și șansa de a ne personaliza tocile. Și nu am regretat nicio secundă această alegere. Vă las și o poză pretty cu mine de la banchet, dovadă că am fost.

Tu te-ai hotărât în mâinile cui lași festivitatea de absolvire și banchetul? Foști absolvenți, dacă mai aveți sfaturi pentru norocoșii de anul acesta, feel free to share!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!