Locuri kid friendly unde poți lua prânzul în familie

Home $ Articole $ Locuri kid friendly unde poți lua prânzul în familie

Articolul a fost actualizat în iulie 2023.

Cu toții știm că timpul petrecut alături de familie și de cei dragi este cel mai prețios. De asemenea, mai știm și faptul că mâncarea ne face mai fericiți, iar un prânz pe cinste poate aduce zâmbetul pe chip atât părinților, cât și copiilor, după orele extenuante petrecute la birou sau la școală. Problema este că, după ce ai luat copiii de la școală, ori realizezi că mâncarea din frigider tocmai s-a terminat, ori că ultimul lucru pe care l-ai face ar fi să gătești. În aceste circumstanțe, o idee bună ar fi să găsești un loc drăguț în oraș care să puteți mânca pe săturate, de la mic la mare.

Cu ochii pe ceas și numărând minutele până la pauza de masă ți-am pregătit o listă cu 5 locuri în care poți merge să servești prânzul alături de întreaga familie și în care până și cele mai mofturoase papile gustative vor fi plăcut impresionate de bucatele alese din meniu.

1. Lunchbox
O primă opțiune ar putea fi la Lunchbox, nume pe care noi îl asociem direct cu mâncarea cu care ne așteptau părinții după școală – caldă, delicioasă, mereu surprinzătoare. Fie că mergeți în locația din Iulius Mall sau Vivo, veți fi întâmpinați de feluri de mâncare gătite cu grijă, în condiții sigure, folosindu-se doar condimente și mirodenii naturale, fără aditivi alimentari, conservanți, coloranți sau potențiatori de gust și arome. Ei gătesc în fiecare zi, în porții mici, astfel încât preparatele lor să fie mereu proaspete.

2. Zucca City Bistro
Un loc în care cu siguranță vă veți simți bine și în care veți asculta cu mare drag poveștile celui mic legate de școală și de ultimele note primite este Zucca. Aflat pe Calea Dorobanților, numărul 28, acest loc se mândrește cu un meniu în fața căruia vei ceda tentației și vei comanda și desert. Iar copiii nu pot fi decât încântați atunci când își văd porția de energie extra venind. Cu o gamă largă de preparate sănătoase și în ton cu trendurile culinare din ziua de azi, toată lumea se va ridica cu greu de la masă atunci când va veni momentul plecării către casă.

3. Hugo City
Se pare că ne apropiem din ce în ce mai mult de centrul orașului, de această dată aflându-ne la Hugo City, în apropierea stației de autobuz Sora. Aici te vei detașa de grijile cotidiene, vei acorda întreaga atenție familiei și vei vedea pe geam, dintr-un loc cald și primitor, cum se desfășoară agitația din care tocmai ai evadat. De la o pizza prin care puteți răsplăti o notă bună, până la piept de pui la grătar cu legume pentru o masă healthy, opțiuni aveți nenumărate. De menționat este faptul că și persoanele care au un stil de viață vegetarian își pot găsi cu ușurință prânzul perfect aici, iar cei mici vor avea loc să își desfășoare misiunile de explorare până e gata mâncarea.

4. Souper
Și dacă tot am ajuns în centru, nu putem să nu povestim despre supele minune de la Souper (probabil locul meu preferat din Univers în materie de supe). Chiar dacă spațiul nu răspunde nevoilor unui copil care are energie, faptul că timpul de așteptare până se poate servi prânzul este aproape inexistent compensează destul de mult, pentru că nu testează răbdarea și nervii părinților. Fie că vorbim de supe, principalul motiv pentru care venim aici, salate sau sandwich-uri, acest loc poate fi opțiunea ideală atunci când vrei o masă sănătoasă, dar timpul te presează și ești pe grabă. Sau pentru zilele de iarnă care nu întârzie să apară și în care vă puteți încălzi, măcar sufletele, cu o supă fierbinte.

5. Pizza Acrobatica
Lăsând ce ne place cel mai mult la final și fără a depăși prea mult perimetrul centrului (Strada Avram Iancu, nr. 13), a venit momentul să ne răsfățăm cu o pizza. Astfel, putem să ne abatem din când în când de la dietă sau să cedăm, într-un final, în fața rugăminților celui mic și să facem o excepție… Oricum, cine poate spune ”nu” atunci când vine vorba de pizza sau de paste? Aici, cel mic cu siguranță se va simți minunat și va dori să revină cu prima ocazie, iar dacă data viitoare vrei să optezi pentru o variantă mai sănătoasă, poți comanda un roll-up sau o salată. Bucură-te de clipele petrecute alături de familie și uită de grijile impuse de noua dietă care nu te lasă noaptea să dormi. E și mâine o zi!

Deja mi s-a făcut foame, noroc că se apropie momentul prânzului. Tu unde mergi cu cel mic să luați prânzul în oraș?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!