Unde găsești pizza cu maia în Cluj

Home $ Articole $ Unde găsești pizza cu maia în Cluj

Cum poți sărbători sfârșitul de săptămână mai bine decât cu ceva bun de mâncare în compania prietenilor la o poveste? Și fie că vorbim de restaurante sau de delivery, pizza va fi mereu răspunsul la întrebarea ”Ce mâncăm în seara aceasta?” sau ”Ce ne facem, iar am rămas fără mâncare în frigider?” Vă scăpăm noi de griji! Așa că, în acest articol vă vom sugera 5 locuri unde puteți găsi nu orice fel de pizza, ci pizza cu maia. Asta pentru că weekendul e lung și știm că trebuie să lăsați loc în stomăcel pentru mai multe.

Continuând seria Știați că…?, maiaua este o făină fermentată natural. Timpul de dospire este de aproximativ 24 de ore, iar această făină este căutată de mulți pentru că blatul cu maia este mai prietenos pentru digestie și conține mai puțin gluten decât în mod normal. În acest fel, este o opțiune foarte bună pentru persoanele care au un regim restrictiv când vine vorba de gluten sau drojdia de bere și îi conferă pizzei un miros mai plăcut și o culoare mai frumoasă. Haideți să vedem unde găsiți astfel de minunății.

1. Don Pasquale
În caz că vrei să călătorești și să vizitezi Italia, dar timpul nu îți permite, la Don Pasquale vei putea măcar să simți puțin din spiritul italian. Pizza nu doar că respectă rețetele autentice, dar mai are și un plus de valoare prin blatul făcut cu maia. Așadar, conform celor spuse mai sus, poți comanda toate felurile de pizza dacă nu te poți decide, întrucât digestia nu-ți va da bătăi de cap. Toată această excursie culinară nu este un vis, ci un lucru cât se poate de real și mai ales, realizabil, dacă mergi pe strada Napoca nr. 27. Sau chiar în sufrageria ta, dacă alegi să comanzi ca mai apoi să te poți uita în voie la seriale. Și uite așa arată o seară perfectă!

2. Grande Pizza
Atenție! Dacă ești la dietă, nu te uita peste meniul celor de la Grande Pizza. Eu una m-am pierdut printre atâtea combinații și rețete și abia aștept să plasez o comandă… cred că îmi va trebui o zi să mă decid ce îmi poftește sufletul. Cu atenția îndreptată și către vegetarieni, aceștia îți pot livra la domiciliu chiar și în acele zile în care zăpada închide școlile sau căldura topește asfaltul, doar pentru a-ți aduce zâmbetul pe buze. Indiferent de rețetă, toate felurile de pizza au la bază aluatul cu maia care nu îți va da voie să lași nici măcar o bucățică din blat pe farfurie.

3. The Crunchery
Următorii în lista noastră nu au o locație fizică în Cluj, dar asta nu i-a împiedicat să urce rapid în topul preferințelor localnicilor. Oricum, cine a inventat ideea de food delivery ar trebui să primească un premiu special pentru că nu știu ce ne-am fi făcut în ziua de azi fără această variantă. Fie că te apucă foamea la birou sau în timp ce lenevești acasă, cei de la The Crunchery au o gamă variată de pizza care mai mult ca sigur îți va potoli foamea. Până și persoanele care nu consumă carne au de unde alege ce să mănânce, iar prețurile sunt mai mult decât decente. Tot ce îți mai rămâne de făcut este să plasezi comanda și să aștepți cu nerăbdare telefonul băiatului de la pizza, ca mai apoi să te bucuri de o bine meritată pizza cu maia.

4. Marty
Din noiembrie 2017, Marty Restaurants a anunțat că ”Aluatul nostru este cu maia” și acesta a luat locul celui obișnuit în prepararea tuturor sortimentelor lor de pizza. Dacă încă nu ai încercat pizza de la Marty, acum este momentul. Iar dacă nu te poți decide în privința locației, ți-o recomandăm pe cea din Piața Muzeului. Probabil varietatea de rețete o să te copleșească puțin, toate făcându-ți insistent cu ochiul, dar cu siguranță decizia pe care o vei lua nu te va dezamăgi. De fapt, pizza nu dezamăgește niciodată. Pe cei de la Marty îi găsim în mai multe puncte din oraș, dar în caz că nu vrei să ieși din casă sau vremea îți joacă feste, poți oricând comanda ceea ce îți poftește sufletul și fericirea nu va întârzia să apară. Direct la ușa ta.

5. Urban Pizza
Nici cei de la Urban Pizza nu se lasă mai prejos când vine vorba despre rețeta ideală de pizza și aduc în prim-plan aluatul cu maia. Fie că vrei să comanzi acasă sau să mergi într-o plimbare la ei în locație (Strada Alexandru Vaida Voevod nr. 51), pizza va fi la fel de delicioasă în ambele cazuri, asta noi o spunem #petestate. Apropo, dacă n-ai habar cu ce să începi din meniu, noi îți recomandăm White Truffle, cu sos alb, parmesan, ricotta, ciuperci pleurotus, ceapă călită și ulei de trufe, ne-a plăcut tare mult.

Închei și acest articol în dulcele stil clasic, cu o foame care îmi dă bătăi de cap încă de când am început să scriu primele rânduri și cu certitudinea că sigur voi visa o pizza fierbinte și cu mult sos de roșii la noapte dacă nu mă mobilizez să mănânc una până la ora de culcare.

Tu ai încercat pizza cu maia în #Cluj? Cum ți s-a părut?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!