5 motive să mergi la Deutsches Haus

Home $ Articole $ 5 motive să mergi la Deutsches Haus

Știți foarte bine: mereu suntem în căutare de localuri, iar când găsim ceva să ne placă împărtășim experiența și cu voi. Sharing is caring. Și mai știți și faptul că ne plac locurile unde se mănâncă bine, se bea pe măsură și atmosfera este una primitoare, care ne permite rapid să ne simțim ca la noi acasă. De aceea, revenim din nou și din nou și din nou. Ca să nu ne mai lungim cu vorba și să trecem la subiect (adică la mâncare și bere), astăzi vă vom spune 5 motive pentru care noi vă sfătuim prietenește să mergeți la Deutsches Haus, casa germană din inima Transilvaniei, adică de pe Plopilor, nr. 51-55.

Berile
Probabil era previzibil, căci nu ar fi fost un local nemțesc în lipsa licorilor consacrate de germani. Însă, cel mai probabil nu v-ați fi așteptat ca toate berile din portofoliul acestui local din Cluj să fie autentice germane și chiar într-un număr atât de mare. Hernnbrau, Weltenburger, Konig Ludwig, Primator, Warsteiner și Krombacher sunt etichetele care, cu siguranță, vă vor da bătăi de cap atunci când veți dori să plasați o comandă. Unde mai puneți că aproape fiecare vine în varianta blondă sau brună, pasteurizată sau nepasteurizată, deci alte alegeri. Norocu-i că au doar bere la draft, deci aici nu e loc de ”da” sau ”ba”. Decât dacă sunteți cu mașina, caz în care puteți opta pentru singura variantă la sticlă: Krombacher Weiss fără alcool. În cantități mai mici sau mai mari, mai exact de la 200 până la 1000ml, berile de la Deutsches Haus sunt musai de încercat atunci când vreți să rezonați pe deplin cu atmosfera localului și vreți să învățați să vorbiți pe limba berarilor. Iar în cazul în care încă mai aveți dubii că aici sunt cele mai bune beri, aflați că Hernnbrau Weiss a câștigat de curând aurul la Meiningers International Craft Beer Award, o competiție de tasting de referință în domeniu. De aici trageți singuri concluzia.

Mâncarea
Dacă ne-am potolit setea, măcar pentru moment, urmează să ne decidem asupra a ceea ce ne dorim să mâncăm. Nu, nu va fi ușor nici în acest caz, întrucât meniul abundă în preparate delicioase, unele dintre ele chiar tradițional germane, dar despre care n-am știut niciodată ce origini au. În cazul în care ești un gurmand declarat, s-ar putea să fie o misiune imposibilă și să îți dorești întreaga bucătărie. Lucru imposibil, dar sunt câteva preparate must try, cum ar fi ciolanul de porc servit cu varză bavareză, costițele de porc marinate, șnițelul vienez, mixul de cârnați Radatz și ștrudelul cu mere și cremă de vanilie. V-am avertizat că va fi o misiune grea, însă mai comandați o bere și poate vă veți decide asupra preparatului câștigător, pentru care papilele gustative vor rămâne recunoscătoare. Cât despre numele preparatelor, putem spune că vă veți simți precum în inima Germaniei: Bratwurst, Kasekrainer, Debreziner, Kummel Braten sandwich, sunt doar câteva exemple. Pe limba noastră, Bratwurst sunt acei cârnați albi din carne de porc sau de vită. Kasekrainer este un cârnat cu brânză, în general Emmentaler. Cel din urmă, Debreziner, ne induce în eroare nu doar cu denumirea care se trage de la numele orașului maghiar Debrecen, ci și prin gustul iute, dar înșelător la început. În altă ordine de idei, la Deutsches Haus veți avea ocazia să vă exersați skill-urile de germană și să descoperiți tradiții și noi preparate culinare.

Meniul de prânz și cel de weekend
Doar pentru că am vorbit despre mâncare puțin mai sus… să nu credeți că nu vom vorbi și în continuare. Veți fi fericiți să aflați că săptămânal se decide un meniu de prânz, care este anunțat lunea. Vorbim despre un fel de business lunch, format din felul 1 + felul 2 (fiecare cu câte 3 opțiuni) + desert. Toată minunea costă 29 lei și se poate comanda de la ora 12 la 16 exclusiv în restaurant, nu și la delivery. Decât dacă vreți voi neapărat și sunteți dispuși să suportați costurile de taxi sau Glovo. Opțiunile de la felul 1 și 2 pot fi combinate după cum dictează stomacul și bunul plac, iar porțiile sunt atât de generoase încât vei întâmpina mici dificultăți când va sosi momentul să te ridici de la masă și să pleci acasă. Ocazional, au și meniu de weekend cu tot felul de bunătăți pe bază de pește care merită încercate, cum ar fi supă de pește, calamari și creveți la grătar, supă de pește cu doradă, midii, creveți și calamari sau calcan. E mare nebunie când se află de ele, deci ați face bine să nu le ratați.

Locația în sine
Deutsches Haus vă va aminti de ultima excursie pe care ați făcut-o în Germania prin prisma designului abordat, cum de altfel era și de așteptat. Locația este potrivită pentru orice fel de ieșiri, lucru pe care mai rar îl întâlnești. Dacă vorbim de grupuri mari, putem pune problema unui ”team-building” nonconformist cu simpaticii colegi de la lucru. Dacă ieșim cu prietenii la o bere, numai bine, pentru că aici se difuzează competițiile sportive importante și meciurile de fotbal, deci veți avea o seară demnă de povestit. În caz că alegeți să ieșiți cu familia, de asemenea nu veți regreta, întrucât toată lumea va fi mulțumită și se va simți bine, meniul fiind bogat în opțiuni pentru toate gusturile. Nu în ultimul rând, nu puteam neglija întâlnirile în doi, căci în cuplu se mănâncă mai bine mixul de cârnați sau de grill (ps: nu spuneți acest lucru la un first date). Restaurantul este disponibil și pentru închiriere în scopul realizării unor evenimente (zile de naștere, petreceri corporate etc.), dispunând de 120 de locuri la mese.

Ieși din agitația zonei centrale
Datorită locației (strada Plopilor, numărul 51-55) care se îndepărtează ușor de agitația și haosul orașului, la Deutsches Haus veți avea posibilitatea să vă deconectați de la griji și să evadați din cotidian. Atmosfera este relaxată, personalul este mereu cu zâmbetul pe buze, iar despre mâncare și bere am tot detaliat în rândurile de mai sus. Ceea ce vă rămâne de făcut este să le faceți o vizită, să vă lăsați purtați de moment și să vă convingeți de cele spuse în articol. În sezonul cald deschid și terasa, o adevărată oază de răcoare în zilele caniculare, mulțumită nucului care stă de pază.

Acum că v-am făcut poftă, iar stomacul vă cere neliniștit alinare, care este primul lucru care v-a făcut cu ochiul și pe care îl veți comanda la Deutsches Haus?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!