Cum a fost la Concert Bryan Adams

Când am aflat că Bryan Adams va concerta la Cluj, deja îmi imaginam cum sunt în sală și cum voi cânta Summer of ’69 cu toți cei prezenți la eveniment. Și iată că visul a devenit realitate iar ieri, 11 noiembrie, am fost prezentă la concert și am fost surprinsă să văd cât de mulți fani s-au adunat să îl vadă pe artistul canadian. Și, de asemenea, am rămas la fel de surprinsă când am văzut mulți tineri în sală, având continuu în gând ideea că doar generația părinților mei știu melodiile și pot rezona cu muzica deceniilor trecute, însă mi s-a demonstrat contrarul. De la copii care probabil ascultă melodiile de suflet ale părinților când sunt într-o excursie cu mașina (been there, done that și sunt fericită că m-au expus la ceea ce numesc eu muzică bună, nu zgomot), până la persoane cu o vârstă respectabilă, dar care era bine ascunsă de fericire, toți aveau un scop comun: să se distreze și să facă din această seară una memorabilă.

Că tot veni în discuție ideea de seară memorabilă, nu am mai văzut atât de mulți oameni filmând întreg concertul. Ori memoria telefonului era plină cu filmări de la evenimente precedente, ori am stat eu în sala într-un unghi favorabil cameramanilor amatori, ori lumea a înțeles importanța trăirii momentului și faptul că primează calitatea, nu cantitatea. E ok să trimiți un sneak peak apropiaților și să îți faci amintiri virtuale, nu mă înțelegeți greșit, doar că acțiunea de a înregistra și de a vedea un întreg concert prin ecranul unui telefon mă depășește puțin.

Concertul a început în jurul orei 20 când Bryan Adams a urcat pe scenă și a indus emoție și fericire în întreaga sală. Ce-i drept, nu știam toate melodiile, dar aveam idee de o bună parte din ele. Nici nu mă pot compara cu publicul care a cântat alături de artist fără încetare și care știa fiecare vers și fiecare linie melodică. În schimb, în momentele în care melodii celebre precum Summer of ’69, I Do It for You, Please Forgive Me, Heaven și Have You Really Loved a Woman răsunau în sală, vocile tuturor lucrau în așa fel încât să îl acopere pe artist. Acest lucru mă duce cu gândul că fiecare om în parte avea o amintire strâns legată de una dintre aceste piese. La mijlocul concertului, fanii l-au surprins cântându-i la mulți ani, iar acesta a glumit spunându-le ca e prea târziu (noroc că am făcut un mic research înainte să intru la concert și am văzut că tocmai a fost ziua lui în 5 noiembrie, altfel aș fi fost paralelă cu ceea ce avea să se întâmple o oră mai târziu).

Carismatic și plin de viață, Bryan Adams avea energia tinerilor de 20 de ani. În tot acest spectacol l-a ajutat și band-ul care, în jurul orei 22 a ieșit de pe scenă după rânduri masive de aplauze. Acest moment a dat puține emoții publicului, crezând că spectacolul s-a terminat, dar Bryan s-a întors pentru un moment solo care a pătruns direct în sufletele fanilor. Tot atunci a avut loc și momentul de maximă interacțiune cu fanii, acesta întrebând ce melodii să cânte în continuare, a glumit și ne-a invitat să vizităm Canada. Mi-a plăcut mult interpretarea melodiei Whiskey in the Jar despre care am aflat că are origini irlandeze, eu cunoscând doar versiunea celor de la Metallica.

Concertul nu putea fi lipsit de un moment motivațional, artistul făcând referire la faptul că a străbătut atât de mult drum ca să întâlnească un public atât de fantastic: If I can make it, you can make it. Follow your dreams!

Finalul concertului a fost marcat de melodia Shine on Light, melodie care a dat naștere turneului și care a construit o imagine minunată în sală, telefoanele fiind folosite de această dată nu pentru a filma, ci pentru a lumina întreaga locație. Puțin după ora 22 s-a încheiat concertul care a lăsat amintiri pentru sutele de persoane care au fost prezente la eveniment.

Ție ce melodie ți-a stârnit emoții și amintiri la concert?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This