Cum a fost la… D I C K Latte Competition la DOT

by | Nov 13, 2019 | Articole, Cum a fost la

Când îți apare în feed un eveniment al cărui nume începe cu ”dick”, clar îți câștigă rapid atenția. Motivele sunt diverse și fiecare și le cunoaște pe ale sale, însă cel evident ar fi că nu prea vezi așa teme de event-uri abordate în online. Continuarea titlului – latte competition – parcă aduce puțină lumină în problemă, dar încă nu e totul clar. Apoi vezi că e o treabă organizată de cei de la District of Toast (DOT), și-ți dai seama ce se întâmplă: băieții ăștia iar au pus de-o caterincă bună la ei acasă! Le-am făcut și noi o vizită luni seară, când a avut loc evenimentul, haideți să vă zicem două-trei cuvinte despre ce s-a întâmplat acolo.

Dick Latte competition s-a adresat tuturor celor care îndrăgesc cafeaua și latte art-ul, iar provocarea a fost să se deseneze cel mai frumos penis într-un cappucino. Nu știu cum ați reacționat în fața acestei vești, dar cert este că a fost o competiție cât de serioasă, cu un juriu tehnic și unul de imagine, cu punctaj, cu premii. A fost al naibii de amuzant, dar asta nu îi scade din relevanță.

Toată povestea a început într-o dimineață când Ciprian, baristul nostru, s-a grăbit să facă o frunză într-o cafea și, din greșeală, i-a ieșit un penis. Curajoși din fire, ne-am decis să servim ceașca, din partea casei. Era a unei domnișoare, însă reacția ei și a tuturor prietenilor săi a fost atât de bună, încât am început să ne documentăm, să vedem dacă mai desenează cineva așa ceva pentru clienții lor. Și am descoperit că există extraordinar de multe locuri prin lume (New York, Chicago, chiar și în Europa) care doar asta servesc – cafea în care îți desenează un mândru organ masculin. Nouă ni s-a părut foarte tare, așa că am pus la cale această competiție, pe ideea că e la fel de dificil să faci un ursuleț în cafea pe cât este de greu să faci un penis. De ce nu am juriza asta, ceva diferit la urma urmei? – Marian Porumb, proprietar DOT.

De acum o lună jumătate, când au avut ideea, și până luni seară, când localul era plin de oameni, râsete și glume (de tot felul, doar vă imaginați), s-au adunat pentru competiție 9 participanți, doar din Cluj Napoca, bariști de la Meron, Mugs, Olivo și alte coffee shop-uri locale. Cafelele erau pregătite contra-cronometru, prezentate juriului, notate și mai apoi împărțițe vizitatorilor DOT. A existat un juriu tehnic, format din Delia Avram, cu multe premii în portofoliu în domeniul cafelei, și Alex Halchias de la YUME Coffee Roasters, dar și un juriu de imagine, unde trei domnișoare bifau atent note pentru aspecte precum: textura cremei de lapte, umplerea corectă a căni, similaritudinea cu realitatea, contrast, balans și simetrie, replicabilitate, poziția față de toartă în ceașcă și use of space.

Chiar dacă acesta a fost, de departe, cel mai… neconvențional eveniment la care suntem invitate să participăm, am acceptat cu bucurie propunerea și ne bucurăm că am făcut-o și mai ales, că suntem parte din juriu. Nu avem o treabă chiar simplă în seara aceasta, în primul rând pentru că trebuie că fim atente la foarte multe lucruri atunci când ne sunt aduse ceștile concurenților, în al doilea rând că unele categorii chiar ne dau serios de gândit. Până acum, cea mai tricky s-a dovedit a fi similaritudinea cu realitatea. Nici replicabilitatea nu ne face viața mai ușoară, dar una peste alta ne distrăm grozav și suntem foarte curioase să vedem cine câștigă, mi-au zis fetele din juriul de imagine în timp ce așteptau să noteze următorul… știți voi.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Alikof, iar premiile au constat în suma de 300, 200, respectiv 100 de euro pentru primele trei locuri, dar și câte o mândră cupă în care numai bine poți să-și depoziteze bananele. Nu de alta, dar efortul trebuie răsplătit. Pe Cristi Oltean, cel care la ora actuală se poate mândri în #Cluj cu cel mai reușit penis desenat în cafea, l-am prins fix după ce își prezentase creația și l-am întrebat cât de mulțumit este de… putem să-i zicem ”prestația lui?”

Astăzi după-amiază m-am apucat să mă pregătesc pentru concurs pentru că am fost foarte ocupați cu deschiderea celei mai recente locații, în Zalău. Cred că se putea și mai bine, așa cum se poate întotdeauna, dar acum aștept și părerea juriului.

Podiumul l-a ocupat alături de alți doi colegi de la Meron, Bogdan și Maria. Despre seara în sine, numai de bine. Oricât de ciudat a sunat totul la început sau încă ar suna pentru unii, a fost un reminder grozav al faptului că trebuie să ne mai și relaxăm, să mai râdem, să ne mai distrăm în timp de facem lucruri serioase. Mulțumim DOT pentru crizele de râs, le-am savurat la maximum!

Voi unde vă beți astăzi cafeaua?

Tags: dot

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This