Opțiuni de cazare aproape de spitale în #Cluj

Când auzim de Cluj, unul dintre primele lucruri care ne vine în minte este medicina, fie că sunt serviciile oferite în acest domeniu, spitalele sau universitatea. Cea mai mare parte din turismul Clujului este de origine medicală, majoritatea oamenilor care vizitează orașul venind tocmai în acest scop, și nu neapărat pentru o plimbare pe Bulevardul Eroilor. Fiind așadar un centru medical destul de puternic,  ce atrage oameni din toată România, dar și din afara ei, credem că este necesar să cunoașteți zonele cele mai bune pentru cazare în funcție de spitalul la care doriți să ajungeți.

Am împărțit spitalele de stat și câteva private în funcție de cartier și am sugerat câteva hoteluri sau pensiuni în zona aceea. Ceea ce am luat în considerare este disponibilitatea unui loc de parcare și posibilitatea de a ajunge pe jos, Clujul fiind foarte aglomerat pe timp de zi, chiar și atunci când nu sunt orele de vârf.

Pentru început, centrul Clujului este plin de spitale, printre care Spitalul Universitar C.F. Cluj-Napoca și Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie pe strada Republicii, Clinica de Neurologie pe Victor Babeș, Spitalul Clinic Județean De Urgență cunoscut ca și UPU pe strada Clinicilor, Institutul Inimii Nicolae Stăncioiu, Spitalul de Pediatrie 1 și Centrul Medico-Chirugical Interservisan pe Calea Moților, iar lista nu se oprește aici.

Cele mai apropiate hoteluri și pensiuni din această zonă sunt următoarele:

  • Hotel Lol et Lola
  • Situat pe strada Neagră nr. 9, este un hotel relativ mic, cu 20 de camere, fiecare gândită în stilul ei, având o personalitate aparte. Este la doi pași de strada Clinicilor, și mai aproape de Victor Babeș, dar este puțin mai mult de mers pâna pe Calea Moților și Republicii, deși dinstanța rămâne relativ mică. Dacă îl veți verifica pe TripAdvisor veți vedea că se clasează în topul hotelurilor din Cluj-Napoca.

    • Pensiunea Popan
    • Pensiunea se găsește pe strada Gh. Marinescu nr. 9, iar imaginile și tarifele se pot vedea online. Parcarea se poate face doar pe stradă, cu plată.

    • Pensiunea Vidalis
    • Pensiunea se găsește pe str. Republicii nr. 25 și este foarte aproape de spitalele din zona aceasta. Tariful include micul dejun și parcare, iar pentru mai multe păreri, se poate verifica TripAdvisor.

    • Hotel Capitolina City Chic
    • Hotelul este pe Victor Babeș nr. 35, vecin cu Lol et Lola Hotel. Din păcate, acesta nu oferă un loc de parcare, dar este aproape de toate spitalele din centru, astfel fiind un loc bun pentru cei ce ajung la Cluj fără mașină. Pentru mai multe păreri și informații, se poate accesa și pagina lor de pe TripAdvisor.

    • Pensiunea Verona
    • Se află pe str. Republicii nr. 54 și oferă loc de parcare. Prețurile sunt prezentate pe site, alături de serviciile oferite și opțiunea de a rezerva o cameră.

    • Mansion Josephina
    • Aflându-se pe Calea Moților nr. 28, este aproape de spitalele din centru și, în plus, oferă mult-doritul loc de parcare. Check-in-ul se face între 13:00-20:00, iar check-out înainte de ora 10:00. În caz că ajungeți după ora 20:00, este necesar să se vorbească în avans.

      Cartierele Mărăști și Bulgaria au două spitale de stat, mai exact Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca pe strada Tăbăcarilor nr. 11 și Clinica Medicală și Chirurgie 3 pe strada Coitorilor nr. 19-21. Spitalul Clinic Municipal este relativ aproape de centru, dar celălalt necesită un drum lung pentru a putea ajunge acolo în caz că nu se face cazarea prin zona respectivă. Opțiunile pentru cele două ar fi următoarele:

    • Hotel Platinium I
    • Hotelul este situat pe strada Constanța nr. 12, lângă Piața Mihai Viteazul, fiind la doi pași de Clinica Medicală și Chirugie 3. În zonă se afla un complex ce are un Carrefour Express și McDonald’s.

    • Mozart Apartments
    • Aflânduse pe strada Cuză Voda nr. 8, este o altă opțiune bună pentru cei ce doresc să ajungă mai repede la Clinica Medicală și Chirugie 3. Pentru mai multe informații, puteți verifica pagina de pe TripAdvisor.

    • Vila Dana
    • Pensiunea se află în Piața 1 Mai nr. 5, în cartierul Bulgaria și, deși este departe de centru, este o locație bună pentru cei ce au interacțiune cu Spitalul Clinic Municipal și vor să ajungă acolo fără mașină, drumul fiind estimat la vreo 6 minute pe jos, iar parcarea oferită de ei. Puteți vizita pagina lor pe TripAdvisor pentru părerile foștilor oaspeți.

      În Gheorgheni se află Spitalul Militar de Urgență „Doctor Constantin Papilian”, singurul spital de stat din zona aceasta, dar sunt numeroase clinici private foarte frecventate, precum Clinica Gynia, Centrul Medico-Chirugical Interservisan – Secția Gheorgheni și Med Artis Dent. O cazare în zona aceasta oferă și posibilitatea de a ajunge ușor în centru cu autobuzul, deși întoarcerea în cartier durează în general mai mult. Câteva opțiuni aici sunt:

    • Hotel Opera Plaza
    • Situat pe str. General Traian Moșoiu nr. 10-12, hotelul este aproape vecin cu spitalele de pe strada aceasta. Oferă parcare gratuită și un mic dejun de tip bufet lăudat de oaspeții săi, iar stația de autobuz este la doi pași de acesta. Pentru mai multe informații, puteți vizita pagina de pe TripAdvisor.

    • Bellagio
    • Pensiunea se află pe strada Mihai Veliciu nr. 39, aproape de spitalele din zona aceasta. Micul dejun este inclus în prețul cazării și oferă o parcare păzită. Se clasează pe locul I în categoria pensiunilor din Cluj-Napoca pe TripAdvisor 2019.

    • Vila Vanda
    • Vila Vanda se găsește pe strada Mihai Veliciu nr. 59, pe aceiași stradă cu Bellagio. Oferă parcare, iar recepția este deschisă non-stop. Se poate verifica site-ul TripAdvisor pentru păreri, deși încă nu multă lume și-a exprimat opinia.

      Cartierul Mănăștur are un singur spital de stat situat pe strada Ospătăriei, mai exact Clinica de Psihiatrie Pediatrică și Toxicomanie, iar în rest, nu prea se găsesc alte spitale prin zona aceasta. Cel mai apropiat hotel este Hotel Pami care se află pe Calea Mănăștur nr. 39. Acesta oferă o parcare securizată și mic dejun. Puteți verifica și alte păreri aici.

      Spitalul de Pediatrie 2 se află pe strada Crișan, nr. 3-5, iar Pediatrie 3 pe Câmpeni nr. 2-4, localizându-se în cartierul Gruia și în zona Gării. Cazările din zona aceasta sunt următoarele:

    • Hotel Hanul Fullton
    • Hotelul se află pe strada Decebal nr. 22-24, iar tarifele includ și micul dejun de tip suedez ce se servește între 8 și 10. Parcarea este 20 de lei pe noapte în limita locurilor libere și nu pot fi rezervate din timp, dar hotelul este aproape de gară și potrivit pentru cei ce călătoresc cu trenul pentru a ajunge la spitalele menționate. Pentru a afla părerile celorlați, puteți căuta pe TripAdvisor.

    • Escala Villa
    • Hotelul de pe strada Crișan nr. 33, foarte aproape de spitalul de Pediatrie 2, este relativ mic, cu 6 camere duble și 2 camere VIP, iar micul dejun este inclus în prețul cazării. Pe lângă parcarea gratuită, hotelul oferă o grădină pentru a petrece timpul liber și o piscină pe timp de vară. Toate facilitățile oferite i-au adus locul I în secțiunea hoteluri din Cluj-Napoca pe TripAdvisor în 2019.

    • Pensiunea Piccola Italia
    • Situându-se pe strada Emil Racoviță nr. 20, pensiunea are prețurile cele mai bune pentru zona aceasta. Micul dejun poate fi servit la proprietate, deși trebuie întrebat dacă este inclus în preț sau nu, nefiind specificat undeva. Pentru mai multe poze și review-uri, accesați aici.

      În cartierul Zorilor se găsește Clinica Neurochirurgie Cluj pe Louis Pasteur, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pe strada Iuliu Moldovan nr. 23 și Spitalul Clinic de Recuperare pe Viilor nr. 46-50. Pentru zona aceasta este de preferat să se opteze pentru o cazare pe lângă spitale, fiind un cartier în care se ajunge mai greu dacă nu beneficiați de ajutorul unei mașini, iar parcările sunt de obicei pline.

    • Hotel Olimp
    • Aflându-se la doi pași de Spitalul Clinic de Recuperare și Centrul Medical Transilvania, hotelul este situat lângă complexul Sigma, care oferă o gamă variată de mâncare și un supermarket Lidl. Parcare hotelului este gratuită, iar stația de taxiuri se află la 30 de metri de acesta, oferind posibilitatea de a evita centrul orașului. Link-ul către TripAdvisor îl poși găsi aici.

    • Hotel Biscuit
    • Hotelul se află pe strada Piveliștii nr. 136, oferind o vedere a Clujui de la înălțime. Recepția este deschisă non-stop și asigură o parcare privată. Micul dejun oferit în fiecare dimineață are nota 8.8 pe site-ul Booking, iar la cerere poate fi adus și în cameră. Pe lângă toate acestea, hotelul este vecin cu Spitalul Clinic de Recuperare, fiind foarte accesibil ca distanță. Link-ul către TripAdisor este acesta.

    • Pensiunea Mora

    Pensiunea se află pe strada Gh. Marinescu nr. 94 și oferă mic dejun și parcare. Este aproape de Spitalul de Boli Infecțioase și Clinica de Endocrinologie și la 10 minute de mers pe jos de Spitalul Clinic de Recuperare.

    De fiecare dată când alegem o cazare, este bine să ne documentăm despre modul în care putem ajunge la destinație. În cazul Clujului, mașina nu este neapărat cea mai bună opțiune, orașul ducând lipsă de locuri de parcare și excelând în aglomerație. Pe lângă asta, se pot compara diferite site-uri, precum Airbnb, Booking sau site-ul hotelului pentru a găsi cea mai ieftină variantă de a rezerva o cameră. Din proprie experiență, nu alegeți o cazare fără să citiți înainte alte păreri, iar aici TripAdvisor vine în ajutor.

    Tu ai găsit o opțiune potrivită nevoilor tale printre cele menționate?

    Abonează-te la newsletter ❤️

    Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

    Te-ai abonat cu succes!

    Share This