Cum a fost la… prânz la Tortelli

Home $ Articole $ Cum a fost la… prânz la Tortelli

by | Nov 13, 2019 | Articole, Cum a fost la

Sper că începutul de săptămână v-a găsit liniștiți după un weekend relaxant, căci eu, cu siguranță, n-am avut parte de cele mai fericite întâmplări. Astfel, vă puteți imagina cât de lipsită de entuziasm am fost într-o dimineață de luni în care mă așteptam ca niciun eveniment să nu decurgă în favoarea mea, ci din contră, simțeam cum problemele existențiale prind noi forme. În concluzie, nimic nu îmi mai putea salva ziua. Dar cât de amarnic mă înșelam! Aproape de ora amiezii, telefonul mi-a trimis următoarea notificare: prânz la Tortelli Pasta Bar cu Ecaterina. Atunci a fost momentul în care mi-am spus că nicio situație delicată nu se rezolvă pe stomacul gol, iar alături de colega mea am pornit spre localul unde preparatele din paste sunt puse la loc de cinste.

Cu siguranță nu e prima dată când citiți un articol despre Tortelli, căci ne-am asigurat să îl includem în multe dintre recomandările noastre legate de mâncăruri delicioase pe care le găsiți în Cluj, ba chiar am și tras cu ochiul în bucătăria lor. Cu toate acestea, pentru mine a fost întâia experiență culinară în cadrul restaurantului și cu greu îmi puteam ține curiozitatea în loc. Disclaimer: duminică auzisem pe autobuz o discuție legată de Tortelli, iar una dintre persoane nu mai contenea cu laudele și încerca să-și convingă prietenul să meargă împreună. Ce-o fi așa interesant acolo, mă întrebam eu. Nici nu a trecut mult timp până să aflu, iar mai apoi să mă transform în prietena aceea care înnebunește pe toată lumea să o însoțească la încă o porție savuroasă de paste. Dacă ar fi să punctez în câteva cuvinte aspectele mele favorite din cadrul restaurantului, acestea ar suna cam așa: armonie, personal fain și ospitalier, plus mâncare gătită cum rar întâlnești, perfectă să-ți astâmpere foamea pentru tot restul zilei.

Am ajuns la Tortelli într-un interval orar destul de aglomerat , când toată lumea abandonează orice sarcină și vine să se bucure de un prânz sățios. Localul nu se numără printre cele mai spațioase, însă mereu se găsesc locuri disponibile pentru cei înfometați. Așa ca noi, spre exemplu. Odată așezate la masă, am fost întâmpinate de un chelner zâmbăreț ce ne-a adus meniurile colorate. La fel de vesele sunt și preparatele înscrise, fiindcă nu ai cum să nu simți o vibrație de fericire atunci când vezi 18 preparate din paste cu simpaticele lor denumiri italienești. Ecaterina s-a hotărât încă din primele minute (aparent, doar asta comandă de vreo 2 luni), însă eu mă confruntam cu veșnica problemă în care toate mâncărurile îmi sunau bine și tare greu îmi era să pun degetul doar pe una singură. Ce faci în astfel de cazuri? Întrebi chelnerul, desigur! Mi s-a spus că Lasagna merită toată atenția mea, deoarece are o consistență suficientă pentru ora prânzului și nu o să mă ridic nemulțumită de pe scaun. Nu am refuzat oferta, mai ales că simțeam nevoia să-mi diversific puțin meniul de zi cu zi. La drept vorbind, nu întâlnești la fiecare masă paste de spanac așezate în 4 straturi, umplute cu carne de porc și alte minunății. Spanacul a fost ingredientul vedetă și în preparatul Ecaterinei, deoarece ea a optat pentru Agnolotti di Ricotta e Spinaci, o delicatesă de sezon.

Oamenilor le place să vină la Tortelli. Nu o spun din auzite, ci din observația pe care am făcut ieri, în timp ce așteptam ca pastele să-mi sosească. În restaurant a fost flux continuu. Chiar dacă, la un moment dat, locurile s-au golit, nu a durat multă vreme până când noi clienți le-au ocupat. La capitolul servire cei de la Tortelli au toate aprecierile mele, căci în ciuda agitației din local, mâncarea noastră a sosit rapid și ne-a încântat vederea încă din prima. Cum sunt o mare iubitoare a parmezanului, am fost extrem de încântată atunci când ospătarul a presărat deasupra lasagnei mele o cantitate generoasă din brânza italiană. Poftă bună și festinul a început! După ce a gustat fiecare din preparatul pe care îl avea în față, eu și Ecaterina ne-am privit complice, apoi am dat aprobator din cap. Nu a fost nevoie să exprimăm în cuvinte faptul că în farfuriile noastre se aflau o multitudine de gusturi și arome care ne mulțumeau papilele. Conversația a luat o pauză și fiecare s-a bucurat de preparatul ei. Din punctul meu de vedere, lasagna a fost gătită impecabil și se prea poate să mă fi îndrăgostit de felul în care spanacul se combină cu carnea de porc. Fără doar și poate, ospătarul a avut dreptate când mi-a spus că e sățioasă, căci m-am luptat să o termin. Nu vă faceți griji, am câștigat bătălia și nicio bucată nu a fost irosită.

Tortelli se caracterizează prin calitatea serviciilor oferite și se pare că a descoperit secretul prin care să-i convingă pe clienți să revină ori de câte ori doresc să se bucure de un preparat gătit cu multă grijă și pricepere. În cazul în care nu știați, totul se pregătește in-house, de la aluatul de paste, până la sosuri, deci nici vorba de produse congelate. De asemenea, ingredientele folosite sunt cumpărate proaspete, adaptate în funcție de anotimp. Un alt aspect care mi-a furat ieri toată atenția a fost bucătăria deschisă și nu mă puteam abține să nu întorc privirile de fiecare dată când chefii mânuiau tigăile cu iscusință. Uite așa, mi-am dat seama că sunt o persoană simplă: am nevoie doar de o lasagna preparată la Tortelli pentru ca dispoziția mea ursuză să devină una jovială. Tind să cred că prânzul mi-a purtat noroc, fiindcă tot restul zilei a decurs după bunul meu plac. Singura mea întrebare ar fi: Dacă știam de atât de mult timp de acest local, de ce nu l-am vizitat mai devreme?

Eu vă sfătuiesc să nu pierdeți timpul asemenea mie și să mergeți de îndată la Tortelli, unde vă așteaptă un mic paradis al pastelor. Puteți să-mi mulțumiți făcându-mi cinste cu o nouă porție de lasagna.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!