Magazine de artizanat și suveniruri în Cluj

Home $ Articole $ Magazine de artizanat și suveniruri în Cluj

Articolul a fost actualizat în noiembrie 2023.

Pe parcursul vieții ajungem în unele locuri în care simțim nevoia să memorăm clipe. Cum acest lucru nu este în totalitate posibil pentru mintea umană, în asemenea momente, conceptul de suvenir pare o idee bună și accesibilă. Un astfel de obiect este achiziționat pentru amintirile pe care proprietarul le asociază cu acesta și poate fi absolut orice. Clujul este un loc plin de diversitate și de cultură, care sperăm că vă inspiră în vizitele voastre așa cum ne inspiră și pe noi zi de zi.

În acest articol vă vom prezenta 5 locuri din Cluj-Napoca unde puteți găsi obiecte realizate manual sau într-un mod unic, ideale ca un suvenir sau un cadou.

1. Magazin de Artizanat

Prima astfel de locație poartă numele de Magazin de Artizanat. Aceștia promovează valorile, tradițiile și cultura românească, încercând să își facă cumpărătorii mândri de originile lor, oriunde s-ar afla în lume. Activitatea de bază a firmei este producția de costume populare cusute manual, dar aceștia comercializează și fețe de masă, păpuși de porțelan, coarne de vânătoare, pălării și alte suveniruri tradiționale românești. Realizarea costumelor populare este exclusiv manuală, iar uneori durează și câteva săptămâni, lucru pe care meșterii îl practică de ani buni. Pe aceștia îi putem găsi pe Strada București 29.

2. Vitri

În acest atelier principala ocupație este pictura pe sticlă. Suvenirurile artizanale realizate sunt inspirate din arta populară tradițională transilvăneană și sunt realizate 100% manual. Atelierul este fondat în anul 2013 și încă de atunci aici se găsesc globuri, pahare, sticle și carafe pictate cu modele specifice tradiționale și cu o mare atenție la detalii. De asemenea, sunt puse la dispoziție obiecte pictate pe diverse tematici, cum ar fi natura, sărbătorile sau evenimentele importante din viață. Artistul plastic care realizează aceste creații deosebite este Maria Teodorescu, pe care o găsim în atelierul Vitri din Piața Unirii 10.

3. Chic Ville

Cei de la Chic Ville cred în fericire, decoruri cu personalitate și în cadourile care spun o poveste. Aceștia pun la dispoziție suveniruri precum: cărți poștale, magneți, brelocuri și agende personalizate cu orașul Cluj-Napoca. Suvenirurile se diferențiază prin faptul că au pictate ilustrații cu locuri cunoscute din Cluj și nu conțin doar simple fotografii cu acestea. Alternativ, putem găsi aici și o multitudine de decorațiuni pentru casă & lifestyle și cadouri ingenioase pentru cei dragi. Pe cei de la Chic Ville îi putem găsi în Iulius Mall, pe Strada Alexandru Vaida Voevod 53B și în Piața Unirii 13.

4. Chic Bijoux

O alternativă atunci când vine vorba de suveniruri și cadouri personalizate este Chic Bijoux. Ei se ocupă cu crearea de bijuterii din Argint 925 Rodiat sau placat cu Aur, pe care le realizează cu o foarte mare atenție la detalii. Brandul clujean oferă o gamă largă de produse, începând de la accesorii tematice sau cu pietre semiprețioase și chiar până la bijuterii cu QR code sau amprentă. Aceste accesorii pot fi modificate până la cel mai mic detaliu și sunt o idee foarte bună de amintire pentru cei ce apreciază lucrurile simbolice și de impact. Magazinele Chic Bijoux le găsim în Vivo Mall, pe Strada Avram Iancu și în Piața Muzeului, pe Strada Matei Corvin 2.

5. Poezie Cadou

Dacă îți place poezia și emoția pe care o trezește aceasta în tine, poți alege să creezi pentru tine sau pentru cineva apropiat ție o poezie, cu ajutorul celor de la Poezie Cadou. Primul pas este să alegi ce sentiment vrei să transmiți destinatarului în creația ta. Conținutul este realizat împreună cu echipa Poezie Cadou, printr-o discuție deschisă despre trăsăturile destinatarului, lucrurile lui dragi, particularități ale relației voastre, cât și importanța pe care acea persoană o are în viața ta. Ultimul lucru care trebuie ales este tonul poeziei: amuzant, filosofic, flatant etc.. Poezia, în forma finală, poate fi înrămată sau scrisă într-o carte de dimensiune mică, la care i se adaugă și ilustrații pe tematica aleasă. Pe cei de la Poezie Cadou îi putem găsi pe Strada Eftimie Murgu 9.

Sperăm că aceste idei de suveniruri v-au convins că puteți ieși din tipare atunci când doriți să luați cu voi acasă o parte mică din Cluj.

Voi ce alte idei aveți atunci când vă gândiți la suveniruri cu impact?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!